Keşfet

Eray's Deep Blue Nano

Kırmızı mercan iskeleti kurtların yuvalanması açısından bir sorun yaratırmı acaba.?

Kırmızı mercan iskeleti kurtların yuvalanması açısından bir sorun yaratırmı acaba.?
Hayır bir sorun yaratmıyor genel olrak tortu ,psilik vs gözlenmedi.Kurtdan kastınız davetsiz misafir ise aralara girer tabi ama bir sorun olmaz.

Herkese merhaba değerli forum ailem , bilenler vardır3. tankım olan bu nanomuda kurdum kopamadım bu hobiden, babam hastaydı nanoyla vakit geçiriyordum, kendisini 2 ay önce kaybettik.Bu süreç içinde tankıma bakmayı bırakmadım

ama sitelere girmiyordum.İki gün önce yemledikten sonra video çekip aranıza dönmek istedim ufaktan.Soranlar oluyor tankı dağıttın mı diye dağıtmadım şu an bu haldedir,inşallah sizlerin yardımlarıyla daha da iyi olacak.

30 gallon nanom ;) 1 sps-1 anemon - nps - soft mix corlas 

2 clown fısh - 2 chromis .. öylesine yemledikten sonra ufaktan video

********Not:HD izleyin pek net değil çıklamyan canlılar var

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gayet başarılı bir nano olmuş,ellerine sağlık Eray

Eray bey gayet şık ve güzel olmuş eline saglık

Sınavlar işler vs derken pek zaman ayıramıyorum en sevdiğim bu hobiye malesef.Ufak boşluğum oldu aydınlatma sps/lps için güncelledim herbiri 3W lıktır.Dizaynı değiştirdim mercan girişi için ama tank taşınacak yeni evine o yüzden beklemedeyimi.

2z81b12.jpg

e6sjr9.jpg

Değerler:
-Alkality:11.2 dkh /3.99 (Salifert)
-Po4: 0 mg (Salifert)
-No3: 0 mg (Elos)
-Salinity:1025 ppt (atc ref)
-Ca/ma : testim yok şu an.
-Sıcaklık:25.7 C (dijital termometre)

-Ph : 7.25 (Hanna dijitai Ph metre )sanırım kalibresi bozuk

Rutin bakım ve katkılar

-Eksilen su tamamlama.

Katkı sıvı:

-Reeflowers quick response 3 ml

-duruma göre reef code b 1 kapak 

-Ayda bir sistem off 15dk bekleyip  %15 dip çekimiyle su değişimi şu an bu popülasyonda bu değerleri veriyor  

Katı yemler:

-Rotifish FD rotifer günlük yarım kaşık toz

-Rotifish FD cyclops Günlük yarım kaşık toz (mercanlara direkt karıştırılıp dozluyorum)

-Rotifish Fd brine shrimp

-Ocean free Brine shrimp

-Multivitamin kırmızı pul yem sera.

Sisteme eklenecek olanlar;kaya ,makro spagetti alg ekleyeceğim ve chromis ,karides,Su tamamlama ünitesi.R.fowers all element & bacteri feeder. 

Eray bey elinize saglık yanlız kapagı kapatınca su ısınmıyormu

Eray Gayet güzel yapmıs tabı canlı olarak senın gorup gelişmelerle bizleri haberdar etmen daha iyi olacak

Günaydın, başka forumdan da yazdım. Elimde bir çift fazla tek kullanımlık kalibre için toz katkı var, gönderebilirim...

Eray bey elinize saglık yanlız kapagı kapatınca su ısınmıyormu
MerhabaAhmet bey.Armatür stock kapağın içine ZATEK Zafer kardeşimin yönlendirdiği yerde yaptrıdık.Zafer bey sizi yönlendirebilir ekipman vs konusunda.Isı su an 28/29 c de max yuk altında sistem.

Dıy fan ekleyeceğim nasipse su tamamlama ünitem geldikten sonra.Kapak arkalardan aralık yukarıda duruyor hava alması için .Yani arabanın kapautunu düşünün tersten acık.

Eray Gayet güzel yapmıs tabı canlı olarak senın gorup gelişmelerle bizleri haberdar etmen daha iyi olacak
Kardeşim senin yönledirmenle oldu  sağolasın gerçekten.Canlıları gözlemliyorum bakalım aynen .

Günaydın, başka forumdan da yazdım. Elimde bir çift fazla tek kullanımlık kalibre için toz katkı var, gönderebilirim...
Cevap yazdım sağolsun tekrardan.

bu arada fraglar kabul edilir elinde budayan atan vs varsa + makro spagetti alg gerek beyler birde

Eray Bey,

Işıklandırmanın yeni hali güzel olmuş güle güle kullanın.

Yanlız şu kırmızı mercan iskeletinize bayılıyorum nereden temin

ettiniz acaba?

Eray Bey,

Işıklandırmanın yeni hali güzel olmuş güle güle kullanın.

Yanlız şu kırmızı mercan iskeletinize bayılıyorum nereden temin

ettiniz acaba?
Merhaba Erhan bey,teşekkür ederim.Mercan iskeletini bir abim hediye etmişti sağolsun.

Dün tankımı yeni aldığım ve özel olarak dizayn ettirdiğim evdeki köşesine taşıdım .Tank taşımak çok zor iş gerçekten inşallah artık güzel gider.Fotodaki kardeşim ahmete teşekkür ederim yardımlarıdan dolayı.

2u44f0j.jpg

344wl95.jpg

21nmgih.jpg

Su tamamlama ünitesi ve dozaj pompaları ,birkaç medya eklemesi ve kayası kaldı.

Eviniz hayırlı olsun Eray Bey,

Güle güle sağlıkla mutlulukla huzurla oturun.

Tankı koyduğunuz yer ileride çok daha büyük bir proje

planladığınız sinyalini veriyor. 

İskeleti sormamın sebebi biryerde benzerini gördüm alacaktım

ancak narin birşey hemen kırılıyor. Sizdeki de böylemiydi?

Erhan bey o kadar çok soyledım ama Eray büyük tank kurmaya ıstekklı degıl :) Nanoculardan :)

Eray bey yeni eviniz ve tankınız hayırlı olsun 

Erhan bey o kadar çok soyledım ama Eray büyük tank kurmaya ıstekklı degıl :) Nanoculardan :)
Nanonun tadı bir başka gerçekten.

Ben boyu ve red sea hazır sistemlerin hastasıyım mesela.

Ama imkan varsa mutlaka bir 400-500 lt yapmalı.

Eviniz hayırlı olsun Eray Bey,

Güle güle sağlıkla mutlulukla huzurla oturun.

Tankı koyduğunuz yer ileride çok daha büyük bir proje

planladığınız sinyalini veriyor. 

İskeleti sormamın sebebi biryerde benzerini gördüm alacaktım

ancak narin birşey hemen kırılıyor. Sizdeki de böylemiydi?
Erhan bey çok teşekkür ederim inşallah iyi günlerde otururuz.Evet kaya mercan iskeleti Organ pipe coral (ana kaya)tek parça 10.0mm gözenekli hindistan denizi ve pasififk orjinli birsoft coraldır fakat kendi sınıfında eşi yoktur.Ana iskeleti calcium karbonate tan oluşur.Merak edenler için.Fakat bu hafta içi gelecek olan kaya takviyesiyle üzerine ve yanlara eklenevcek dekoru bu değil.Önceden 270lt vardı fakat nano kurduktan sonra bana yettiğini anladım yani daha çok hoşuma gidiyor.

+1903

Eray bey yeni eviniz ve tankınız hayırlı olsun 
Çok teşekkür ederim Ahmet bey sağolun.

Nanonun tadı bir başka gerçekten.

Ben boyu ve red sea hazır sistemlerin hastasıyım mesela.

Ama imkan varsa mutlaka bir 400-500 lt yapmalı.
Belki yaz sonu orayı komple kapatabilirim kanıma girerseniz :)

resifcik güncellemeye devam.Canlı girişleri devam etmekte.Kayalar ve pompalar hala gelemdi onları bekliyorum dekoru beu değil kayalar eklenince güncellerim

Şu anki hali:

480p izleyiniz 

Dün de su ekleme ünitem geldi ama motoru unutmuşuz kullanamıyorum hala kayalar da gelmedi.
birde sıcaklık için dıy fan yaptım iki adet egzost fan oem pc den sıcaklık sabit25 c de 30 c idi.
Dozlama sistemimi sert mercan girişlerinden sonra değiştim.

Günlük:
-Kalkwasser 0,3mg toz+1ml trace element 
-1ml all element 
-3 ml quick response 

3 gündür gözlemlerime göre mercanlar müthiş olumlu tepki verdi.Kargoda sps elrde tip burn olmuştu ,dozladıktan sonra spserlin iyileştiğini gördüm.Herkese iyi forumlar hayırlı günler.
2woav7q.jpg

10zs19w.jpg

30scbw0.jpg

Soranlar için şu anki halidir:

33f7uxe.jpg

2s85mih.jpg

2dmif47.jpg

su anki balık listem:

-Chromis M boy

-Percula M boy

-Dejardin saifin M boy şu an memnun sıkıntı olursa cıkaracağım

-Royal dotyback  M boy

-Alg eater goby M boy çift

Dozlama haricibde sistem  herşeyi kendi yapıyor maşallah.Tüm değerler kontrol altında.

Yarın eklenecek kargomda:

-birkaç kilo daha kaya

-Wrasse M boy

-Caliendrum Green sps

-Montipora Hirsuta sps

-Hystrix pink sps

-[SIZE=14.399999618530273px]Lobo color orange   lps[/SIZE]

Herkese keyifli forumlar sağlıklı canlılar

Konu görüntüleyen kullanıcılar