Keşfet

Feza Hokkacı: Desktop Ofis Akvaryumu

ZATOPEK

Yeni Üye
Ad Soyad
Feza Hokkacı (A rh -)
Merhabalar,

Şubat ayında kurduğum aşağıdaki akvaryum yetersiz gelmeye, işler ters gitmeye ve su değerleri bozulup canlılar kötüleşmeye başlayınca akvaryumu biraz daha büyütüp PS ve diğer ekipmanları da eklemek elzem oldu (canlıların hepsini emanete verdim).

Ekli dosyayı görüntüle 25578

Sonuçta 40x40x35(h) ebatlarında (sump dahil), arkadan 10 cm sumplu bir akvaryum edindim (Beta Akvaryum). Akvaryumu, Tunze 9002 PS, Zetlight 1702 aydınlatma, Ehiem 1002 kafa motoru ve Hydor 50 W ısıtıcı ile destekleyerek 12 Kasım Çarşamba günü suyu doldurup döndürmeye başladık (günlük 5 ml bakteri kültürü ekliyoruz). Dalga-akıntı motoru kullanmayı düşünmüyorum. Kafa motorunun debisi ile akıntıyı oluşturmaya çalışacağım. Zira akvaryum küçük olduğu için bir de içine cihaz koyunca hoş görünmüyor. Eğer kafa motorunun akıntısı yetmez ise yapacak birşey yok tabi.

Su oturduktan sonra eski akvaryumumda da olduğu gibi soft mercanlar bakmak istiyorum, belki 1-2 tane LPS de olabilir. Bunların yanında 2 tane soytarı, 1 goby ve 2 tane cardinal (eğer çok yük getirmezler ise) eklemek istediğim balıklar (Hoş! İçinde birşey olmasına da gerek yok. Su olsun-akıntısı olsun... kumun üzerindeki ışık kırılmaları olsun... o bile yeter).

Akvaryum çalışma masamın üzerinde ve yaklaşık 20-25 cm ötemde duruyor. PS biraz sesli çalışıyor, ileride daha sessiz bir marka-model ile değiştirmek gerekecek sanırım.

Ekli dosyayı görüntüle 25579

Ekli dosyayı görüntüle 25580

Gelişmeler hakkında tekrar görüşmek dileği ile iyi bir hafta sonu diliyorum.

Saygılarımla,

Çok şık görünüyor. Elinize sağlık gerçekten :thumbsup:

hayırlı olsun buyuk tankta daha guzel gozukeceklerdır bence :thumbsup:

Hayırlı olsun 9002 almadıysanız 9001 veya 9004 almanızı tavsiye ederim.
Emre Bey,

Çok teşekkür ederim. Elimde Tunze 9002 ve Grotech Hea 80 PS vardı. Tunze 9002'yi kullanmaya başladım ama 9001 edinmeyi düşünüyorum ya da işimi görecek farklı bir PS de olabilir, araştıracağım.

Tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla,

hayırlı olsun buyuk tankta daha guzel gozukeceklerdır bence :thumbsup:
Ahmet Bey merhaba,

Öncelikle teşekkür ederim. Ben de sizin konu başlığınızı takip ediyorum, gelişmeleri izliyorum. Sizin akvaryumunuz da hayırlı olsun, hemen hemen aynı zamanlarda kurmuş olduk, birlikte gelişeceklerdir umarım.

Saygılarımla,

Mevcut akvaryumda 9002 kullanıyorum memnun kalmadım ben 9004 alacağım.(60 cm'e geçmeyi düşündüğüm için)Genel anlamda tunze ekipmanlarını beğendiğim için 9001 ve 9004 tavsiye ettim.9004 ün bir avantajıda yüzey emişide yapması.

9002 den memnunsanız devam edin,benim kendi beğenim olumsuz :(

Mevcut akvaryumda 9002 kullanıyorum memnun kalmadım ben 9004 alacağım.(60 cm'e geçmeyi düşündüğüm için)Genel anlamda tunze ekipmanlarını beğendiğim için 9001 ve 9004 tavsiye ettim.9004 ün bir avantajıda yüzey emişide yapması.

9002 den memnunsanız devam edin,benim kendi beğenim olumsuz :(
İşin aslı 9002'yi ilk kez kullanıyorum ve performansı hususunda yorum da yapamıyorum, forumdaki paylaşımlarda performansından memnun olduğunu ifade eden arkadaşlar var, şimdilik söyleyebileceğim tek şey biraz sesli olması (belki gözönünde olmayan karantina akvaryumu gibi bir yerde kullanılabilir). Bu akvaryum ile devam edeceğim için ben de sizin gibi 9001'i denemeye niyetliyim, kısmet, bakalım.

Bilgilendirmeniz için tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ahmet Bey merhaba,

Öncelikle teşekkür ederim. Ben de sizin konu başlığınızı takip ediyorum, gelişmeleri izliyorum. Sizin akvaryumunuz da hayırlı olsun, hemen hemen aynı zamanlarda kurmuş olduk, birlikte gelişeceklerdir umarım.

Saygılarımla,
cok tesekkur ederım ozaman hersey gonlumuzce olsun dıyelım :)

Adam gibi adam feza abi hayırlı olsun sevindim kurduğuna.

Xenialara bayıldım rengine vs mercanciftliğindenmi aldın?

9002 sesli çalışır biraz.O litreye 9001de olur ama ses konuşunda birşey diyemem yeni çıktı ürün ve henüz almadım denemedim.

hydor slimler sessiz diye biliyorum...

Birde yeni bir ürün gelecek türkiyeye 100tl olacak sıfır fiyatı nanolar için bekle bence ocak ayında gelecekmiş.Tunzeyide kolaylıkla elden çıkartabilirsin.

Led ışıktan inşallah memnun kalırsın keşke avcılar marineyi bekleseydin 200tlye 36 wattlık led armatürler yapacaklar istediğini beslerdin

Adam gibi adam feza abi hayırlı olsun sevindim kurduğuna.

Xenialara bayıldım rengine vs mercanciftliğindenmi aldın?

9002 sesli çalışır biraz.O litreye 9001de olur ama ses konuşunda birşey diyemem yeni çıktı ürün ve henüz almadım denemedim.

hydor slimler sessiz diye biliyorum...

Birde yeni bir ürün gelecek türkiyeye 100tl olacak sıfır fiyatı nanolar için bekle bence ocak ayında gelecekmiş.Tunzeyide kolaylıkla elden çıkartabilirsin.

Led ışıktan inşallah memnun kalırsın keşke avcılar marineyi bekleseydin 200tlye 36 wattlık led armatürler yapacaklar istediğini beslerdin
barıscan bey mercan cıftlıgıne salı gıttım gercekten guzel seyler var Xenialar vardı cok guzel renklıydı ama tanktan veremıyolarmıs ellerındede kalmamıs hele bı kopek balıgı vardı cok guzeldı hobıcılerın gıtmesını tavsıye ederım

Hayırlı olsun, çok şık duruyor

hayırlı olsun bol tuzlu günler....

Burak Bey merhaba, çok teşekkür ederim.

İyi akşamlar.

Saygılarımla,

Konu görüntüleyen kullanıcılar