Keşfet

Feza Hokkacı: Desktop Ofis Akvaryumu

Akın Bey merhabalar,

Temennileriniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Barışcan Bey merhaba,

Olumlu düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.

Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için açıklama yapmam gerek sanırım, ilk fotoğrafta canlıların olduğu akvaryum (ki hepi topu 14 lt ve PS yoktu) şu an boş gibi, 2 tane shrimp, 1 tane pom pom crab, 1 tane anemone crab ve 2 tane hermit ile dönüyor. Mercanlar kötüleşmeye başlayınca  emanete verdim, yeni akvaryum oturunca geri alacağım.

Xenialar Deniz Bey'in getirdiği canlılardan üremiş-üretilmiş ama ben başka bir yerden temin ettim. Eski akvaryumda coşmuşlardı yeni akvaryumda da aynı performansı yakalayıp çoğalırlarsa sizinle de paylaşırım. Malum Xenia zor bir canlı, her akvaryumda olmuyor.

PS konusunda; şimdilik 9002 ile devam edeceğim, gürültülü olsa da. İlerleyen dönemde araştırıp sessiz ve performansı yüksek bir cihaz edinebilirim.

Zetlight 1702 için birçok kullanıcı olumlu geri bildirim yapıyor. Bakacağım, canlılar yumuşak mercanlar olacağı için sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. PAR (fotosentetik aktif ışınım) değerini ölçtük, yumuşak mercanlar için uygun görünüyor, hatta yüzeye yakın noktalarda sert mercanlar dahi bakılabilir gibi. Beklediğim performansı yakalayamazsam onu da değiştirebilirim.

Destekleriniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Feza Bey hayırlı olsun kurulumunuz. Gayet şık görünüyor akvaryum.

Barışcan Bey merhaba,

1702'yi yandan bağladım, karşı tarafta karanlık bölge kalabilir. O bölge için tavsiyeni değerlendiririm.

Teşekkür ederim.

Selam ve sevgilerimle,

Yokmuş stoklarda sordumda :( power led ampuller var sırf beyaz ve sırf mavi ondan kullanabilirsin.Veya şerit led(smd 7020,5630 çok kuvvetlidir,) yapıştır zn1702nin kenarlarına.

Barışcan Bey,

O işler elimden gelir. Farklı hobilerim de var. Biri de led ve yarı değerli taşlar (ametist, kristal kuvars, akik gibi) kullanarak ışıklı çerçeveler yapmak. Elimde birçok led var, bunlarla birşeyler yapabilirim.

Önerileriniz için teşekkür ederim.

İyi akşamlar.

Merhabalar,

Akvaryuma su koyalı 6 gün oldu. İlk günden itibaren bakteri kültürü giriyorum, arka duvarda ve yan camlarda beyazlıklar oluşmaya başladı ancak kum üzerinde herhangibirşey yok (olmayabilir de tabi, diatom olacak diye kesin bir kural yok).

Bugün eski akvaryumdan 3-4 parça kaya ekledim, süreci hızlandıracaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 25663

Ekli dosyayı görüntüle 25664

Çok şık bir ofis akvaryumu kurulumu olmuş. Ellerinize sağlık Feza bey. :party2:

Sağlıklı ve sorunsuz bir akvaryumunuz olması dileğiyle.

Merhaba Feza  Bey,

Kurulumunuz hayırlı olsun. Bu aşamada bende zetlight kullanıyorum. Mercanlarda hiçbir sıkıntı yaşatmamakla birlikte, canlı büyümelerinde de faydası yok :) Bahsi geçen yardımcı zetlightları türkiyede bulmak zor, Nanolar için  marine akvaryumun yapacağı 36w ledler umarım çözüm olur. Ama şu aşamada Zetlight  nano tank için ideal..

Tunze 9002 sesli, ama toplaması başarılı. Bu sebebten ofis ortamında (kalabalık bir ofis değilse) rahatsiz eder.

Konuyu takip ediyorum :) Yakında canlı girişiniz başlar..Güncel resimleri bekliyoruz

Güncel Resimleri bekliyoruz..

Merhaba Feza  Bey,

Kurulumunuz hayırlı olsun. Bu aşamada bende zetlight kullanıyorum. Mercanlarda hiçbir sıkıntı yaşatmamakla birlikte, canlı büyümelerinde de faydası yok :) Bahsi geçen yardımcı zetlightları türkiyede bulmak zor, Nanolar için  marine akvaryumun yapacağı 36w ledler umarım çözüm olur. Ama şu aşamada Zetlight  nano tank için ideal..

Tunze 9002 sesli, ama toplaması başarılı. Bu sebebten ofis ortamında (kalabalık bir ofis değilse) rahatsiz eder.

Konuyu takip ediyorum :) Yakında canlı girişiniz başlar..Güncel resimleri bekliyoruz

Güncel Resimleri bekliyoruz..
Güneş Bey merhaba,

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Yeni akvaryumunuzu bekliyorum, umarım 60 cm veya üzeri yapabilirsiniz. Ofis açısından PS'in sesi sıkıntı değil, kendime ait odam var. Zetlight'den memnun kalmazsam (sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum ama) değiştirebilirim.

Saygılarımla,

Merhabalar,

Küçük bir güncelleme:

Suyu koyalı ve bakteri kültürü girmeye başlayalı 10 gün oldu (bakteri kültürünü 7. günde bitirdim). Bugün birkaç test yaptım, değerler olumlu çıktı. İlave bir test olması açısından 1 kafa Hairy Mushroom ve 1 kök Xenia ekledim, sıkıntısız gayet güzel açtılar, Xenia pompala da yapıyor, hallerinden memnunlar. Hatta Mushroom bölünmeye bile başladı.

Haftabaşında eski akvaryumumdaki küçük canlıları (hermit, shrimp, anemone crab, pom pom crab) ekleyeceğim. 1 hafta sonra mercanlarımı da eklemeyi planlıyorum, ardından da balık aşamasına geçeriz diye ümit ediyorum. 

Ekli dosyayı görüntüle 25709

Ekli dosyayı görüntüle 25710

Şimdilik gelişmeler böyle, kazasız-belasız devam ederiz umarım.

İyi haftasonları diliyorum.

Saygılarımla,

Feza abi pl koy ek olarak.Bende lede ilave pl koyacağım buldum.

11 watt yazan.

%60ı 14000k ve %40ı 420nm 11 wattlk 23cmlik deniz akvaryumu için üretilmiş ürün.En azından bir tane ilave koy bence.Ben 2 tane sipariş verdim.

Barışcan Bey birşey sormak isterim.

bu led lambalardan 1 yada 2 tane alsak ve zetlight yerine kullansak (40x40x40 yada 50x50x50)de uygun olur mu?

Olur tabiki 3w power ledlerden oluşuyor o ürün.Fakat 1 tane yetmez 50cme.

50cme yeter 3 tanesi...Kirlettik feza abinin konusunu :)

Estağfurullah arkadaşlar, sayenizde bilgileniyoruz.

Çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Not: Az önce kazara boş mesaj göndermişim, kusura bakmayın.

Merhabalar,

Küçük bir güncelleme yapalım:

Yeni akvaryumda 2. haftayı devirdik, problemsiz gidiyoruz. Dün yaklaşık %15 oranında su değişimi yaptım, kafa motorunun debisini biraz düşürerek akıntıyı azalttım ama bu hali bile gayet yeterli görünüyor. Geri dönüşün ağıza bir debi ayırıcı bağlayıp akıntıyı farklı taraflardan vermeyi düşünüyorum.

Su yoğunluğu 1,024-1,025 gibi, diğer değerler (ph, no3, kh v.s.) normal, Salifert ve JBL'in testlerini kullanıyorum. Piyasada bu iki markanın amonyak testini bulamadım, öğrendiğim kadarı ile ithalatçıda da yokmuş.

Hafta başında eski akvaryumumda bulunan canlıları transfer ettim, hallerinden memnunlar. Anemone Crab kollarındaki yelpazeler ile suyu süzerek gayet güzel besleniyor. Shirimp kabuk değiştirdi. Mercan olarak birkaç küçük zoa taşı, hairy mushroom, xenia ve ricordea var. Şöyle kolları güzel güzel salınan bir torch koymak istiyorum. Arkadaşımın akvaryumundan gelen küçük kayanın üzerinde bir tane de aiptasia gelmiş, artık bir anemonum da var, gayet mutlu mesut :)  . Bu durum beni peppermint shirimp sahibi yapacak sanırım, akvaryumunda aiptasia olan arkadaşlarla ortaklaşa kullanırız.

Zetlight zn 1702 başarılı görünüyor ama ben eski akvaryumdaki power led küçük armatürü de ekledim. Belki ilerde Zetlight'nin iki yanına Barışcan Bey'in önerdiği PL lambalardan ekleyebilirim. PS'in (Tunze 9002) ayarını yaptım, şu an ağız kısmında köpürme var ama akvaryumda balık v.s. olmadığından ve yemleme de yapmadığımdan toplayacağı pek birşey yok doğal olarak. Tam performansını balıklardan sonra göreceğiz.

Şimdilik bu kadar, yakında yeniden görüşmek dileği ile sağlıklı, mutlu ve bol tuzlu günler dilerim.

Saygılarımla,

Ekli dosyayı görüntüle 25807

Ekli dosyayı görüntüle 25808

Ekli dosyayı görüntüle 25806

Ekli dosyayı görüntüle 25809

Ekli dosyayı görüntüle 25810

Emeğinize sağlık çok güzel gözüküyor :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar