Merhabalar,
Küçük bir güncelleme yapalım:
Yeni akvaryumda 2. haftayı devirdik, problemsiz gidiyoruz. Dün yaklaşık %15 oranında su değişimi yaptım, kafa motorunun debisini biraz düşürerek akıntıyı azalttım ama bu hali bile gayet yeterli görünüyor. Geri dönüşün ağıza bir debi ayırıcı bağlayıp akıntıyı farklı taraflardan vermeyi düşünüyorum.
Su yoğunluğu 1,024-1,025 gibi, diğer değerler (ph, no3, kh v.s.) normal, Salifert ve JBL'in testlerini kullanıyorum. Piyasada bu iki markanın amonyak testini bulamadım, öğrendiğim kadarı ile ithalatçıda da yokmuş.
Hafta başında eski akvaryumumda bulunan canlıları transfer ettim, hallerinden memnunlar. Anemone Crab kollarındaki yelpazeler ile suyu süzerek gayet güzel besleniyor. Shirimp kabuk değiştirdi. Mercan olarak birkaç küçük zoa taşı, hairy mushroom, xenia ve ricordea var. Şöyle kolları güzel güzel salınan bir torch koymak istiyorum. Arkadaşımın akvaryumundan gelen küçük kayanın üzerinde bir tane de aiptasia gelmiş, artık bir anemonum da var, gayet mutlu mesut
. Bu durum beni peppermint shirimp sahibi yapacak sanırım, akvaryumunda aiptasia olan arkadaşlarla ortaklaşa kullanırız.
Zetlight zn 1702 başarılı görünüyor ama ben eski akvaryumdaki power led küçük armatürü de ekledim. Belki ilerde Zetlight'nin iki yanına Barışcan Bey'in önerdiği PL lambalardan ekleyebilirim. PS'in (Tunze 9002) ayarını yaptım, şu an ağız kısmında köpürme var ama akvaryumda balık v.s. olmadığından ve yemleme de yapmadığımdan toplayacağı pek birşey yok doğal olarak. Tam performansını balıklardan sonra göreceğiz.
Şimdilik bu kadar, yakında yeniden görüşmek dileği ile sağlıklı, mutlu ve bol tuzlu günler dilerim.
Saygılarımla,
Ekli dosyayı görüntüle 25807
Ekli dosyayı görüntüle 25808
Ekli dosyayı görüntüle 25806
Ekli dosyayı görüntüle 25809
Ekli dosyayı görüntüle 25810