Barışcan Bey merhaba,Power led eklemeniz güzel olmuş feza bey.
Feza bey sadece zetlight kullanmıyormusunuz? Zetlight ın performansını meraq ediyorum doğrusuBarışcan Bey merhaba,
Daha önce de yazdığım üzere power led olan küçük armatür eski akvaryumun. O akvaryumu eve götürdüm, iyice temizledim ve tatlısuya çevirmeye karar verdim. Bitkili küçük bir akvaryum olacak, neon gibi küçük sürü balıkları koyacağım içine ve belki 1 tane de beta. Bu küçük armatürü de o akvaryuma takacağım. Sonrasında sizin önerileriniz üzere ya PL ya da zetlight mini serisi armatür olabilir.
Saygılarımla,
Feza Abi tatlı su için tavsiyem,Barışcan Bey merhaba,
Daha önce de yazdığım üzere power led olan küçük armatür eski akvaryumun. O akvaryumu eve götürdüm, iyice temizledim ve tatlısuya çevirmeye karar verdim. Bitkili küçük bir akvaryum olacak, neon gibi küçük sürü balıkları koyacağım içine ve belki 1 tane de beta. Bu küçük armatürü de o akvaryuma takacağım. Sonrasında sizin önerileriniz üzere ya PL ya da zetlight mini serisi armatür olabilir.
Saygılarımla,
Emre Bey merhaba,Feza Abi tatlı su için tavsiyem,
Crystal_Bee_king_kong_fresh_water_shrimp.jpg
veya
images.jpg
izlemesi keyifli canlılar...
Resimdekileri türkiyede bulmak zor ama Arı karides ve sulawesi kardinal bulunabiliyor.
Balık ve bitki olsun dersende Galaxy rasbora'yı tek geçerim.
Murat Bey merhaba,Feza bey sadece zetlight kullanmıyormusunuz? Zetlight ın performansını meraq ediyorum doğrusu
Dediğiniz gibi ilk başta sadece soft olacak. İlerki aşamalarda illaki bir iyileştirme yapacağım. Söylediğim rakama aldım bugün elime ulaşır diye tahmin ediyorum.Murat Bey merhaba,
Zetlight'ı tek kullanıyorum, elimde küçük ower led vardı "nasıl olur acaba?" düşüncesi ile bağladım. Zetlight'da zaman ayarı olmadığı için iki armatürü farklı saatlerde devreye alarak sabah-öğlen-akşam efektini denemek istedim. Bu akşam küçük armatürü eve götürüp tatlı su akvaryumuna bağlayacağım. Size Whatsapp'tan sadece zetlight yanarken çekilmiş birkaç fotoğraf göndereceğim, umarım fikir verir.
Emre Bey (homer) ve Güneş Bey de (helios07) Zetlight kullanıyor-kullandılar, belki onların yorumları da yardımcı olur size. Ancak bahsettiğiniz fiyata Zetlight zn1702'den daha iyi bir led armatür bulmanız mümkün değil. Sadece soft bakacaksanız sizin işinizi görecektir. İlerde daha iyi bir armatüre (nanox2, hf103 v.s.) geçiş yapabilirsiniz, eğer Zetlight'ı söylediğiniz rakama alabiliyorsanız elden çıkartırken de zarar etmezsiniz.
Saygılarımla,
Ayaklarının cama uyumu konusunda. Zetlight'ın kendi sitesinde 7 mm kadar uyumlu olduğu yazıyor fakat aldığım kişi 8 mm'de sorunsuz kullanıyordu. Hatta 10 mm kadar kullanılabileceğini söyledi. Bu akşam elime ulaşırsa bizzat test edip sonucu buradan yazacağım. Cam kalınlıklarımızın genelde 6 veya 8 mm olduğunu düşünürsek bu test bir çok kişinin işine yarayacak diye düşünüyorumZetlight 1702 şu anda gerek fiyat gerekse ölçü bakımından alınabilecek en uygun led.
Eksileri, ayakları 7mm e kadar uyumlu, mercanları buyutmuyor ama oldurmuyorda. Güzel guzel açmalarını sağlıyor.
Artıları, ucuz, sıfır ses, çeşitli modları olması.
Bende brain, anemon, mushroom, zoa, star polip vb. var. Açmalarında vs hiçbir sorun yok.
Normal olduğum söylenemez zatenNano tankta 10 mm kullanmakta biraz paranoya olur zaten
Barışcan Bey,Bir çift harlequin shrimp , bir çift anemone shrimp dünya güzeli canlılar,güzel olur.Güzel Tatlı su karideslerini bulmak daha zor.
yanlıs bılmıyosam barışcan bey kristal karidesti ben beslemnıstım dıscus tankımda kraz karıdeslerle bırlıkte ama bulmak sıkıntıBeyaz karides çok hoşuma gitti tuzlu suda opsa platinium derdik melez gibi Onun tam adı nedir?ilk resimdeki...
Tatlı suda bir tek karides beslememedim
8 tl almıstım gecen sen ben kristalleriTuzlu suda bir karidese 50-100tl arası veriyoruz...Tatlı suda 5tlden başlıyor diye biliyorm maviler vs...bu crystaller hoşuma gitti kar tanesi gibi .Fiyat aralığı nedir crystallerin elbet buluruzda.