Keşfet

Hangi Wavebox ?

yoncaagac

Yeni Üye
Ad Soyad
Volkan Yoncaagac
Arkadaslar akvaryumda kullanılacak en uygun seçim hangisidir

- Sesizlik

- Yer kaplama ve görüntü

- Efektiflik (120 cm yak.500 litre için)

- Fiyat

Tunze ve fishstreet wavebox dışında model varsa paylaşan olursa iyi olur..

Sevgiler

Volkan Yoncaağaç

Sent my iPad using Tapatalk

Volkan bey acizine wortech Mp40 yada60 tavsiye ederim.Buda videosu.

Merhaba taner bey, bende 2 mp40w var zaten ama bu hareketi yaptirmaya kalkinca ( mavi modda ) odada traktor havuc tarlasini suruyor efekti yayiliyor etrafa bundan dolayi sessiz bir cozum lazim malum ofisde odamda akv is gorusmeleri, toplantilar vs cok ses istemiyorum.

Motorlarınızı ikinci elimi aldınız?Az da olsa bir vızıltı sesi yapar ancak dediğiniz kadar bir ses yapmaması gerek.Motorlarınız wireles ile senkronizemi çalışıyor?

Sent my iPad using Tapatalk HD

Evt wireless ile bagli sifir aldim 1 ini 2 si 2.el di ama yarim uzerine cikinca gucu virrr sesi kutudan ac tak gene yapiyor.

Volkan bey vızıltı sesi Malesef wortech ler için doğal.Bende kullanıyorum artık alıştım,Malesef muadil bir dalga motoru yok bence buna rakip.Ses sebebi ile forumdan sayın tamer Şahin beyefendi mp40 tan vazgeçip tunzeyegeçti ancak şu an tankında 4 adet tunze olmasına rağmen mp40 taki verimi alamamasından şikayetçi.Diyeceğim odur ki wortech lerden vazgeçmeden iyi araştırın düşünüp taşının derim.Sonra pişman olmanızı istemem,saygılar.

Sent my iPad using Tapatalk HD

Volkan bey sizin işinizi tunze nano wawebox görür 

Mtorun var derdin var. %50 uzerinde o derece ses yapiyorsa islak ve kuru parcalar tam olarak birbirini tutmuyor yahut cam kalinligina gore ayari yanlis yapilmis olmali. %70-80 de o derece ses yapmasi makul olabilir.

Illa dalga yaptiracam ama sifir ses olsun diyorsan motorlarini reef crest kullan, yanina da bir tunze wavebox tak kazulet gibi. Hem sessiz hem de tankin icinde dev gibi gorunur, zengin durur :)

Tunze nano wavebox işini görür abi. senelerdir kullanıyorum canavar gibi. Engin abi wortech ile dalga yapıyordu motorlar baya bir yıprandı ses yapmaya başladı yakın zamanda.    

ya bende tunze nin suyeni modeli ufak 6208 alayım diyorum, vortech ler duruyo ses yapıolar ama iyi motor onlar dalga boyu vs iyi

Sent my iPad using Tapatalk

Vortechlerin tank camlarını yıprattığını düşünüyorum sürekli bir güçlü itme hareketi bence daha dengeli olarak 1 adet tunze nano wavebox birde ek olarak tunzenin normal bir motoru gayet yeterli olur Taner Temiz abimiz hava alanında çalıştığı için evide havaalanına yakın olduğu için o tarz uçak pisti seslerini pek hissetmiyor :) bence tunze

Evet abi vortech deki değişken akıntı olayı ve geniş alana su vermesi gayet başarılı. dalga olayını tunze ile yaparsan akıntı canavar olur.. 

1 tane 6208 koyuyorum yarin, 2x40 W ES , 1x10w olarak noktayi koyuyorum

Birde sagolsun su Ekstrem Akvaryum velinimet, kim ne derse desin 6208 tunze ellerinde varmis bugun hemen yolluyorlar.. Arada kendimce bazi konulara takilsam da iyiki varlar..

Hakikaten guclu bir tedarikci marka arkasinda durdugunda insan bir ohh cekiyor..

1 tane 6208 koyuyorum yarin, 2x40 W ES , 1x10w olarak noktayi koyuyorum

Birde sagolsun su Ekstrem Akvaryum velinimet, kim ne derse desin 6208 tunze ellerinde varmis bugun hemen yolluyorlar.. Arada kendimce bazi konulara takilsam da iyiki varlar..

Hakikaten guclu bir tedarikci marka arkasinda durdugunda insan bir ohh cekiyor..
Evet+1

tunze wavebox sessiz .... Kesin çözüm....

Ses seda yok cok az yani Bende 6208 koydum da 120 cm de cok yetersiz calisiyor.. Biseyi atlamis olanilirmiyim acaba, 6206 kullanan varmi bu ebatlarda.. Onu acik olmasi vs fark edermi acaba, adaptoru uzerinde bi voltaj mevzusu var onu da anlamadim.

6208 için, 6206'dan daha güçlü olduğu bilgisi yazılmış. Bende 6206 var ve daha önce bendeki akvaryum da 120*60*60 boyutlarındaydı, fazlasıyla da yeterliydi. Hatta 6206'yı şu anda 170*75*60y ölçüsünde yumuşak mercan akvaryumunda kullanıyorum, o boyut için bile dalga anlamında yeterli. Siz bir şeyi eksik yapıyor olabilirsiniz.

Voltaj konusunda 24v destekliyor denmiş.

7092 controller ile kullanıyorsanız auto adjust tusuna basılı tutup tankı gozlemleyın. Cihaz otomatik olarak her 3 sn de bir 0.3-2sn aralıgında motoru calıstıracaktır.  En iyi dalga frekansını yakaladıgında tekrar aynı tusa basın. Bu sekilde ayar yapıldıgı zaman maksimum verım alabilirsiniz. Uzun tanklarda arka arkaya çift dalga oluşturma özelliği de vardı sanırım.. Kullanma kılavuzunda belirtiyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
evet abi suç benim, üzerinde gelen adaptörün V seçeneği varmış ve default 20V ile gelmiş. içinde ufak sigorta gibi ledler çıkıyor 24 ile değiştirdim diyebilirim ki %100 performansı arttı. 5 cm sallıyor tankı 125x65x60(h) akvaryumu.. ve hakikaten sıfıra yakın bir ses var zor duyuluyor, tunze sitesinde 3 hafta sonra ses daha da azalacak yazmış. Inanılmaz bir cihaz, çok iyi düşünülmüş ve çok ufak bir alet...hey gidi heyy bizim zamanımızda

Bu arada 'Hakan' arkadaşıma da teşekkür ediyorum ayrıca, zaman yok valla araştırmamıştım

Son durum şöyle ( tel ile çektim çok net değil ama görünüyor su yüzeyi )

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar