Keşfet

Herşeyiyle İzmirdeki Deniz Akvaryumcuları

orcunberk

Yeni Üye
Ad Soyad
Orçun berk
İzmirde deniz akvaryumu canlısı ve malzemesi satan yerlerin isim ve semtlerini paylaşacağımız, firmaların fiyatları ,çeşitleri ve müşteri memnuniyetlerini tartışacağımız bir başlıktır. Tüm İzmirlileri bilgi paylaşımına davet ediyorum.

Bornovada Tropical Akvaryum,Bucada Ayyıldız Akvaryum,Kemeraltında Kurt Akvaryum,Şirinyer de Cup Cup Akvaryum.Bu saydıklarıma gitme fırsatım oluyor.Hepsininde fiatları yüksek.Ürün çeşidi bakımından sanırım Kurt Akvaryum ve Tropical Akvaryum.Müşteri memnuniyeti olaraksa içlerinde sadece Ayyıldız Akvaryumu sayabilirim.

İlk önce ben başlıyayım.Adım Gökhan , yaşım 34 vede Basınsitesinde oturuyorum vede makina imalatıyla uğraşıyorum.600 litrelik kendi çapımda uğraştığım 1 senelik deniz akvaryumum var.

Gelelim konuya.İzmirde tuzlu su malzemeleri ile ilgili doğru düzgün bir yer yok.Canlı derseniz en fazla çeşit ve alternatifi Engin abiden bulabilirsiniz.Bunun harici İzmak'ın kurucusu yasin arkadaşımızda artık canlı getirtmeye başladı.Bu güne kadar aldığım canlılarda hiçbir problem çıkmadı.Ama işin başında cehaletten dolayı maddi olarak epey bir kaybım oldu manevi olanı zaten anlatamam.Kısacası izmirde canlı temin edebileceğiniz 2 yer tavsiye edebilirim 1)Engin abi 2)Yasin Aydemir

Yasin abiyi bende atlamışım.Kendisinden aldığım canlılardan bende problem yaşamadım.Zaten kendiside çok iyi.

Bende kendimden kısaca bahsedeyim;

Alper Varol.Buca da ikamet ediyorum.Yaşım 24.Celal Bayar Üniversitesi Seracılık 2. sınıf öğrencisiyim.Hafta içi sürekli Alaşehir de ikamet ediyorum.Cuma itibari ile İzmir e dönüş yapıyorum.6 yaşımdan beri akvaryumlarla ilgileniyorum.Son 2 seneye kadar tatlı su yetiştiriciliği yapmaktaydım.Akvaryumum 60-65-55 ölçülerinde küp akvaryum.Akvaryum dışında 2 tanede köpeğim var.Alman kurdu ve Sibirya kurdu..Şimdilik bu kadar.. :D

1)Engin abi 2)Yasin Aydemir.Bunun harici tavsiye etmiyorum.Sebebleri kemeraltından aldığınız balıklar çok düşük yoğunlukta beklediğinden tankınıza girincmaalesef sağlıkları bozuluyor yani işiniz şansa kalmış.Şirinyerden aldığınız zoalara çok dikkat edin yoksa benim gibi deniz tyavşanlarından kurtulmak için 2 ay boyunca kafayı yersiniz.2 dal xenia'ya 60 ytl.Lastikle tuturulmuş 7 dal zoa'ya 40 ytl verirsiniz.Balıklarını zaten hiç saymıyorum.l

Engin abi çok tecrübeli ve iyi birine benziyor fakat sanki perakende satışa fazla hevesli değil gibi geliyor bana.Yani ne zaman gitsem içerde balık dolu ama satmıyor.Kendi showroom bölümünden de canlı vermiyor.Hep canlılar ayrıldı ,şehirdışına gidicek ,orası show akvaryumu satmıyoruz oluyor cevap. Doğru söylediğine eminim, satılmayan o balıkların gerçekten gönderilecek yerleri var ama 2 tane fazla getirtse noolur sanki.Hobiciye yazık değilmi?

İzmirde fıldır fıldır purple tang arıyorum. Engin abide var dediler

girdim içeri yaklaşık 10-15 arası purple tang akvaryumda duruyor.

-Engin abi kaç tanglar para?

-Onlar Ankaraya alışveriş merkezine gidiyor :)

:D Ben isim vermeyim 2 adet zoa aldım.Sarı olan ufak bir kayada üzerinde 4-5 kafa var ufak,25 tl.Diğeri ise üzerinde 14 kafa falan var onada 40 tl para verdim. :D Hele mushroomları saymıyorum bile.Almadım gerçi ama mecburiyetten olsa gerek baya bir kazık yiyiyoruz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
:D Ben isim vermeyim 2 adet zoa aldım.Sarı olan ufak bir kayada üzerinde 4-5 kafa var ufak,25 tl.Diğeri ise üzerinde 14 kafa falan var onada 40 tl para verdim. :D Hele mushroomları saymıyorum bile.Almadım gerçi ama mecburiyetten olsa gerek baya bir kazık yiyiyoruz.

:lol: :lol: :lol: Kimden aldığını tahmin edebiliyorum.Zoaların içine iyi bak NUDIBRANCHS olmasın. :blink: :blink:

:D :D çok korktum cidden..Allahtan zoalar ufak tefekler.. :D :D

Arkadaşlar palmiye avm nin içinde bir yer açılmıştı uğrayan oldumu ? Benim kedimi götürdüğüm veteriner var Göztepede o söylemişti açılmadan uğramıştım düzenleme yapıyorlardı ama 1 sene oldu bir daha gidemedim.

Balık işini engin abiyle değilde Oğlu orhanla konuşursanız daha iyi olur.Gerçi Engin abi bana bu güne kadar hiç yok çekmedi.Hatta göz bebeği 1 adet kole tang vardı satmadığı onu istediğimde vermişti ama ben gidip alamamıştım işten güçten.

1- Engin (Elinde varsa alırsın.)

2- Yasin. (Siparişi ver bir haftada gelsin)

Arkadaşlar palmiye avm nin içinde bir yer açılmıştı uğrayan oldumu ? Benim kedimi götürdüğüm veteriner var Göztepede o söylemişti açılmadan uğramıştım düzenleme yapıyorlardı ama 1 sene oldu bir daha gidemedim.

Ben Palmiyedeki arkadaşa uğradım. Yaptığını görünce bir daha yanına uğramadım. Aiptasia'ları beslemeye çalışıyordu.

Bu arada benim adım İlker. Gıdaçarşısında LPG-Doğalgaz Armatürleri toptan satışı yapıyoruz. Yaşım 33. Bir senedir Tuzlu Su ile uğraşıyorum. Daha önce hiç tatlısu yapmadım. Direk tuzlusuyla başladım.

1- Engin (Elinde varsa alırsın.)2- Yasin. (Siparişi ver bir haftada gelsin)
+1

Ben Arif Ohrili İzmir Çamdibinde Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Tamir ve Servis işi ile uğraşıyorum. 28 Yaşındayım. 15 senedir çeşitli türler besledim Tuzlusu olayı bir türlü cesaret edemiyordum. Forum uzun süre takip ettikten sonra yapmaya karar verdim. 3 aydır faaliyetteyiz allah utandırmasın...Saygılar

Bu arada Engin abinin yerine ilk girdiğimde kendimden geçmiştim. İzmirde böyle büyüleyici bir yer olması gerçekten beni çok şaşırttı. Tebrikler.

Arkadaşlar salifert test satan yer biliyormusunuz izmirde ? Özellikle magnesium testi gerekli bana. İnternetten de bulamıyorum. Marinelife ve petmarket online satıyor fakat stokta yok gözüküyor.

Merhaba arkadaşlar

Ben Gökhan. 39 yaşındayım. Doktorum. 2 senedir bu işe gönül verdim. Bir ara vazgeçtim ama tatlı su zevk vermedi. Geri döndüm. Saydıklarınıza ek olarak Güzelyalıda Coustopet Market, Karşıyakada calvus akvaryum deniz canlısı ve malzemeleri satıyor.Bu arada Calvusta yanlış hatırlamıyorsam salifert vardı. Aakvaryum oturunca canlı konusunda bir arayış içerisinde olacağım. Vazgeçtiğiniz değiştirmek istediğiniz balıklarınız olursa bana haber edin arkadaşlar. Höbiciden alışveriş yapmak her zaman tercihimdir. Daha önceki balıklarımın neredeyse tamamını uğur diye bir arkadaştan almıştım. bornovada. oda doktordur. hemen hiç sorunum olmadı.Bu arada calvus akvaryumdada güzel malzeme balık ve yakın ilgi görürsünüz.

gokaf@yahoo.com, 505 64848 20.

Arkadaşlar salifert test satan yer biliyormusunuz izmirde ? Özellikle magnesium testi gerekli bana. İnternetten de bulamıyorum. Marinelife ve petmarket online satıyor fakat stokta yok gözüküyor.

Bir kaç çeşidi Engin abi'de var ama Magnezyum yok. En hesaplı Pasifik Akvaryumda. Hemde ellerinde var.

Bilgine.... :rolleyes:

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar