onurum haklısın nm değerinide yazmam lazımdı.
led ler hakkaten cezbedici , LED olsun onunla armatür yapmak vs ben
m için çocuk oyuncağı.
endişe veren bilimsel-teorik-kimyasal-vs şeyler bende o kısmından anlamıyorum.
2 fasulyeyi pamuğa koyup ıslatıp kaplarıyla birisini güneş alan birinide karanlığa bırakınca , güneş alan klorofil ile fotosentez yapıp yeşil oluyor , diğeri daha uzun vs ama klorofilden mahsun kalıyor bunu çocukken yapmıştık.
şimdi deniz canlıları hatta simbiyotik canlılar ve onların fotosentezleriyle kimyalarıyla vs bunlara göre oynuyoruz, ben diğer LED işini kovalayanları bilmem ama bu işten anlamıyorum bi anlasam
LED ile oynamama gelince macro alg besliyorum ve sump ta oluşturabildiğim kadar yeşil ve fotosentez yapan canlıları üretip geliştirmek , akvaryumdaki T5 ler zaten özel tasarlanmış orda gelişemesinler .
tekrar söylüyorum bendeki led sistemi fevkalade güzel ama amacıma uygun olarak, yani %100 cyano deliriyor , sakal yosunları hakkaten hacı baba sakalı gibiler , kırmızı ve yeşil yosunlar coşuyo , sump rezalet durumda ama ben zaten bunu yapmak istedim
bunun üstüne bide 10000k philips aquarelle ile destekledimki oyy oyyy.
bu orjinal markalı ledlerin yananını gözümle görmedim sadece resimlerden baktım, 30 led varsa bunun 10 tanesi mavi 15 tanesi beyaz 5 tanesi filan morumsu .
ha unutmadan bir projemde araba farı , hehehe , bunun önüne mavi kapşon takınca inanılmaz güzel beyaz-mavi renk oluyor , hadi gelde kelvinini , parını-purunu vs ni bul ( bu kampanya beni aşar )
ileride yine 1 parça sert mercan elime geçerse hakkaten alacam 3 tane power led vericem mercanın gözüne bakalım ne olucak hehe.
bizim ledleri beyaz led + aktinik ile beraber yakınca pembemsi oluyor
daylight led + aktinik yeşil bir ışık oluyor
mavi + aktinik daha koyu mavi
evde aradım bulamadım fuarda kataloglar almıştım üreticilerin adresleri filan vardı , 10000k lık power ledler hazırda var , yanına destek olarak mavi 420nm ( diyip sallıyım siz bunu 420-460 hangisi doğru rakkamsa öyle okuyun ) koyulursa olur gibime geliyor ama para para para.
hem kimse kızmasın biz tartışmıyoruz, tartışma konusuda değil sadece sesli ( yazılı ) konuşuyoruz,dertleşiyoruz , hadi hayırlısı