Keşfet

Mavi Clove Polyp

Selamlar,

Bende varım ancak frag konusunda Gökçe bey den yardım isteyelim derim.

Gökçe bey sizin içinde uygunsa 3 arkadaş ödemelerimizi gerçekleştirdikten sonra

Siz uygun gördüğünüz şekilde 3 e bölerseniz hepimiz sizden teslim alırız.

Saygılarımla

Murat

Selamlar,
Bende varım ancak frag konusunda Gökçe bey den yardım isteyelim derim.

Gökçe bey sizin içinde uygunsa 3 arkadaş ödemelerimizi gerçekleştirdikten sonra

Siz uygun gördüğünüz şekilde 3 e bölerseniz hepimiz sizden teslim alırız.

Saygılarımla

Murat
Tahmin ediyorum Gökçe bey bize yardımcı olacaktır.Ödeme yapıldıktan sonra 3 e böler bizde gider alırız.

Şöyle yapalım arkadaşlar. En yakın olan arkadaş gelip alsın. Sizler aranızda nasıl istiyorsanız o şekilde bölün. Kaya kırma işinde eşit parçalara bölmek çok mümkün olmayabiliyor. Ben sizin için yaparım ama sonra bana "benim ki ufak olmuş, onun ki büyük" demeyin. En temizi içinizden biri alır, beraber bölersiniz, ben de kimseyi üzmemiş olurum. Para konusu sorun değil, almaya gelen arkadaşa verin gelirken getirsin. Benim için sorun yok.

Şöyle yapalım arkadaşlar. En yakın olan arkadaş gelip alsın. Sizler aranızda nasıl istiyorsanız o şekilde bölün. Kaya kırma işinde eşit parçalara bölmek çok mümkün olmayabiliyor. Ben sizin için yaparım ama sonra bana "benim ki ufak olmuş, onun ki büyük" demeyin. En temizi içinizden biri alır, beraber bölersiniz, ben de kimseyi üzmemiş olurum. Para konusu sorun değil, almaya gelen arkadaşa verin gelirken getirsin. Benim için sorun yok.
Valla küçük büyük kaya olması benim için farketmez.Ama en azından bu işte tecrübeli biri olarak Gökçe Bey'in yapması daha uygun olur gibi geliyor. Tabi ki diğer arkadaşlarda aynı düşüncedeyse.

Valla küçük büyük kaya olması benim için farketmez.Ama en azından bu işte tecrübeli biri olarak Gökçe Bey'in yapması daha uygun olur gibi geliyor. Tabi ki diğer arkadaşlarda aynı düşüncedeyse.
Arkadaşlar ben de varım. Benim için de küçük büyük olması farketmez. Hatta en küçük parçayı ben alabilirim.

Arkadaşlar ben de varım. Benim için de küçük büyük olması farketmez. Hatta en küçük parçayı ben alabilirim.

Dediğim gibi bana uyar, ama diğer arkadaşlarında düşüncelerini almak gerekiyor.

Benim içinde uygundur.

Gökçe Bey,

Diğer arkadaşlarda büyük küçük kaya farketmez diyorlar. Ne büyüklükte kayalar oluştuğu çok önemli değil gibi gözüküyor.

Ben kırma işlemini sizin gibi beceremeyiz diye düşünüyorum. Zahmet olmaz ise ve sizin içinde uygunsa

4 kişi birleşerek ödemeyi eşit şartlarda yapalım.

Kayayı siz 4 e bölün biz ise kayaları ve ödemeyi aramızda nasıl paylaşacağımıza karar verelim. Kendi aramızda polyp sayısına göre

fiyat belirlemeye çalışırız. Artık ne çıkarsa bahtımıza.

Erhan Bey, Erkan Bey, Tayfun Bey ve ben 4 kişiyiz. Ok mi arkadaşlar 50'şer YTL birleştirelimmi?

En yakında olan teslim alabilirmi ? ve bir noktada buluşabilirmiyiz. Benim ofisim taksimde?

Saygılar

Murat

Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim içinde uygundur.
Gökçe Bey,

Diğer arkadaşlarda büyük küçük kaya farketmez diyorlar. Ne büyüklükte kayalar oluştuğu çok önemli değil gibi gözüküyor.

Ben kırma işlemini sizin gibi beceremeyiz diye düşünüyorum. Zahmet olmaz ise ve sizin içinde uygunsa

Kayayı siz 4 e bölün biz ise kayaları ve ödemeyi aramızda nasıl paylaşacağımıza karar verelim. Kendi aramızda polyp sayısına göre

Erhan Bey, Erkan Bey, Tayfun Bey ve ben 4 kişiyiz. Ok mi arkadaşlar 50'şer YTL birleştirelimmi?

En yakında olan teslim alabilirmi ? ve bir noktada buluşabilirmiyiz. Benim ofisim taksimde?

Saygılar

Murat
Ben sizin için bölerim kayayı, sorun değil.

Benim içinde uygundur.
Gökçe Bey,

Saygılar

Murat
Banada Uyar, Ben Sarıyer'de oturuyorum Haftasonu musait olucam. Farklı bi önerisi olanda varsa oda uyar. Bence polyp sayısı bile önemli değil.Ama bu işi haftasonu bitirelim.

Cep telefonumu Ö.M. attım. İletişimi hızlandıralım.

Benim içinde uygundur.
Gökçe Bey,

Saygılar

Murat

Sadece Erhan Bey'den haber yok...

Arkadaslar bende alıcagım fakat kocaeliye kargo sansınız varmı.Önemli olan o.Eger Kargo ile gelirse bende en ufak parçaya talibim.

Gökçe Bey tekrar selamlar,

Tayfun bey ve Erkan beyle irtibat halindeyiz.

Ctesi müsait gözüküyor. Sizi ziyaret ettiğimizde bölme işlemini yapabiliriz.

lütfen bana cebinizi bildirin. Diğer arkadşları uygun olduğunuz saate organize edeyim.

Saygılarımla

Murat

Tayfun bey lütfen sizde ÖM olarak cebinizi gönderin.

Erhan bey sizde katılıyorsanız cebinizi bekliyorum.

Arkadaşlar Selamlar,

Erhan beyden haber bekledim ancak bana dönmedi.

CorbenD Tayfun bey

Ekonuk Erkan bey

ve ben 3 kişiyiz bu durumda kayayı 3'e bölmeyi öneriyorum.

murat abi benide ekleyin :)

senden alırım bir ara..

:)

Son kalan parça.

1 adet 20 cm lik Fiji kayası üzerinde full dolu - 250 TL.

Not: Yeni fraglar yapmak için frag taşlarını tanka attım. 3 aya kadar herkese yetecek kadar frag çıkacaktır diye tahmin ediyorum. Fraglar oldukça bu başlıktan haber vermeye devam edeceğim.

Son kalan parça.
1 adet 20 cm lik Fiji kayası üzerinde full dolu - 250 TL.

Not: Yeni fraglar yapmak için frag taşlarını tanka attım. 3 aya kadar herkese yetecek kadar frag çıkacaktır diye tahmin ediyorum. Fraglar oldukça bu başlıktan haber vermeye devam edeceğim.
gökçe bu nasıl iş anlamadım. maşallah fabrika gibi. :rolleyes: benim aldığım bir türlü yayılmıyor. diğer tür polypleri hammer coral filan ciddi şekilde gelişirken. var mı bir püf noktası?

gökçe bu nasıl iş anlamadım. maşallah fabrika gibi. :rolleyes: benim aldığım bir türlü yayılmıyor. diğer tür polypleri hammer coral filan ciddi şekilde gelişirken. var mı bir püf noktası?
Teşekkür ederim gerçekten fabrikaya döndü tank. Yakında mavi clove polypli tunzeler satmaya başlayacağım :)

Bu mercan ışık ve akıntıyı çok seviyor. Daha çok ışık ve akıntı alabileceği bir bölgeye koyarsan üremeye başlayacaktır. Elbette su koşullarında problem olmamak kaydıyla.

ok sağol. 4 gündür öyle koydum bakalım. benim aldığım fiji kayası üzerineydi. ben de onu dik koydum. yayılması için acaba illa diğer taraflara temas mı etmesi gerekiyor? ben bir yüzdekiler altta kalmasın diye mecburen dik tuttum.

ok sağol. 4 gündür öyle koydum bakalım. benim aldığım fiji kayası üzerineydi. ben de onu dik koydum. yayılması için acaba illa diğer taraflara temas mı etmesi gerekiyor? ben bir yüzdekiler altta kalmasın diye mecburen dik tuttum.
Yatay yahut dik durmasının bir sakıncası yok. Dik koyduğunda tüm yüzeyde olanların ışık ve akıntı aldığına emin olmalısın. Mümkün olduğunca ışık ve akıntı alsın yeterli. Üreme benim gözlemlerime göre iki türlü oluyor.

1- Yumurta bırakıyor, bu yumurtalar sert yüzeylere tutunuyor ve tutundukları yerlerde yeni koloniler oluşuyor.

2- Mevcut koloniler bulundukları yerde tomurcuklanma ile eşeysiz çoğalıyorlar.

Arkadaşlar Selamlar,
Erhan beyden haber bekledim ancak bana dönmedi.

CorbenD Tayfun bey

Ekonuk Erkan bey

ve ben 3 kişiyiz bu durumda kayayı 3'e bölmeyi öneriyorum.
Murat, Tayfun ve Erkan fraglarınız hazır :) Kayayı elimden geldiğince orantılı kırmaya çalıştım. 3 yerine 5 frag çıktı. Birinize 3 ufak (2 si 5 cm biri 3 cm kadar) parça, ikinize 1 er büyük (ikisi de 10 cm ye yakın) parça vereceğim. Kim ne istiyorsa lütfen bana bildirin.

Konu görüntüleyen kullanıcılar