Keşfet

Modifiyeli Boyu Hs 60

Capella

Yeni Üye
Ad Soyad
Musa YAZICI
Merhaba arkadaşlar.

Akvaryumumdan bir kaç kare fotoğrafı ve genel bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

Akvaryumum 2 yılı aşkın bir süredir çalışmakta fakat 7 ay önce bir üst kata taşımak için komple boşaltıp yeniden kurulum yaptım.

CANLILAR :

2 Percula

1 Yellow tang

2 Cleaner shirimp

2 Snail

1 Conch

MERCANLAR :

Torch coral

Candy cane

Turuncu plate

Leader coral

9 kafa kırmızı mushroom 1 kafa yeşil mushroom

10 - 11 kafa kırmızı polip

2 adet yeşil moon coral farğı

25 - 26 kilo civarında canlı kaya var.

TEKNİK BİLGİLER VE EKİPMANLAR :

Aydınlatma : 1x3w kırmızı 8x3w beyaz ve 27x3w mavi power led. Ledlerin çoğu edison sadece mavilerin birkaçı semi led. Armatürü kendim yaptım 2 adet küçük soğutucu fan var.

Bubble magus BMQQ

Dıy fosfat reaktörü. Eski boyu nano ps yi fosfat reaktörüne çevirdim.

Hydor koralia nano ve hydor flo sistem.

Tetra tec 100w ısıtıcı

1400L/h boyu sump motoru.

Su değişimini on günde bir yapıyorum. 10 lt Özkaymak su kullanıyorum. Katkı olarak Seachem kalsiyum , magnezyum ve Microbacter 7 kullanıyorum.

Balıklara ve mercanlara haftada bir kez karides veriyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 11736

Ekli dosyayı görüntüle 11737

Ekli dosyayı görüntüle 11738

Ekli dosyayı görüntüle 11739

Ekli dosyayı görüntüle 11740

Ekli dosyayı görüntüle 11741

Ekli dosyayı görüntüle 11742

Ekli dosyayı görüntüle 11743

Ekli dosyayı görüntüle 11744

Ekli dosyayı görüntüle 11745

Hammer coral yazacağıma torch coral yazmışım. Moderatör arkadaşlar düzeltme yapabilirlerse sevinirim.

Elinize sağlık çok güzel olmuş tank.Eksilen suyu nasıl fark edip ekliyorsunuz tuzluluk oranı birden bire değişebilir ufak sistemlerde bilgilendirirseniz iyi olur hayırlı olsun tekrar...

Beğenmenize sevindim. Teşekkürler.

Akvaryumun sumpını aşağıdaki gibi değiştirdim ben. Kışın çok fazla su eksilmiyor , su değişimlerinde 9 litre su çekip 10 litre yeni su ekliyorum. Yazın fan çalıştığı için buharlaşma artıyor her akşam eklemek zorunda kalıyorum. Fakat yaza kadar bir soğutucu alıp bundan da kurtulmak istiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 11747

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok güzel olmuş yeni kurulum :clap: Yalnız naçizane o tangi çıkarın akvaryumdan....Hayvana yazık :fish:

Aslında aldığımda küçücüktü 1.5 yılda baya büyüdü daha küçük bir boyuyla değiştirsem diye de düşünüyorum. Balığıma da alıştım , akvaryumu temizlemek için elimi soktuğumda sürekli elime geliyor bazen durup kendine dokunmama izin veriyor:)

Çok güzel olmuş tebrikler. :clap:

Musa bey sumpı değiştirmesenizde o ps sığarmıydı oraya acaba

Teşekkürler.

Sump ı değiştirmeden sığmıyordu. Ps motoru önce kaldığı için bölmeyi kesmek gerekiyordu bende komple değiştirdim.

Ben bunları yaparken bubble magus nac QQ yoktu eğer ozaman olsaydı sumpı modifiye etmeden onu alıp kullanabilirdim.

Dar bir alan olduğu için bölmeleri kesmek ve sonra yerlerine cam koyup slikon çekmek zor oldu.

Beğenmenize sevindim. Teşekkürler.

Akvaryumun sumpını aşağıdaki gibi değiştirdim ben. Kışın çok fazla su eksilmiyor , su değişimlerinde 9 litre su çekip 10 litre yeni su ekliyorum. Yazın fan çalıştığı için buharlaşma artıyor her akşam eklemek zorunda kalıyorum. Fakat yaza kadar bir soğutucu alıp bundan da kurtulmak istiyorum.
su değişiminde çekilen su kadar tuzlu su eklenir. Sizin tuzluluğunuz artmış olmalı.

Hayır artmıyor. Normalde dediğiniz doğru. Fakat ben ekleyeceğim 10 lt yeni suyun tuzunu onu düşünerekten katıyorum. Tuzu ölçekle koyuyorum.

Yazın çok buharlaşma olduğunda buharlaşan suyu tatlı suyla tamamlıyorum.

cevap için teşekkürler.

Musa bey akvaryumunuz çok güzel olmuş , bendede var boyu hs 60 ,bende değiştirdim ps yi eski ps yi nasıl fosfat reaktörüne çevirdiğinizi ve nereye yerleştirdiğinizi anlatırmısınız?Benim son günlerde fosfat sorunum varda .. yada nasıl çözebilirim fosfat sorununu, seachem phost diye birşey koydum sumpa ama

hiçbir faydasını görmedim, yardımcı olursanız sevinirim ..

Teşekkürler.

Reaktörü suyun akvaryumdan sump a aktığı ilk göze koydum. Medya olarak Brightwell extrax phos kullanıyorum.

Ps nin çırpıcısının olduğu alt kısma sünger kestim üst hazneyi komple iptal edip aynı genişlikte bir kapak slikonladım. Kapakğa bir delik açtım ve hava hortumu bağladım. Alttan emilen su medyadan geçerek üst kapaktaki hava hortumundan geri çıkıyor. Medya altında ve üstünde sünger var. Anlatması biraz zor. İmkan olsa sumptan çıkarıp fotoğraf çekerdim ama sump biraz sıkışık zor oluyor.

Çook güzel, nano tankınıza bayıldım. Akvaryumunuz kaç litre acaba?

Teşekkürler.

Boş olarak 128 litre iç hacmi var.

Musa bey Merhaba;

Bende Boyu HS-60 var, PL lambalardan biri gitti. Ben de direk LED'e geçiş yapayım diyorum ama bu konuda bilgiye ihtiyacım var.

LED ışıklandırmayı nasıl yaptınız bahsedebilir misiniz biraz?

Tşk.

Merhaba

Kendiniz yapmak istiyorsanız biraz elektronik bilginizin olması yeterli.

Forumlarda birçok dıy led armatür örneği var hepsinden birşeyler alabilirsiniz.

Öncelikli olarak kaç watt lık led kullanacaksınız o önemli.

Ben 3w lık led kullandım. 3w ledler 700ma sabit akımla çalışır. Bunun için 700ma lik sabit akımlı güç kaynaklarına ihtiyaç var.

Güç kaynaklarının miktarını led sayısına göre belirliyoruz.

Ben bu hafta sonu armatürü komple değiştirdim.

Önceden 35 adet 3w edisom led kullanıyordum şimdi 30 adet 3w bridgelux led kullanıyorum. (Ledleri forumdan Erkan beyden aldım.)

8 beyaz 11 Royal Blue ve 11 Blue olarak bağladım.

Ben 3adet 35w 700ma lik güç kaynağı ve 1adet 20w 700ma lik güç kaynağı kullanıyorum.

Baya uğraştırıyor aslında. Cuma gecesinden beri uğraşıyorum daha yeni bitti. Sıfırdan bir armatür yapmak akvaryum kapağının içini boşaltıp herşeyi uydurmaktan daha kolay.

Musa Bey Merhaba,

Aynı akvaryum sahibi ve deniz akvaryumuna yeni başlamış biri olarak, tankınız inanılmaz bir ilham ve keyif kaynağı oldu resimlerini gördükten sonra resmen gaza geldim :) benimde böyle olmalı diye. :)

Umarım hep sağlıklı ve bu güzellikte olur, gerçekten çok güzel olmuş, güle güle bakmanız dileğiyle.

Konu görüntüleyen kullanıcılar