Keşfet

Modifiyeli Boyu Hs 60

Modifiye kismi aslinda zor degil fakat musa bey gibi iyi modifiye etmis birinin yaninda olmasi gerekir.

Aslinda akvaryumunu boyu hs60 ozellikle isik bolumu modifiye edecekler 3,5 kisi toplanip musa beyinde yardimi ile cok guzel bir led li modifiyeli boyu hs60 cikartabilirler.

Nano icin gercekten iyi bir akvaryum yapmis boyu firmasi fakat pl lambalarini her istediginiz zaman bulamiyorsunuz o acidan herkez elini tasin altina koyup ozellikle musa bey :) nasil yaptigini hangi malzemeleri kullandigi konusunda yardimci olunur ise eminimki cok guzel nano akvaryumlar elde etmis oluruz.

Gozlemlerim sonucu boyu akvaryum sahipleri aydinlatma konusundan sikayetci, orjinalinde iyi aydinlatma yapilmamasi, lamba omrunu tamamladiginda yenisini herzaman koyamama kaygisi, mavi ton agirlikli aydinlatma saglayamamasi vs vs.

En azindan puf noktalarini bir arkadasimiz gosterir ise bu sikintilar da kalmaz diye dusunuyorum.

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar.

Bildiklerimi elimden geldiğince paylaşmak isterim.

Yaklaşık 2.5 yıldır bu tankı kullanıyorum.

İlk önce gözüme batan basit ve verimsiz ps si oldu. Onu değiştirmem gerektiğini düşündüm. Ama sumpın gözleri çok ufak olduğu için iş yapacak türden ps leri kullanamıyordum. Bu yüzden sumpı yukarıda görünen çizimdeki gibi değiştirdim. Ev ortamında alet edevat eksikliğinde bu işler biraz daha zor oluyor. 11-12 cm gibi bir araya cam koyup 50 cm derinliğe silikon çekmek bayağı zor oluyor. Slikon tabancası girmediği için hortumla uzatma yaptım ve hortuma bir başlık takıp öyle çektim. En zoru bu geldi bana. Bu yüzden sumpla hiç oynamadan buble magus qq nano ps alınabilir. BU arada eski uyduruk ps yi de nitrat reaktörü yaptım. Temizlemek için sumptan çıkardığımda fotoğraf çekip paylaşırım.

Daha sonra aydınlatmanın yetersiz geldiğini düşündüm.

2 adet sera 15w t8 ilave ettim. deep sea ve blue sky. Sonra o da yetmedi 1 x pll 5 x 15w t8 yaptım. Yeterliydi ama yosun sorunu çok fazla oluyordu.

En sonunda forumdaki arkadaşları takip ederek ve araştırarak led yaptım. İyikide yapmışım. İlk etapta ledlerden kayıplar verdim ama sonradan kzandığım pratik yöntemlerle bununda önüne geçtim.

Kapağın içini açtığınızda kafanızda muhakkak birşeyler canlanacaktır. İşinize yaramayacak ne varsa sökün ve nekadar kullanabileceğiniz alan var ona bakın. Ona göre Soğutucu alüminyum levha alıp ledleri üzerine dizebilirsiniz. Benim kapağın içinde sadece soğutucu levha ve akvaryumun kendi üzerinde bulunan 4x4 boyutlarındaki 2 adet fan var.. Güç kaynakları akvaryumun dolabının altında.

Yaza doğru orayıda tekrar modifiye edip fan bağlayacağım.

Bursadaki hobici arkadaşlar hep hazır sistem olmaz olmaz diyorlardı bende inat ettim bira sonunda olacak galiba. Yaz gelmeden soğutucu alıp yavaş yavaş mercan eklemek istiyorum artık.

Ekli dosyayı görüntüle 12102

Musa bey gerçekten güzel görünüyor ellerinize sağlık.

Malzemeleri nasıl temin ettiniz, bir de bunun boyu-hs60'ın kapağına nasıl monte ettiniz? LED lerin olduğu plaka çok ağır gibi duruyor?

Elektrik bilgisi aslında yok gibi bir şey ama daha detaylı anlatma imkanınız olursa elektrik bilgisi olan biri ile bu projeyi yürütebilirim diye düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler..

Teşekkürler.

Evet alüminyum soğutucu bayağı ağır.

Alüminyum soğutucunun kalınlığı max 3cm olmalı. Ondan fazlası kapağa sığmaz. Ben 3adet 23mm 2 adet 26mm kalınlığı olan soğutucuları yan yana getirerek birleştirdim.

Soğutucuları arma elektronikten onine olarak satın aldım. İsrediğiniz ölçülerde kesip gönderiyorlar. Uzunluğu 40cm olsa yeterli.

Kapağın içinini komple boşaltmak gerekiyor. Anlatması da pek mümkün değil aslında. Kapak ilki katlı. Dıştan görünen katın içinde 2. bir kat daha var. Bütün devreler ona monte ediliyor. O iç kısım da 6 tane vida ile dış kapağa monte ediliyor. O iç kutucuğu alüminyum soğutucu girecek şekilde temizlemek gerek. Bütün çıkıntıları kırıp gereksiz şeyleri sökmek. Yapmadan önce kapağı söküp tamamen incelemek yeterli olur bence. Böylece daha kolay anlaşılır.

Merhaba arkadaşlar.

Çekeli baya oldu ama paylaşamamıştım şimdi paylaşoyorum.

Pek değişen birşey olmadı sadece hummer coralımı kaybettim.

Merhaba arkadaşlar.

Çekeli baya oldu ama paylaşamamıştım şimdi paylaşoyorum.

Pek değişen birşey olmadı sadece hummer coralımı kaybettim.

Okadar zaman ayırmama rağmen fotoğraflar görünmüyor. Çok sinir oldum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
f2138.jpg

Sonunda yükleyebildim:)

çok güzel olmuş ellerine sağlık kardeşim. :clap: :clap:

Vallahi ne yalan söyleyeyim bir Boyu HS-60 sahibi olarak en çok özendiğim akvaryum sizin kisi herhalde. Ben de o kadar çok su buharlaştı, o kadar fazla her yerde pembe lekeler (coraline olduğunu düşünmek istiyorum) oldu ki, hiç boyu'da böyle bir akvaryum olabileceğine ihtimal vermemiştim.

Şimdi 2 tane perculam ile 1 tane dotyback'im kaldı. Ama 4 gündür neredeyse PS çalışmıyor. Su seviyesi o kadar düştü ki, artık çıkardığı sese tahammül edemedim gece.

Sizdeki en temel güzellik aydınlatma modifiyesinden kaynaklanıyor bence. yeni BOYU akvaryumların en büyük problemi de aydınlatma diye düşünüyorum. Ama elektrik konusunda o kadar beceriksizim ki şu işe bir el atamadım ve hobiden soğumaya kadar geldi neredeyse.. Suçu da hep hazır sistem işte ne olacak diye Boyu'ya attım :)

Gerçekten çok güzel olmuş, umarım çok uzun soluklu olur, ellerinize sağlık..

Meraba.

Öncelikle teşekkürler.

Pembe lekeler dediğiniz coraline alge ise onların oluşumu güzel bir şey aslında.

Su buharlaşması kapalı olduğu için azs oluyor aslında. Yaz aylarından bahsediyorsanız soğutucu olmadan veya klimasız bir ortamda çok zor zaten.

Kendiniz yapamıyorsanız aydınlatmayı forumdaki sponsorlara da yaptırabilirsiniz.

Akvaryum led sistemlerinden Erkan Kocakayayla irtibata geçebilirsiniz. Uygun ölçülerde bir aydınlatma yaptırabilirsiniz.

gerçekten harika bir tank olmuş birde flo ve nanodan memnunmusunuz bende bu ikiliyi kulanmayı düşünüyorum boyu tl450 ne dersiniz

Teşekkürler Mesut bey.

Hydor nano ve hydor flo dan çok memnunum.

Nano çok sessiz ve tüketimi çok az. Almanızı tavsiye ederim.

:) :) musa bey siparişlerini verdim

Konu görüntüleyen kullanıcılar