Keşfet

Nitrat Oranı Nasıl Düşürülür

Erdem hava emişinde ya da motorun su aldığı kısımda bir tıkanıklık falan olmasın ? Bendekini test ederken parmağımla hava emişinin yarısını kapatınca vınlamaya başlıyordu.

sanmıyorum abi bende senin gibi denedim hava girişini kapayınca daha çok vınlamaya başladı bıraktıımda azalıyo tabiki ama odada oturrken bile çok rahat duyuyorum sesini yani seninkiyle kıyasladığım zaman çok fazla

direk vınlama yapıyo benim hanımda rahatsız olduğu için bende odanın kapısını çekiyorum fakat bu seferde oda rutubet yapıyor ama ozy'ninkinide gördüm onunkinde çıt çıkmıyor benimkinde bi tuhaflık var bi türlü çözemedim
Efe Bey e danışın isterseniz...

motor miliyle veya milin yuvaları ile ilgisi olabilir.

Aynı problem bende bir geri dönüş pompasında vardı, yedek mille milini değiştirdim daha sıkı bir mil gelince azaldı,

motorun tabanındaki vantuzlu tabla ile motor gövdesi arasındaki ufacık bir boşluk bile ciddi vınlama yapıyor keçe sıkıştırıp hallettiğim vakalar bile var...

Bir de bendeki sump ince akrilik, içinde ne çalışsa bir parça vınlama oluşuyor...Mükemmel bir motor lazım :D

Osman Bey Tf 1000 le ses kıyaslaması yapabilir misiniz ? sizin bir önceki tf 1000 di diye hatırlıyorum....

direk vınlama yapıyo benim hanımda rahatsız olduğu için bende odanın kapısını çekiyorum fakat bu seferde oda rutubet yapıyor ama ozy'ninkinide gördüm onunkinde çıt çıkmıyor benimkinde bi tuhaflık var bi türlü çözemedim
Yatak sarmis senin skimmer. Efe abiye yaglamaya goturelim haftasonu :D

Evet , aslında bende TF1000 de çok fazla vınlama yapmıyordu . Voltaj oynamalarından zarar görmelerini engellemek için regüleli UPSe takıp kullanıyorum ben PS motorlarını. Bu yuzden bunu da gözardı etmemek lazım. Fakat Ph2500 de hafif bir uğultu oluyordu. Ben hala TF1000MSLnin 200-250 ltde çok iyi iş gördüğünü düşünüyorum ama 425lt yeni akvaryumda balık sayısını arttırınca yetersiz kalmaya başlamıştı. Sabah akşam kabı koşaltmam gerekiyordu :)

götürecez bakalım ne çıkacak (ne yatak saraması abi sırf onun için 1000 lik ups aldım ya)

Arkadaşlar başlık "Nitrat nasıl düşürülür ?" konuya geri dönelim :)

1-RO su kullanımı, veya turkuaz su kullanımı, musluk ve diğer damacana suların içeriğinde No3 bulunmama

garantisi yok.

2-İyi bir PS, organik atıkları acil uzaklaştırmak için.

Ps ten önce kule varsa boş olarak kullanlıp, üzerine elyaf koymak isteğe bağlı...Elyaf varsa atıkları erimiş olarak sudan toplyacak çözüm bulmalısınız (organik anlamda iyi toplayan bir PS veya purigen), elyaf yoksa kaba atıkları sık sık sump dibinden toplayacak çözümler bulmalısınız.Veya tanktan gelen suyu direk içerisinden geçirebileceğiniz bir PS düşünülebilir.

3- Sumpta tortu takılacak yer ve malzeme olmamamalı.Sump dibinde tortu kalıyorsa belli periyotlarda alınmalı.

4-Tank dibi kum, iri mercan kırığı olmamalı, ince mercan kırığıyla aragonit karışımı veya canlı kum kullanılmalı.Kısaca arasında canlıları barındırabilecek nitelikte ve arasında tortu birikecek kadar iri taneli olmamalı.Kum karıştırılmamalı ve dip çekme işlemi yapılmamamalı, doğal yollardan kumu temizleyen minik canlıların oluşmasına izin verilmeli ve kum üzerinde hareket sağlamak için fighting conch, snail gibi canlılar bulundurulmalı.

5-Tank içinde akıntı ne kadar yüksek olursa olsun sabit akıntının tortuyu götürüp biryer lere biriktireceği unutulmamalı.Eğer dalga stili çalışan motorlarımız yoksa, mümkünse iç akıntı motorlarımızın arada bir yönlerini ve genel sirkülasyonun yönü değiştirilmeli. Tabi değişen akıntının canlıları olumsuz etkilememesine dikkat edilmeli.

6-Canlı yükü ve yemleme hesapları dengeli yapılmalı.

7-Fosfat ve silikata karşı nasıl rowa, seachem ürünleri kullanıyorsak, nitrat için de zaman zaman veya sürekli purigen kullanılmalı.

8-Refigium konusuna her zaman üşenmişimdir ancak, pumping xenia lar için düşünülebilir, zira tankın içinde aşırı yayılabiliyorlar, aşırısı da tuhaf görünebiliyor.Xenia da nitratı güzel tüketen bir canlı. Caulerpa vs gibi bitkiler konusuna spor salmaları dolayısıyla hiç girmedim.

9-Canlı kayaların gözenekleri konusunda ise gözeneklerde hareketsiz ortamda oluşan denitrifikasyon bakterilerinin işi halledeceğini hatta tortu zaman zaman oluşsa bile bu bakterileri sürekli canlı tutacağını

düşünüyorum, gözeneksiz pürüzlü yüzeyli kayalı sistemde ise ortamda kullanılan akıntı motorlarının düşük akış oluşacak bölgelere izin vermeyeceğini dolayısıyla denitrifikasyonun doğru düzgün oluşamayacağını düşünüyorum.Akıntıyı azaltırsak bu sefer tortu kayaya tutunamasa da dipte birikme eğilimi göstercektir diye düşünüyorum.Yani gözenekli kaya, dalgalı akıntı, hem tortusuz hem de denitrifikasyonun sağlıklı oluştuğu bir sistem sağlayacaktır diye düşünüyorum...

bence :)

yeni PSim Ati BM 200 ,gayet başarılı buldum. Nitrat bol yemleme yapmama ve elyafı haftada bir değiştirmeme rağmen 5 ppme düştü. (Akvaryum 125*60*60 ,sumpla beraber yaklaşık 425lt su alıyor, şu anda 3 büyük 4 küçük balık, 1 anemon, 2 yengeç, 7 karides, 20 ye yakın conch bir okadarda snail var)

Resimlerini de ekleyeyim (cep tlf ve flaşlı çektiğim için pek iyi çıkmamışlar)

Resimdeki 1,5-2 günde topladığı miktardır.
Ozy, sen foto eklersin de ben ekleyemez miyim? Al sana benim arıtma tesisi...

Süre : 7 gün

Atık miktarı : 2400 ml

Atık rengi : Resimdeki gibi

Offf kuleye bak amma ses yapıyordur o şapır şapır.

sanki yosun toplamış gibi, ya da suyunu :huh:

Moderatör tarafında düzenlendi:
Amonyak nasil dusurulur" diye de baslik isteriz!!
Kurulu sistemde Nitratı anlarım, Nitriti bir seviyeye kadar anlarımda Amonyak net olarak bulunuyorsa sistem en başından gözden geçirilmelidir.

akvaryumum da nitrat hariç tüm değerler 0 sorun yok ama nitrat her seferinde 25 çıkıyor dipten su değişimi yaptığım halde. bende çözümü akvaryuma caulerpa ekerek denemekte buldum bakalım nasıl sonuç vericek bugün ölçtüm yine 25 haftaya birdaha denicem. düşür

emedim gitti zıkkımı :D

bu arada test kitim sera marine pfofesyonel

su inişine konulan elyaf kulesinin diğer gözlerine nitrat düşürme amaçlı ne konulabilir? filter bag içinde purigen? bioball(tabi yağmurlama sistemi ile) makarna seramik?

Hiçbişi koyma Gökhan elyafı engeç 2 günde normalde hergün değiştir. O PS ile bu nitrat mucize bunuda unutma :)

:) deme abi be moralim bozuluyo valla. değiştiriyorum valla i,lk işim o olcak. sen naptın benim hesabı? :)

Amonyağı düşürmek oldukça basit aslında. Ps yi kapatıp bakteri kültürü eklemek ve eklemeden 1 saat sonra psyi açmak ve kaliteli bi markanın abartmadan zeolith ini kullanmak amonyak sorununu kısa sürede çözecektir.

Elyafın sumpın içinde suyun dışında olacak şekilde kullanırsanız bence bir sıkıntı yaratmaz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar