Keşfet

Nitrat Oranı Nasıl Düşürülür

su değişimleri ile bianda nitrat ın düşeceğini zannetmiyorum salifert i kullandıktan sonra su değişimleri ile dengede tutulması amacı ile söyledim.

SU HAYATTIR... :D Metehan arkadaşım haklıdırr

 
water change :rolleyes:

 
aynı sorunu malesef bende yaşadım. Şeker kullandım fakat biraz şekeri fazla kaçırınca su rakı kıvamına geldi bir hafta bulanıklık gitmedi. Eczaneden etil alkol aldım 500 lt akvaryuma günde yaklaşık 2ml 4-5 gün sonra akvaryum sanki canlanmaya başladı bu dozu aşmadan günlük uyguladım yaklaşık 1 ay içerisinde nitrat 0.3 e düştü nihayet. şimdi 3 günde bir 2 ml veriyorum.
Mustafa Bey etil alkol metodunu hala uyguluyormusunuz?Sonuç nedir?Sorun var mı? Ayrıntıı bilgi verirseniz sevinirim.Selamlar.

 
nitratı sıfırlamak tamamen sıfırlamak diye bir düşünce yanlış .sudaki plakton,serbest dolaşan muhtelif organizmalar ve atıklar vs..

mercanların temel besi kaynağıdır..hatta balığın idrarı balığın dışkısı ve suya saldığı amonyak..

tamamen steril tanktan softlar ve sps ler zamanla ölür beslenemez..nitratı sıfırlamak geçerli bir öneri değil..

pod olmadan , bötü börtü böcek olmadan tank yaşayamaz tankta ne wrasse,ne mandarin ne sixline kalır...yoğun tanklarda

nitrat vardır , olacaktır da.....

nitrat sıfırlanmaz kontrol altında tutulur . Bunun yolu da su değişiminden geçer..Her kimyasaL anlık ve hızlı çözüm getiriyor olması iyi anlamına gelmez.

son söz; kimyasal yaşayan tank için olumlu bir enstüram değildir.Tankı ayakta tutan ve kurtaracak kendi sistemidir.....

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Refigium  nitrat problemine en iyi çözüm bence yenileme yok bakım yok.Kur bir kere kendi kendine yürüsün .

 
arkadaşlar merhaba, 

tuzlu suda sump ta FLUVAL nitrate remover kullanabilir miyiz.. 

teşekkürler.

 
aynı sorunu malesef bende yaşadım. Şeker kullandım fakat biraz şekeri fazla kaçırınca su rakı kıvamına geldi bir hafta bulanıklık gitmedi. Eczaneden etil alkol aldım 500 lt akvaryuma günde yaklaşık 2ml 4-5 gün sonra akvaryum sanki canlanmaya başladı bu dozu aşmadan günlük uyguladım yaklaşık 1 ay içerisinde nitrat 0.3 e düştü nihayet. şimdi 3 günde bir 2 ml veriyorum.

                  DİKKAT                                  DİKKAT                              DİKKAT

eczanelerde satılan etil alkol denatüredir.

denatüre demek insanlar içmesin diye içine kimyasal katılmış demektir.

tatına bakarsanız çok buruk bir tadı olduğunu fark edersiniz.(yutmayın çıkarın)

bu içindeki kimyasal katkıdan kaynaklanır.

bunun yerine kullanmanız gereken tamamen aromasız votkadır

saygılar

 
çok güzel bilgiler okudum herkesin eline sağlık tşk

 
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler ve beyin fırtınası cok hoşuma gitti, aralarında cok yararlı bilgiler olmasına ragmen, hastalanınca koca karı ilacı almamızı sağlayan kısmen iyileştirici methodlarda var. Benim tecrubemi aktarıcak olursam, Nitrat ı düşürmek için katkı maddelerini kafanızdan silin atın, doğal yollarla nitratı düşürmek cok daha etkili ve güvenli. Benim sumpimda totalde 470 litrelik tankımda BM nac 6 vardı, nitrat ve fosfat surekli sorundu ama su değişimlerini her hafta yapıyordum, canlı yukum az olmasına ragmen nitratım sureklı 10-25 ppm arasında seyrediyodu hatta zaman zaman 50 ppm i gordum, sonra mangoose bitkisinden aldım 20 adet ve sumpa yerleştırdım bu bıtkıler nıtrat ve fosfat emme konusunda gayet bağarılı, kok olarak aldıgım bitkiler suan dallanıp budaklandı ve nitrat seviyem 0-10 arasında seyrediyodu , akvaryumda yosun olusmuyodu fakat akıntının ulaşamadıgı yerlerde cyano bakteri olusuyodu, 8 yıllık hobici olmama ragmen mesela RO su kullanmıyorum (damacana kullanıyorum) daha sonra nac 6 yı nac 77 ile değişince farkına tekrar vardım , güçlü bir PS nitrat ve fosfatı cıddı sekılde azaltıyo, ayrıca tankta nekadar oksijen girisi saglanırsa , baglanmıs atıklar okadar cabuk cozunuyo ve ps ile dısarı atılıyo. Bır baska yontem ise Xenia  deneyin cıddı bır bıcımde nıtrat tuketıyor bu canlı. Su değişimlerini aksatmadıgınız taktırde bakteri kulturunu olculu gırdıgınız zaman hıcbır problemle karsılasmıyosunuz veya karsılastıgınız problemler kısa vadede cozulecek problemler oluyor.

Votka,sirke,seker yuklemesi ani reaksiyonlara sebebiyet verebilir, ölçüde cok hesaplı olup damlama yontemiyle tanka aktarılırsa sıkıntı olmuyor fakat votka yontemi tanka birkere girdimi ecosisteminize ciddi zararlar verebilmekte.

Benim tecrubelerim bunlardan ibaret. Hepinize saygılar

 
Bencede iyi bir PS, iyi sirkülasyon ve bol Redox değeri bu işin sırrı. Sumpa bir tane ufak bir dalga motoru koyarsanız hem sumpı havalandırır hemde Redox değerini yükseltebilirsiniz. Ayrıca sumpa 5-6 tane conch atmakda atıkları temizlemekte faydalıdır.

 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst