gokcegoktan
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Gökçe Ali Göktan
Teknik olarak doğru yol izlendiğinde MH, T5 ve LED ışık kaynaklarıyla elbette sonuç alırsınız. Doğru uygulanmadığında bunların hiçbirinden verim alamazsınız. Bu LED e has bir durum değil. Tıpkı yanlış sistem kurmak gibi. 50 kere tankı dağıtır toplarsınız.Teknik olarak doğru yol izlenirse sonuç alınabilir ama genelde problem yaşanması muhtemel sistemler. Doğru uygulanamadığında sistem istikrarsız olabildiği gibi mercanların yanması, vb. sorunlarla da karşılaşılabiliyor. Ayrıca ışığın sert ve noktasal olması da görsel olarak rahatsızlık verebiliyor. Bu durum kişiden kişiye değişebilir tabii ki ama bana LED ışığı doğal da gelmiyor.
LED'i tavsiye etmeyişim teknik ve kesin bir sebebe dayalı değil, bu yalnızca benim görüş ve düşüncem.
LED ve MH noktasal ışık kaynaklarıdır. T5 ise doğrusaldır. Tüpün her yerinden ışık verir. Görsel rahatsızlık kişinin neye nasıl bakmak istediğiyle kişiden kişiye değişen bir olgu, LED e bu şekilde atıfta bulunmak doğru değil. Sizin gözünüz rahatsız olmuş olabilir. Herkesin gözü rahatsız olacak demek değil bu.
Doğallık konusu enteresan olmuş. Doğayı en iyi taklit edebilen ışık kaynakları MH ve LED dir. Su içinde yarattıkları ışık kırılma efekti doğadaki mercan resiflerinde de çok benzerdir. Asıl T5 ışık kaynağı doğrusal olduğu için yapay bir görüntü ortaya çıkartır. Fotograf karesi gibi tankınız olur.
Bu mercan yanması olayını çok merak ettim. Nasıl bir yanmadır bu ? Fotograf ile izah ederseniz sevinirim.