kormeci
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Koray Örmeci
Bu ürün son yıllarda ülkemizde bulunan bir ürün. Yurtdışı forumlarda zeovit yöntemine benzediği ve akvaristler tarafından kullanıldığı görülüyor. Bioclean içinde iki tür ürün içeriyor. Bir tanesi biodigest diğeri bioptim. Bioptim bakteri besini gibi çalışıyor diğeri zaten bakteri. Biodigest 1000ml suya bir ampül. Dozlar bölünemiyor çünkü nitrojenle kapsüle konmuş, oksijeni gördüğü an bakteriler aktif hale geliyor geri dönüşü olmamak üzere. (Bioptim için dozların bölümüyle ilgili birşey bulamadım)Bioptim 200 litre suya 1 ampül. Yurtdışında kullananlar akvaryumlarının hacmine bakmadan iki haftada bir yada haftada bir, birer ampül ekliyorlar. Tabi bu akvaristlerin ne tarz canlı besledikleri ve durumları ortada değil. Genelde yosun oluşumunu durdurmak gibi nedenlerle kullanıyorlar, buda ne durumda olduklarını gösteriyor, bir kesimde sps için bu ürünleri kullanıyor. Diğer bir üründe reefbooster, genelde önce ilk iki ürünü kullanıp yosunların hakkından gelip buna başlıyorlar.Aminoasit ve vitamin içeriyor,dozları bölünebiliyor. Kötü tarafı suyu bulandırıyor ama bir süreliğine. Şimdi bende bu üçlüyü denemek istiyorum ancak ciddi anlamda çekinmekteyim. Bu üç ürün dikkatimi çekti. Yapılan yorumlarda sps renklenmesine katkıda bulunduğu, byropsis yosununa son verdiği, zeovite alternatif olduğu yada yardımcı olabileceği gibi iddialar var. Bu ürünü kullanmış olanların burda tecrüblerini paylaşması hepimiz adına faydalı olacaktır. Votka, şeker gibi metodların biraz adam edilmiş hali gibi geldi bana. Çekincem zaten bu yönde.
Buda faydalı bir link.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Buda faydalı bir link.
Moderatör tarafında düzenlendi: