Keşfet

Prodibio Bakteri Katkıları

Koray Bey,

Korku/kaygının gereksiz olduğunun farkında olmanıza rağmen, bunun devam ettiğini de belirttiğiniz için yardım edemeyeceğimi düşündüm. Soru direk khla ilgili olsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırdım..Khım geçen hafta sonu ve ondan önceki hafta sonu arkadaşımdan ödünç aldığım kh testiyle ölçtüğümde 7-8 arasındaydı.Şu an ne söylesem yalan olur, ölçmedim ama reaktörün co basıncını ve çıkış debisini kurcalamadım ,mercan eklemedim. Ama tahminen 3-4 ay önce, tankımı yosundan arındırmaya yardımcı olması adına 10 kh a kadar da yavaş yavaş çıkmıştım.Kötü etkilenen/doku kaybına uğrayan herhangi bir mercanım olmadı. Bu aralar da biraz yosunum var ama günden güne çürüyor, çürümesi durursa/yavaşlarsa yine kh ı yavaş yavaş 10 seviyesine çıkartırım.Kh 7-8 aralığındayken ve 10kh çektiğim dönemde mercanların fotolarını da ekleyerek size kh konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.. Ancak dediğim gibi gereksiz korkularınız için ne yazık ki ben yardımcı olamayacağım

Moderatör tarafında düzenlendi:
9 kh ben de zaman zaman denedim, benim yüksek khtan kastım 11-12 seviyeleri. Kh'ı yüksek tutmaya çalışırken elimizin ayarı kaçtığı zaman 9-10 seviyesinden bu seviyelere çıkabililyor. İşte bu durumlarda mercanların bünyesi bunu kaldıramaz ise bir anda sağdan soldan bozulmaya başlıyor. Korku kelimesini mecazi anlamda kullandım bu kadar takılmayın, benim bir söz vardır hoşuma giden. Düşmekten korkan ata binmez... :)

arkadaşlar,

zeovit yönteminin kullanıcı kitabını okuduysanız orda da özellikle KH naturel seviyede (7) olması gerektiği yazıyor. Yani low nutrient ortam yaratan zeovit, prodibio, votka yöntemi ............. ne olursa olsun kh'ı yüksek tutmak sakıncalı. Bunun bilimsel sebebini malesef hiçbir forumda açıklayan olmadı ama low nutrient olmayan akvaryumlarda da fosfat-nitratın besin etkisinden fazla etkilenmemek için ( alg oluşumu vs) kh ın yükseltilmesini öneriyordu birçok uzman.

arkadaşlar yaklaşık 4 ay süren aşırı derecede yosun sorunum Prodibio ürünleri sayesinde nihayet 1 ay içerisinde çözüldü.

kim ne derse desin ama bu ürünler gerçektende süper işe yarıyor yani.

ben bu ürünü kh 6 ikende 10-11 ikende kullandım ve hiçbir ters etkisini gözlemleyemedim.

önemli olan belirtilen sürelerde belirtilen dozajları ve düzenli su değişimini yakalamak.

2. kuracağım tankta kesinlikle kurulumdan itibaren bu ürünleri kullanmayı düşünüyorum.

ilk bakışta fiyatı tuzlu gibi görünsede muadillerine kıyasla uzun vadede daha karlı ve daha güvenli bence.

bunlar benim nacizane tecrübe ve görüşlerimdir, bu konuda yazılan ve söylenenlerede saygı duyarım tabi ama bu da bir gerçek çok işe yarıyor bu ürünler.

bu arada cem bey,

gerçektende merak ettiğim için soruyorum, tartışma ortamı yaratmak veya kötü niyetli olarak değil.

bu ürünü kullandığınız sürede madem ki sorun yaşadınız niye 2006 yılından bu yana kullanmaya sorun yaşamanıza rağmen devam ettiniz ?

2006 yılında almanyaya gittiğimde almıştım bu üründen ürünü o dönemdeki akvaryumumda kullandım ters bir etkisini görmedim sonra evlenince akvaryumumu bozdum,2008 de yeni evime tasındım ve yeni akvaryum kurdum almanyaya sık seyahet ettiğim dönemde prodibio ürnlerinden tekrar aldım 1 ampul kullanmama ragmen akvaryumda sorun yasadım ,bu sorunu deniz şişman arkadasımda yasadı söylediğine göre bu arada ,umarım aydınlanmışınızdır .

teşekkürler cem bey merakımı giderdiniz sağolun.

Merhaba,

Kh geçen hafta 11 civariydı yeni tankımda, PH ise gündüz 7,8 civarinda.

Bu akşam ilk olarak Bioptim ile Biodigest kullanmaya başlıyorum.

3 tane acropor var tankımda, 1 tane Montipora ve 1 tanede Calendrum var ve bir çok LPS ile soft coral ve balık ile omurgasız var. Yorumlarımı paylaşacağım. Bu arada tankı eski tankımdan aktardım. Yaklaşık 25 gün oldu.

Herkese Merhaba

Konu eski ama prodibio ürünlerinin kullanımı ile ilgili-özellikle bioptim, biodigest ve reef booster- yeni tecrübeler ve gelişmeler varmı acaba? Tecrübe eden arkadaşlar bilgi verebilirlermi? Özellikle renklenme ve mercan büyümelerine etkisi konusunda.

Evet hala kullananlar var mı? Mercanların durumları nedir?

Bioptim ve Biodigest kullanıyorum, bu ikisi zaten bakteri ve bakteri besini...normal dozlamada veya yeni canlı yüklemesinden sonra kullanıyorum, memnunum.

Mercanlar üzerinde etkisinden çok, nitrat döngüsünü korumakta başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Reefbooster kullanmadım...

6 Sayfa yazı içinde tek bulamadığım yeni kurulmuş bir tankta dozlamanın nasıl yapılacağı yada ben anlamadım 1 aylık örnek bir dozlama önerecek varmı?

15 günde bir  60 lt için birer tüp.

şeklinde aklımda kalan...

(biooptim ve biodigest)

Selam,

adresindeki 2. konu mesaja bakabilirsiniz.

6 Sayfa yazı içinde tek bulamadığım yeni kurulmuş bir tankta dozlamanın nasıl yapılacağı yada ben anlamadım 1 aylık örnek bir dozlama önerecek varmı?
akvaryum merkezi.com da nasil dozlama yapilir aciklamasi var

Değerli arkadaşlar yaklaşık 3 yıla yakın prodibio kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim ayda 2 kere biodigest ve bioptim ikisini kombine kullandım fakat bugüne kadar kh düşük yada yüksek kullanımda bir alakası olduğunu zannetmiyorum.enazından kendi tankımda hiç bir zaman kh ölçüp kullanmadım,periyodik olarak dediğim gibi ayda 2defa düzenli kullandım ve halada devam ediyorum.arada gözlemlerim sonucu tankta herhangi bir sorun hissettiğim zaman süre gözetmeksizin tekrar kullanıyorum ve bugüne kadar hiç bir olumsuzluk yaşamadım.Hatta bir ara tr bulamadım almanyadan arkadaşıma getirmiştim.kullanım sonrası sonuç- kristal berraklığında su ,istemediğimiz yosunlarda azalma yok olma nitrat fosfat indirgeme ve canlılarda gelişim sağlık. saygılar

Yeni kurulumlarda kullanma ölçüleri farklı sonunda cevabı buldum 

360 Litreye 6 biodigest 

360 litreye 6 stop ammo

--------------------------------------

Daha sonra 2 haftada 1 biodigest 2 bioptim

Konu görüntüleyen kullanıcılar