Anlıyorum , sistemim öncelikle yaklaşık 1 seneden beri ayakta olan bir sistem ancak son 6 ay ben askerde oldugum için ve öncesinde (sadece karalamaya girmesin diye firma ismi vermeyeceğim ) sistemimi oldukça bilinen ve çok ünlü bir şirkete yaptırmıştım ki en büyük hatam bu oldu çünkü inanilmaz derecede rezalet bir sistem kurdular ve askere gideceğim için sistemle uğraşamadım ve sonra askere gittim ve geldim. Son 1.5 aydır ise sistemi toplamaya uğraşıyorumki yakın bir zamanda sistemin önceki halini daha sonra ise saolsun Poseidon Akvaryum tarafından istediğim şekilde düzeltilmeye devam edilen halini resimler ile başka bir başlıkta göndereceğim. Hatta yakon zaman sonra biraz daha vaktimin olacağını ve salon 'dan sonra çalışma odama kurmaya başladığım bu sefer tamamen Poseidon Akvaryum 'a hazırlattığım sistemide tanıtacağım.
Yok kesin kararlıyım bu sefer zaman bulacağım
Durum böyle olunca şu anda bir nitrat problemim var ancak hala sistemin ayakta olmasını ben askerdeyken akvaryumun bakımını yapan eşime, askerden döndükten sonra çok kısa sürede oldukça fazla canlı yüklemesi yaptım ama bu benim suçum değil katiyen suç Poseidon Akvaryum 'un çünkü çok güzel canlılar getirmişlerdi dayanamadım
Döndükten kısa bir süre sonra PS 'imi değiştirdimki değiştirmeseydim bu yükle sistem mümkün değil ayakta olamazdı kısaca şöyle özetleyeyim sump 'da dahi nerdeyse el kadar 4 tane pavurya var
420 Lt olan salonda ki tankta ise :
1 tane 20 cm + Naso Tang
Her biri büyük boy: 1 tane Powder Black
1 tane Sailfin Tang
1 tane Brown Tang
1 tane Bicolor Angel
1 tane oldukça büyük Alg Eater Blenny
1 tane Dottyback
7 tane Chromis
2 tane eş halinde Percula
2 tane cleaner shrimp
sayamadığım kadar snail ve hermit
17 + çeşitde yumuşak ve sert mercan var.
Nitrat hariç her şey yolunda.
Su olarak sadece Turkuaz kullanırım, yaklaşık 15 çeşit katkı kullanıyorum, aydınlatmalarım T5 + MH BLV - Aquascience
Motorlarım Aquamedic
PS Reef Octopus DDNW150 çift Hailea Motor Harici PS
Kum ise canlı aragonit
ama canlı yükü fazla ve daha da artacak. Ve hiç bir canlıyı tanktan çıkarmayı düşünmüyorum. Kule ve bioball kullanmıyorum sadece PS, elyaf 'da kullanmıyorum bazen şelale filtre ile Seagel ve Denitrate kullanıyorum.
UV kullanımını 1 ay önce bıraktum. 3000 bioball 'luk nitrat yuvası yaklaşık 1.5 metre boyundaki harici kulemide 1.5 ay önce iptal ettimki esasında ben bunları hiç bir zaman istememiştim. Firma tabiri caizse zorla kurdu ki neyse ki şimdi bu çok ünlü firmanın yaptığı pisliği Poseidon Akvaryum saolsun temizliyor.
2 sene önce kadar vodka metodunu kullanmıştım ama açıkcası çekincelerim vardı ve çok da büyük bir başarı olmadı. Bu bakteri kültürü olayını yurt dışında kullanan ve çok mutlu olan kişiler var ancak benim kriter alacağım sizlerin deneyimi çünkü aynı coğrafya ve şartlarda yer alıyoruz.
Düşününce bakteri kültürünün işe yarayacağına eminim hatta şeker olayıda işe yarayacaktır. Ama özellikle bakteride sanki abonmanlık yapmak gerekliymiş gibi bir hisse kapıldım. Bu yüzden daha çok sormak ve detay almak istiyorum.
Uzun süreden beri xxx ürünlerini yyy canlılar olan zzz özelliklerinde olan tankda kullanıyorum ve artı ile eksi yönleri şunlardır diyebilecek bir arkadaş varmı acaba?