Keşfet

Prodibio Bakteri Katkıları

Selamlar Hakan Bey,

Güzel haberlerin devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Salifert flatworm exitte bir gelişme var mı ? Ne zaman alabileceğiz ?
Gökçe bey merhabalar,

Salifert Firmasına sebebini anlamadıgımız bir şekilde ulaşamıyoruz isterseniz sizde deneyin yani numarasını verebilirim Hollanda'da toptan dagıtımını yapan firma ile bile görüştüm ordaki yetkili bile saliferte ulaşamıyoruz diyor anlıyacagınız ciddi bir sorun var ortada salifertin firma sahibinin Arap oldugunu sık sık böyle ortadan kayboldugunu duydum sadece o kadar :( Böyle bir firmaya ulaşamak bizimde hayretimize gidiyor en son çare Hollanda ya gitmek olacak bu gidişle olay budur kısacası Gökçe bey..

 
Vaziyet kötüymüş :( Ramazan da değil aslında, nerde ola ki bu adamlar :)

 
Vaziyet kötüymüş :( Ramazan da değil aslında, nerde ola ki bu adamlar :)
En son hace diye gitmiş 6 aydır gözükmüyormuş ama ilginç olan böyle bir marka firma sahibi olmadanda işleri yürümeli bakkal dükkanı degilki sahibi olmayınca kapalı olsun

 
Salifert test alırken dikkat edin. Nitrat testinde mesela tozlar eşit miktarlarda çıkmayabiliyor. Şimdi anladım sebebini. Allah size kolaylık versin. Prodibio için de tebrik ederim anlayışınızdan dolayı.

 
Umreye gitmiştir belki..

 
Sadece biodigest için yeni kurulan bir tank değilse eklenmeyebilir diye bir duyum aldım, şu anda sadece bioptim kullanıyorum aslında bugün başladım diyebilirim booster'da var şu an için kullanmaya korkuyorum

 
Biodigest eklemeden pek işe yarayacağını sanmıyorum.

 
Neden peki ?

Ben bu ürünü bir tür cycle starter olarak algıladım



Birde yurtdışı forumlarda da ülkemizde de sanki mesir macunu havasında tanıtımlar yapılmış bizdede kullanımı yaygınlaşırsa daha çok yorum gelecek sanırım,.

Reef booster ise anladığım kadarıyla az ışıkla renkli spslere sahip olmak için kullanılıyor simbiyotik alglere besin sunan bir tür karışım sanırım ve yoğunluğuna baktığımda eklemekten kaçınıyorum.

 
Bio digest yüksek oranda farklı türlerde bakteri içeriyor fakat bu bakterileri eklemezseniz bioptim eklemenin de bir anlamı yok diye düşünüyorum çünkü bakteri miktarının artışıyla zaten tanktaki nütrient miktarı azalıyor. Tabi siz gözlemleyip daha doğru bir sonuca ulaşabilirsiniz. Genelde kullanımda ilk haftadan sonra yosun oluşumunda azalma gözüküyor camlardaki fakat esas uzun dönemli etki 1-2 aydan sonra belli oluyor.

Reef Booster amino asit, vitamin ve besin içeriyor. Biraz ağır bir yem, zaten bu yüzden ilk başta 6 hafta kadar sadece biodigest ve bioptim kullanılması öneriliyor böylelikle akvaryumun yükü en aza getiriliyor. Fakat Reef Booster'ın az ışıkla bir alakası yok. Tam tersi güçlü ışık ve iyi bir protein toplayıcı olan yani sps ler için uygun şartların olduğu bir akvaryumda nütrient miktarını en aza indirip mercanların ihtiyacı olan şeyleri sadece Reef Booster, Iodi+ ve Stronti+ ürünleri ile vermek. Tabi ca, kh ve mg dışında.

 
Okuduklarım neticesinde şu fikre sahip oldum ama bu derece biolojik altyapım olmadığı için sadece fikir yürütebiliyorum, zooxanthellae'lar canlının poliplerinden azotlu bileşikleri kullanıyorlar fosfatı ve nitratı hatta amonyağı bile dolaylı bir şekilde kullanıyorlar yani polypler solunum yaparken kullandığı enerjiyi atık olarak bu alglere veriyorlar onlarda bunları besin olarak değerlendiriyorlar, aldıkları bu besinleri protein ve karbonhidratlı bileşikler olarak canlıya veriyorlar ama tamamen fotosentez kaynaklı besinler poliplere yetmiyor ve dışarıdan plankton ve diğer besin ihtiyacları için avlanıyorlar eğer booster gibi yoğun bir ürün destek olarak kullanılıyor ise bizim canlının fotosentezden elde ettiği besiye ihtiyacımız olmayabilir ve zooxanthellae'ların yoğun ışıkla sentez içerisine girmeyip yağ asitleri ve karbonhidratlar ile beslenmelerini sağlayabilirmiyiz yada beslenmelerini sağlarsak bu alglerin renklerinde bir değişiklik olurmu? yada bu ürünün kulanım amacı bumudur ?yani ürün sadece amino asitlerden oluşmuyor olmalı ki kullanımlarında yoğun bir hayvansal plankton ve bitkisel plankton üremesi söz konusu, güçlü bir protein skimmer elbette olmazsa olmazlardan ancak biodigestte ve bioptimde sanıyorum ki böylesi beslenme yapılan tanklarda uygun zemin hazırlıyor olmalı yani bir tür bakteri start yapılarak sistemden fazla gelen nutrientler ps ile atılıyor yani zeovit yöntemi,votka,şeker,sirke gibi yöntemlere benzeyen bir uygulama ancak böylesi alternatif seçeneklerde kararı kaçırdıgımızda neler olur hiç bilmiyorum,kullanımı aslında bir çok hobici tarafından ülkemizde de yapıldığını öğrendiğimde şaşırmıştım umarım kullanımdaki yaygınlık artarda bizde eksilerini artılarını görmüş oluruz.

 
Zooxanthellealar mercanların besinlerinin çok büyük bir oranını sağladığı için bunu reef booster gibi bir yemle sağlamak imkansız. Her gün besleme yapsanız bile yine de zooxanthelleaların sağladığını sağlamak mümkün değil. Zaten dışardan beslenme ile mercanlar daha çok protein alırlar.

Normalde zooxanthellaelerin rengi kahverengidir, renkli olan mercanların pigmentleridir. Mercanların rengi zooxanthellea miktarı ile orantılı ama ne kadar az zooxanthellea olursa mercanın rengi de o kadar belli oluyor. Eğer zooxanthellaelar çok fazla çoğalırsa mercan kahverengileşmeye başlar. Zooxanthella sayısını artıran en önemli faktörler de sudaki nütrient miktarı. Bu yüzden bioptim ve digest nütrient'i çok düşürdüğü için renklenme üzerinde etkili. Bunun yanında ışık da ne kadar güçlü olursa zooxanthellae sayısı yine azalacaktır.

 
Bioptim'i tek başına kullanmayı doğru bulmuyorum. Amaçlanan başarıya ulaşılamayacaktır. İlla birini tek başına kullanacaksak bu ürün Bio Digest olmalıdır. Çünkü asıl bakteri kültürü budur. Bioptim ise Bio Digest'in etkisini artırmak için kullanılıyor.

 
Evet biodigest ben biooptim ile biodigest'in isimlerini karıştırmışım :)

 
Arkadaşların da daha önce belirttiği gibi bu metodun amacı nutrient azaltıp mercanların ihtiyacı olan besinleri ve elementleri girerek onların renklenmelerini kontrol etmek ve üst düzeye çıkarmak. Tek başına nutrient azaltırsanız mercanlarınız beyazlayarak ölebilir. Bir yandan da besin ve elementleri girmeniz lazım. Yoksa nutrient sıfırlayıp simbiyotik yosunları azaltıp mercanı tehlikeye atmayın.

 
Yanlış anlaşılmasın ben sadece biodigest kullanıp sonuçlarını görmek istedim onun haricinde zaten teoriler varsayım olmaktan öte geçmiyor ama tutanaksız bile olsa tartışmalar farklı fikir paylaşımlarına neden oluyor,bunun yanında ilk mesajda belirtiğim gibi benim merak ettiğim fotosentetik alglerin sentez yoluyla elde ettiği besinin booster gibi bir ürünle sağlanıp sağlanmayacağı idi yani kısaca simbiyotik alglere besin sunmak ve canlının ışık ihtiyacanı azaltmak tabi bu durumda denildiği gibi renklenmenin hangi yöne kayacağını tahmin edemiyorum selimin de dediği gibi bu durum kahverengi mercanların oluşumuna neden olabilir.

Benim bu sistemden anladığım kadarıyla yoğun bir besleme yapıyorsunuz aktif bir ps'niz oluyor ,sonra da sistemdeki yükün kalkması için biodigest gibi bir ürün kullanıyorsunuz.Ayrıca bu lokal bir uygulama değil yani sistemin gerekliliklerine bağımlı oluyorsunuz

 
Bu arada Prodibio Biodigest'i kullanırken kh'ınızın 7-8 dkh civarında olduğundan emin olun yoksa rtn ya da stn gibi rahatsızlıklar görebilirsiniz Acroporalarınızda.

 
Onur hızlı veya yavaş doku kaybı oluyor sanırım.

slow tissue necrosis,rapid tissue necrosis

 
Evet. Acroporalar belli bir bölgeden beyazlamaya başlıyorsa genellikle rtn veya stn'dir çünkü en sık bu iki durum görülüyor. Mercanın dokusu bir ya da birkaç noktadan kopmaya başlayıp gittikçe artıyor. Eğer hızlı bir şekilde oluyorsa rtn yani rapid tissue necrosis, eğer yavaş bir şekilde gerçekleşiyorsa da stn yani slow tissue necrosisdir.

 
Merhaba,

Canlı yükü oldukça fazla olan bir akvaryumda bolcana Tang ve balık olan aynı zamanda yumuşak mercanlarında çokca olduğu bir sistemde bu ürünler kullanılıp nitrat sıfırlanabilirmi acaba? Bu ürünleri test eden oldumu yorumlarınız nedir?

 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst