Okuduklarım neticesinde şu fikre sahip oldum ama bu derece biolojik altyapım olmadığı için sadece fikir yürütebiliyorum, zooxanthellae'lar canlının poliplerinden azotlu bileşikleri kullanıyorlar fosfatı ve nitratı hatta amonyağı bile dolaylı bir şekilde kullanıyorlar yani polypler solunum yaparken kullandığı enerjiyi atık olarak bu alglere veriyorlar onlarda bunları besin olarak değerlendiriyorlar, aldıkları bu besinleri protein ve karbonhidratlı bileşikler olarak canlıya veriyorlar ama tamamen fotosentez kaynaklı besinler poliplere yetmiyor ve dışarıdan plankton ve diğer besin ihtiyacları için avlanıyorlar eğer booster gibi yoğun bir ürün destek olarak kullanılıyor ise bizim canlının fotosentezden elde ettiği besiye ihtiyacımız olmayabilir ve zooxanthellae'ların yoğun ışıkla sentez içerisine girmeyip yağ asitleri ve karbonhidratlar ile beslenmelerini sağlayabilirmiyiz yada beslenmelerini sağlarsak bu alglerin renklerinde bir değişiklik olurmu? yada bu ürünün kulanım amacı bumudur ?yani ürün sadece amino asitlerden oluşmuyor olmalı ki kullanımlarında yoğun bir hayvansal plankton ve bitkisel plankton üremesi söz konusu, güçlü bir protein skimmer elbette olmazsa olmazlardan ancak biodigestte ve bioptimde sanıyorum ki böylesi beslenme yapılan tanklarda uygun zemin hazırlıyor olmalı yani bir tür bakteri start yapılarak sistemden fazla gelen nutrientler ps ile atılıyor yani zeovit yöntemi,votka,şeker,sirke gibi yöntemlere benzeyen bir uygulama ancak böylesi alternatif seçeneklerde kararı kaçırdıgımızda neler olur hiç bilmiyorum,kullanımı aslında bir çok hobici tarafından ülkemizde de yapıldığını öğrendiğimde şaşırmıştım umarım kullanımdaki yaygınlık artarda bizde eksilerini artılarını görmüş oluruz.