Keşfet

Prodibio Bakteri Katkıları

Prodibioyu yaklasik 6 aydir kullaniyorum, herhangi bir olumsuzluk yasamayan kisilerdenim sanirim. Hatta bir arkadasimdan gelen kahverengi acro fraglar (1 yil sonra) su an mavi durumdalar. Bunu sadece prodibio ya baglamiyorum, baska katkilar ve besinlerde kullaniyorum fakat surekli ve duzenli olarak prodibio kullanmaktayim. Kullanmaya da devam etmeyi dusunuyorum.

Levent bey aynı durumda benim basıma geldi cok az bir kayıpla kurtardım ben mercanlarımı,ürünün kullanma talimatında bu bahsettiklerimizin hiçbiri geçmiyor,zaten firmaya mail attık onlarda bu tepkileri bilmiyorlar yüksek kh ın olmasının ürünleriyle alakalı olmadığını savunuyorlar su an bu ürünü kullanmadan daha rahatım ,bu benim düşüncem zevkler tartışılmaz.

Bende prodibio kullananlardanım.9 aydır düzenli kullanıyorum.Kh konusu ile ilgili Semih arkadaşımız prodibio ile mesajlaştı ve örnek tankları göndermişler.Bunlar çeşitli kişilerin...bazıları reef centralde ayın akvaryumları bölümünde de yer almakta.Kh ı 7-8-10-12 olan ve sorunsuz prodibio kullananlar var.Başlangıçta bende bir kullanıcı olarak Kh değerinin 8 in üzerine çıkmaması gerektiğini zannediyordum ama yapılan yazışmalar ve tanklar bu tezi çürüttü.Adamların dedikleri şu,stabil Kh değeri olmalı.Bu değer herkesin sistemine göre değişebilir ama stabil olmalı iniş çıkış yaşanmamalı bilgisini de verdiler.İlgilenen arkadaşlar için paylaşım amaçlı yazmak istedim.Saygılar

Bende uzun süredir prodibio kullanıyorum. Eski tankımda hiç sorun yaşamadım, taşınma sırasında mercanların etkilenmesi nedeni ile şu andaki durumları hakkında yorum yapamıyorum. Ancak eski SPS ve soft takımda olumsuzluk olmadı. Kulanmaya başladıktan sonra olumlu değişiklikler olduğunu düşünüyorum. Tabi ben dozlamayı biraz modifiye ederek yapıyordum, her 10-15 günde bir tümünden birer ampul olarak kullandım.

Taşınma sonrası canlı kayalarda sorun olduğu için yüksek dozlarda dozlama yaptım. Akvaryumun bu dönemde toparlamasının prodibio sayesinde daha hızlı olduğunu düşünüyorum.

Fakat her halukarda olmazsa olmaz değil, prodibio kullanmadan önce sadece kalsiyum reaktörü ile giden sistemimde canlılar yine sağlıklı idi ve gelişiyorlardı. Ben renklenmelerindeki olumlu değişiklikleri daha çok prodibioya bağlıyorum. Gerçi prodibio önceside sürekli selcon kullanıyordum, reef boster ile selcon benzer şeyler.

KH testi yanlış gösterdiği için 14'e ben çıkarttım, aslında 7 olduğunu sanıyordum. Diğer parametrelerde bir sorun yoktu. Bu arada kullandığım test Hagen'di, Hagen kullananların dikkat etmesini öneririm.
Hagen test kullanan bir kaç arkadasım daha kH ı oldugunun 2 katı ölçtüğünü söylemişti.

Prodibio Kit kullanmayı bende şu sıralar ciddi şekilde düşünüyorum. Ne yazıkki benimde biraz alg problemim var. Eğer testleri teğmin edip su değerlerimi tam olarak öğrenebilirsem kesin bir karara varacağım. Paylaşılan bilgiler cok güzel. Büyük yararı olacağını düşünüyorum. Bu konuda bilgisine güvenen bir arkadasımız bu sistem i forum la paylaşırsa cok sevinirim.

Saygılar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

Selim bey kH ölçümleri genelde aynı ve bayat kitlerle yapılan ölçümler gerçeğinden daha yüksek değerler ölçmemize neden oluyor. Sizin durum tam tersi olmuş, Herhangi bir katkı kullanıyormusunuz, örneğin boratlar, asetat, sirke, votka, şeker gibi alkalinitede dolaylı etkisi olan katkılar gibi,

Prodibio ile bende ilgileniyorum ve Zeovit ile bir kıyaslama yapabilecek bir arkadaş varsa ve izlenimlerini yazarsa sevinirim.

Saygılar,

Hagen KH test sıvısını; kullanılmadan önce mutlaka çok iyi çalkamak gerektiğini duymuştum..
İçindeki asit uçucu olduğu için bayatlayınca yada kapağı açık unutulursa yüksek ölçer, ama düşük ölçmesi daha az olası. Şişe üzerinde ne yazıyor bilmiyorum ama çalkalamak birşey değiştirmiyor. ancak kapağınıaçık unutmayın, sıcakta bekletmeyin.

Saygılar,

Testin yanlış ölçtüğü zamanlarda herhangi bir katkı kullanmıyordum. Tahmin ediyorum ki direkt olarak test sıvıları yanlış sonuç ölçülmesine neden oldu.

Prodibioyu 3-4 aydır kullanıyorum. Kitle başladım. Şu an sadece bioptim ve biodigest kullanıyorum. Akvaryumu istediğim seviyeye getirmemde grotech abc ile birlikte en memnun kaldığım ürün bu oldu. KZ sitesini de okuduysanız eğer orda da düşük kh tavsiye edildiğini görürsünüz. Yüksek kh denemedim, ancak düşük khta bu ürünün üstüne ürün görmedim. Ürünü kullanmayı biliyorsanız ve deniz akvaryumu konusuna biraz hakimseniz, sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Peki şöyle bir sorum olacak ürünün üstünde uyarıcı bir mesaj varmı ,kz farklı bir marka farklı bir ürün biz prodibiodan bahsediyorsak ltf mesaj varsa gösterin .

Ürünün üzerinde bir uyarı yok benim görebildiğim kadarıyla. Eve gidince bakarım. Kz elbette farklı bir ürün ancak işleyiş şekilleri az çok aynı. Birinde reaktör içinde diğerinde akvaryum içinde bakterileri besliyorsunuz. Kz düşük kh öneriyor. Prodibioda da düşük kh ben de iyi performans verdi. Haliyle ikisi arasında biri ilişki kurmak zor olmadı benim için. Ben prodibio ile bir problem yaşamadım. İlk başladığım dönemde akvaryum bir tehlike atlattı ancak onun sebebi yanlış ölçtüğüm tuzluluktu. 4 aydır ben de olumlu gidiyor prodibio.

Düşük Khta kalınması Türkiye´ye özgü bir durum olabilir mi ? Prodibionun kh konusunda altını çizdiği, kh´ın düşüklüğünden ziyade istikrarı benim bildiğim kadarıyla..

Türkiye'ye özgü değil, tüm forumlarda yazıyor ama Prodibio kabul edemiyor zarar etmesin diye. Kh zate sabit olmalı sps besliyorsak. Zeovit de yüksek kh'da sorun çıkarıyor.

Bunu kendi tankınızda deneyebilirsiniz. Böylece hepimiz öğrenmiş oluruz, bize mi özgü. Ben düşük khta renkleri aldım, böyle devam ediyorum. Tankın fotolarını yakında eklerim.

Yaklaşık yarım yıldır prodibio ürünleri kullanıyorum, denenmişi denemeye gerek duymuyorum.. İlginize teşekkürler..

Kh'ınız kaç? Yüksek khta sorun yaşamdıysanız bunu paylaşın, gereksiz korkularımızı da yenmiş oluruz.

Koray Bey ,

Uzman olmadığım için gereksiz korkunuz konusunda yardım etmeye çalışırsam haddimi aşmış olurum. Dilerseniz gereksiz korkularınız konusunda psikoloji okumuş uzmanlara başvurabilirsiniz..Bunun yanında üretici firmaya mail de atabilirsiniz. Aslında Kh konusuyla ilgili firmaya(prodibio) hali hazırda mail atmış ve cevap almış arkadaşlar var onlarla iletişime de geçebilirsiniz.. Bu arada senin ifadenle; "para kaybetme korkusuyla insanlara bu denli önemli bir hususta (kh) yanlış bilgi veren firmanın "ürünlerine, hiçbir ticari kaygı gütmeyen forumuzda yer verilmesi bana oldukça düşündürücü geldi Selim . . .

Bana mı Selim'e mi yazdınız anlayamadım ancak ben khınızı sordum sadece. Psikilojik destek nerden çıktı anlayamadım. Ozan abi mail atmış prodibioya. Onunla konuştum bu konuyu bir ay önce. Adamlar khınızı sabit tutun, yüksek alçak farketmez demişler, Ozan abi yazdı bunu zaten. Ancak ben yüksek khta olumsuzluklar gözlemledim. Reefcentral gibi birçok forumda bakteri metodu kullanırken düşük khın iyi performans verdiğini yazmışlar. Benim de gözlemim bu yönde oldu. Benim öyle psikologluk bir korkum yok Allah'a şükür. Tavsiyeniz için teşekkür ederim, bir gün ihtiyacım olursa giderim. Bir de prodibio hakkında yorum yaparsanız neden haddinizi aşmış olasınız? Burası paylaşım sitesi, bundan mutluluk duyar bütün üyeler diye düşünüyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar