Sorun benim cihaz varken boosterın akvaryumdaki süresi çok kısalıyor. Ben nitrat ölçerken de akvaryuma boosterı verdim, psten dolayı yosun gibi bir yan etki görmedim. Amino asitler çok kısa sürede skimmer tarafından toplanıyor. Faunamarin, kz gibi aminoasitler ve vitaminler var iken booster ne kadar gerekli bilemiyorum. Faydalı ancak şu bir gerçek ki ben günlük cyclop-eeze, toz plankton, amino asit, reef plus gibi katkıları girmesem mercanlar çok daha düşük performanslı olacaktı. Benim isteğim akvaryuma ne yaparsam yapayım, sistemin tolare etmesi. Bu bakımdan önce güçlü ps seçtim ancak istediğim mükemmel anlamda nitrat sıfırlaması baktım bu şekilde de olmadı o zaman bakteriye başladım. Bakteriyi iki haftada bir girmek sorun olmuyor bende çünkü şartlar iyise akvaryumda iki haftalık süre boyunca sisteme yetiyor eklediğim kapsüller ancak mercanları beslemek ayrı bir iş. Bunları dediğim gibi günlük girmek lazım, booster başarılı bir ürün ancak her eklediğimde ps yağlanıyor 12 saat devreden çıkıyor, çok hoşuma gitmiyor. Günde mercanları 3 kere beslemek ve akvaryumda balık beslelemek zaten spsleri ve mercanları besliyor. Aa, vitamin seachem reef plus mesela çoşturuyor bir de oturup reef booster bana komik geliyor yaptığım beslemenin yanında. Bakterinin bendeki faydası şimdi istersem kademeli olarak 2 adet daha tang koyabilirim. Bunu zamana yayarsam yine nitrat çıkmayacaktır. Mercanları istediğim an beslerim. Aminoasit girerken cyanolarda coşar mı derdim olmaz, vitaminleri de aynı şekilde girerim sisteme. Kısacası ps+bakteri gerçek anlamda rahatlık ancak rsikli bir yöntem. Reaktör eğer sapıtırda kh fırlarsa mesela bir anda büyük kayıplar yaşanabilir.