Keşfet

Resif Akvaryumu (100x60x45h)

akvaryumtutkusu

Yeni Üye
Ad Soyad
Ufuk UÇAR
Hobicilere  merhaba,

Uzun bir aradan sonra nano resifimi bir boy büyük resif akvaryumu ile güncelledim daha doğrusu    taşıdım  naklettim diyebilirim bir süre önce. Resif tankım 100cmx60cmx45h ölçülerinde ve arkadan taşırmalı sumplu sistem. İlaveten su tamamlama da var. Su RO cihazından konuluyor ve her hafta düzenli %5-10 civarında su değişimi yapılıyor.Arka ve yan camlar aylardır bilinçli silinmiyor, ön cam haftada bir siliniyor.Aydınlatma, Aquareef Pro Cree led 2 akvaryum led armatür ve gayet memnunum. Dalga motoru E.Vortech, akvaryum soğutucusu Aquamedic Titan. Diğer ekipmanlardan da memnunum. Diğer mercan ve balıklarda bilindik türlerden. Şimdilik sorun yok resifin keyfi yerinde.

Ekli dosyayı görüntüle 51061

Ekli dosyayı görüntüle 51062

Ekli dosyayı görüntüle 51063

Ekli dosyayı görüntüle 51064

Ekli dosyayı görüntüle 51065

Ekli dosyayı görüntüle 51066

Ekli dosyayı görüntüle 51067

Ekli dosyayı görüntüle 51068

Ekli dosyayı görüntüle 51069

Ekli dosyayı görüntüle 51070

Ekli dosyayı görüntüle 51071

Ekli dosyayı görüntüle 51072

Ekli dosyayı görüntüle 51073

Ekli dosyayı görüntüle 51074

Zarif bir akvaryum tebrikler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkürler. Resif fotolarında balıklar pek çıkmamış ama irili ufaklı 10 balık var. Birkaç balığın bulunduğu foto aşağıda. Balıklar bir kaç yıldan beri sağlıkla resifte olup, şimdilik bir ölüm, hastalık yaşanmamıştır. 

5 damsel (farklı türlerde) 2 palyaço (farklı türde),   2 tang (biri yellow, öbürü blue tang), 1 flame angel.

Ekli dosyayı görüntüle 51089

Teşekkürler. Resif fotolarında balıklar pek çıkmamış ama irili ufaklı 10 balık var. Birkaç balığın bulunduğu foto aşağıda. Balıklar bir kaç yıldan beri sağlıkla resifte olup, şimdilik bir ölüm, hastalık yaşanmamıştır. 
5 damsel (farklı türlerde) 2 palyaço (farklı türde),   2 tang (biri yellow, öbürü blue tang), 1 flame angel.

Flame LPS mercanlara nasıl davranıyor. Diğer küçük balıklara da davranışı

Flame LPS mercanlara nasıl davranıyor. Diğer küçük balıklara da davranışı

Flame angel, epeydir bende diğer balıklar gibi. En sevdiğim balıklardan biridir kendileri. Resifimdeki diğer küçük veya büyük balıklara karşı agresif bir tutumunu gözlemlemedim. Mercanlara karşı da olumsuz bir tavrı yok yani kendisinden  oldukça memnunum diyebilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 51111

peki kuru yem yiyor mu. yani özel bir gereksinimi var mı

Evet,  bendeki Flame Angelfish her türlü kuru yemi yiyor. Resifteki diğer balıklar gibi bakımı,  özel bir ihtiyacı yok.

Elektrik tesisatında zaman ayarlayıcı var mı. Bir de kime toplattın öyle. Özel bir adı var mı veya özelliği.

Birde sump taki ışığın özelliği ve sebebi nedir.

Bursa ve Samsun' dan sonra Antalya mı Ufuk Bey, yoksa isim benzerliği mi? :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatında zaman ayarlayıcı var mı. Bir de kime toplattın öyle. Özel bir adı var mı veya özelliği.

Birde sump taki ışığın özelliği ve sebebi ne

Led armatür  programlı zaman ayarı var.Diğerleri 7/24 çalışıyor zaten. Akvaryum sump, elektrik tesisatı  ve dolabı Y.Yılmaz yapımı ve gayet memnunum. Sump ışığının extra bir özelliği yok. Sumpu aydınlatıyor gerektiğinde, istediğimde de refigium oluyor.

Çok güzel olmuş. Maşallah

Yıllarca süren 70x40x40 efsaneydi, eminim bu da öyle olacaktır.  

Ufuk Bey

Yıllardır bu hobiye harcadığım tüm paranın ve zamanın sorumlusu sizin bitkili tankınızın karşısına kurduğunuz ilk deniz akvaryumudur :)  

akvaryum com daki konunuz nette ilk incelediğim tanktı ve o tankı görünce bu hobiye başlama kararı almıştım. 

Bu tankınızla da nice hobiciye ilham kaynağı olmanızı dilerim.

Saygılar.

Ufuk Bey

Yıllardır bu hobiye harcadığım tüm paranın ve zamanın sorumlusu sizin bitkili tankınızın karşısına kurduğunuz ilk deniz akvaryumudur :)  

akvaryum com daki konunuz nette ilk incelediğim tanktı ve o tankı görünce bu hobiye başlama kararı almıştım. 

Bu tankınızla da nice hobiciye ilham kaynağı olmanızı dilerim.

Saygılar.
İyi işte ne güzel bir hobi edindiniz, zevkli , keyifli,. Resifler her zaman insanlar için bir tutku kaynağı, psikolojik  rahatlık ve huzur vs. Bir de tabii insanları  kötü alışkanlıklardan da koruyor veya bu durumu minimize ediyor. Sigara, içki, kumar vs. harcayacağın parayı buraya veriyorsun. :55ac42cb2c051_EmojiSmiley-02:

Teşekkürler...

Hobicilere iyi akşamlar

Resif akvaryumumdaki softlardan blue clove polyps' in geçen gün yumurtladığını ve akvaryum içersine yumurtalarını bıraktığını gözlemledim. ve fotolarını çektim. Yumurtaları açık kahve ve turuncu renk arası ve yuvarlak şekilde ve toz şekerden biraz daha büyük boyutlarda.

Akvaryumun birde videosunu çektim bu sabah ve linkini ekliyorum. Resif sorunsuz ilerliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 52530

Ekli dosyayı görüntüle 52531

Sade, düzenli  ve güzel bir resif olmuş.Videoyu da izledim o da güzel, resifin renkleri de canlı, acaba videoyu hangi kamera ile çektiniz?  

Sade, düzenli  ve güzel bir resif olmuş.Videoyu da izledim o da güzel, resifin renkleri de canlı, acaba videoyu hangi kamera ile çektiniz?  

Teşekkürler, video ve fotoğraflar,  LG marka cep telefonu ile çekildi.

Konu görüntüleyen kullanıcılar