Keşfet

Resif Akvaryumu (100x60x45h)

Hafta sonu resife bir kaç saat vakit ayırabildiğimden  bakımlarını yaptım. (su değişimi, protein skimmer ve diğer motor temizlikleri sump temizliği vs.) Test kitleri ile ölçümlerde yaptım.Şimdilik resif sorunsuz ilerliyor.Bu arada birkaç fotoğrafı ile videosunu da çektim.

Ph:8.2, Sıcaklık 25 derece, Tuz Yoğunluğu binde 25, Kh:8, Ca.420 mg/lt, mg:1300 mg/lt.

Ekli dosyayı görüntüle 54399

Ekli dosyayı görüntüle 54400

Ekli dosyayı görüntüle 54401

Ekli dosyayı görüntüle 54402

Gelişim ve renklenme devam ediyor, güzelleşiyor. Acaba rica etsem sumpın   fotoğrafını da paylaşırmısınız?

Sump fotosu aşağıda. Kısaca anlatmak gerekirse akvaryumdan gelen arıtılması gereken su önce sumptaki ped filitreye (filtre bag) inmekte oradan protein toplayıcı ve reaktördeki carbondan geçtikten ve ısıtıcı ile ısı ayarlanmasını müteakip bir sonraki göze aktarılmakta oradan da akvaryuma tekrardan pompalanmaktadır. O gözde fraglık canlı kaya da bulunuyor.Bir sonraki göz de RO tatlı su tamamlama gözü.

Ekli dosyayı görüntüle 54929

reaktördeki carbonu sürekli çalıştırıyormusunuz. micro elemnt tuttuğu söylendiği için ben gerekmedikçe kullanmıyorum

reaktördeki carbonu sürekli çalıştırıyormusunuz. micro elemnt tuttuğu söylendiği için ben gerekmedikçe kullanmıyorum
Hayır sürekli çalışmıyor gerektiğinde carbon gerektiğinde fosfat tutucu vs. medya konularak devam ediyor.Tabii ara sıra ve/veya sorun olduğunda test ölçümleri de yapılarak kullanılmalı medya reaktörü.

Maaşallah Elinize sağlık sağlıklı olurlar 

Maaşallah Elinize sağlık sağlıklı olurlar 
Teşekkürler.

Resifimden değişik ışık koşullarında cep telefonu ile güncel fotolar çekip paylaşıyorum..Akvaryum sorunsuz ilerliyor, Antalya sıcaklarına rağmen. Hobicilere sevgiler.

Ekli dosyayı görüntüle 56732

Ekli dosyayı görüntüle 56733

Ekli dosyayı görüntüle 56734

Ekli dosyayı görüntüle 56735

Ekli dosyayı görüntüle 56736

Ekli dosyayı görüntüle 56737

Ekli dosyayı görüntüle 56738

Forestfire' ın yeri mi değişti ? :)

Evet Mahir bey, zaman içerisinde şartlara bağlı olarak mercanların yerlerini değiştiriyorum bazen. montipora forest fire dijita 2 çeşit var bende (gövde yeşil polipler turuncu ve gövde mavi polipler kırmızı) aldığımda 5 cmlik fragtı şimdi 15 cm kadar oldu ama onlarda  da frag sayılır daha. 

Merhabalar, Baya ilerlemiş, maşallah.

Flame Angelden sıkıldığınız da haber verin talip olurum. ????

Merhabalar, Baya ilerlemiş, maşallah.

Flame Angelden sıkıldığınız da haber verin talip olurum. ????

Teşekkürler, resifin en güzel balığı,  ampul gibi parlıyor, sıkılma şansım yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Maşallah üstad, canlı gelişimi ve renkler harika.

Acaba soğutucunuz var mı, hangi katkıları kullanıyorsunuz?

Su değişimi yapıyormusunuz?

Selamlar.

Maşallah üstad, canlı gelişimi ve renkler harika.

Acaba soğutucunuz var mı, hangi katkıları kullanıyorsunuz?

Su değişimi yapıyormusunuz?

Selamlar.
Teşekkürler, soğutucuyu ilk mesajımda yazmıştım, Aquamedic Titan. Katkı olarak toz şekilde ca, kh ve mg kullanıyorum testlerle ölçerek.Su değişimi haftada bir damacana.

Resif akvaryumuna mercanlardan sonra başlamama neden olan ve yavru iken aldığım ve nano resifimden kalan 12 yıldır bende olan ve bu süredir çeşitli badireler atlatmasına rağmen canlı kalan tek balığım olan Amphiprioninae percula balığını, son bir haftadır yemlerken dahi  akvaryumumda göremiyor herhalde bir nedenle saklanmıştır diye  düşünüyordum. Tankın sağı, solu arkası , etrafına baktım önce göremedim sonra akvaryumun içine baktım bir şekilde ölmüş içinde kalmış mı diye aradım orada da bulamadım. Tam ümidimi kesmiştim ki bir nevi tesadüfen arkadaki taşırma kutusuna baktım ne göreyim kayıp balık orada durmuyor mu adeta sevinçten şok oldum.Heralde bir nedenle zıplamış ve tankın arkasındaki taşırma kutusuna şans eseri düşmüştü.Akvaryumdaki diğer balıklarla da en az  4-5 senedir birlikte yaşıyordu.Tabii diğer balıklar onu tanımadı birkaç saat hatta gün kovaladı durdu, birkaç gün sonra  tekrar alıştılar birbirlerine, bu arada balığın bir nevi şans eseri, yaşama azmini taktir ettim ve beni etkilediğinden paylaşmak gereğini duydum.

Ekli dosyayı görüntüle 57492

Ekli dosyayı görüntüle 57493

Maşallah, kurtarmış kendini percula, gene çok iyi yaşamış hatta yaşıyor balık. ????

Ben bir kaç seneden fazla yaşatamadım balıklarımı maalesef. ☹️

Taşırmayı tutturduğu için şanslıymış, herhangi bir konağı yok sanırım?

Maşallah, kurtarmış kendini percula, gene çok iyi yaşamış hatta yaşıyor balık. ????

Ben bir kaç seneden fazla yaşatamadım balıklarımı maalesef. ☹️

Sağolun, balık şansına kurtardı kendini.

Taşırmayı tutturduğu için şanslıymış, herhangi bir konağı yok sanırım?

Aynen öyle 12 senedir yaşıyor maşallah.Özel konağa , anemona  ise pek gerek yok her mercana  her türlü giriyor çünkü en resifteki en eski  canlı.Hatta ona tangler bile saygı duyuyor. :55ac42cb2c051_EmojiSmiley-02: :55ac42cc13b78_EmojiSmiley-03:

Konu görüntüleyen kullanıcılar