Keşfet

Şekerle Nitrat Düşürmek

narwhal

Yönetici
Yönetici
Ad Soyad
Selim
Selam Herkese,

Sanırım votka metoduyla benzer mantığa sahip fakat daha çabuk etkisini gösteriyor ve daha kolay bulunuyor. Kullanım şekli şu şekilde: İlk başlarken 2-3 günde bir her 100lt suya 1/8 tatlı kaşığı şeker koyuluyor. Daha sonra bu her güne dönüştürülebilir. Kullanan birçok kişi memnun ama bazı negatif yönleri olabilir çünkü bilimsel olarak veriler yok bu konuda.

Ne tür bir zararı var acaba?

Sanırım votka metoduyla benzer mantığa sahip fakat daha çabuk etkisini gösteriyor ve daha kolay bulunuyor.
Yanılmıyorsam daha önce şeker konusundan Emin Bey'de bahsetmiş Japonya'da bunu uygulayan akvaristler olduğunu söylemişti.

Şeker ve votka metodunu tatlısu, acısu ve tuzlusu tanklarımda denedim. Düzenli eklemeyi zaman zaman aksattım fakat bu süreçte tüm tanklarımda yosun ve alg patlaması yaşadım.

Şu an bunlar yerine "nitrate minus" kullanıyorum. Hergün eklemek gerekmiyor ve canlılar sanıyorum ihtiyaçları kadarını tüketiyor, yeni başladığım için sonucu hakkında birşey diyemiyorum.

Dez avantajı hakkında bir kesinlik bulamadım bazı yerlerde nitratın tamamen yok olacağı ve bunun mercanlar için sağlıksız olduğu, bazı yerlerde zararlı bakterilerin de üreyebileceği, bazı yerlerde de oksijenin çok fazla düştüğü yazıyor. Yosun yaptığıyla ilgili bir yazıya rastlamadım. Yalnız bu yöntem ancak güçlü bir protein toplayıcı olan sistemlerde işe yarıyor.

burada denemeye başlayan arkadaşlar var, bir süre sonra sonuçları yazılacaktır sanıyorum.

Okuyun reefcentral i orda neyin ne olduğu yazıyor.

...

Moderatör tarafında düzenlendi:
kullananlar nitratı düşürdüğünü, ancak sürekli kullanmak gerektiğini, kesildiğinde nitratı aniden patlattığını söylüyorlar.

...

yazılı değil, bir arkadaşım deniyordu.

Şeker işini ben biraz abartmışım, 230 litrelik akvaryuma her gün 3 adet kesme şeker atıyordum. Bir ay sonra kompostu elde etmek üzereyken bu yöntemi bıraktım :)

Bıraktıktan sonra nitrat patlaması olmadı ve kullanırkende PS hissedilir şekilde daha çok toplama yapmıyordu. Bırakma nedenim daha önce de açıkladığım gibi alg oluşumunu da tetiklemesiydi (veya ben bu yönteme bağladım)

...

Fosfatı düşürmek için kullanıldığını duymadım ben, nasıl düşürüyormuş bilginiz var mı?

...

...

Bendede nitrat bir miktar fazla çıkıyor. Bu sistemle yok ettikten sonra .Tekrarlama olasılığı tanktaki kirliliğe bağlı olarak yükselebilirde ,biz ekelemeyi kestiğimiz zaman şeker yokluğundan dolayı bir tekrarlamasöz konusumu acaba. Devamlılığı varmıdır.

Can bey,

Seker metodunu ne kadar zamandir kullaniyorsunuz,

Votka metodunda oldugu gibi , yosunlasma olusmurmu ?

...

Bugün çay kaşığı ucu ile şeker ekledim Tank yaklaşık 70-80 litre civarı . Bir kaç gün içinde neticeleri bildiririm. İnşallah eskisinden iyi olur.

Konu görüntüleyen kullanıcılar