Keşfet

Şekerle Nitrat Düşürmek

Mirsat Bey, bulanma olması şart değil olmayabilirdi de. Yazan ölçüye göre attıysanız sorun yok.

...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selim bende merak ettim valla tam yüklü bir tankım var yaklaşık 1.5ton, ve shorty5000 redoxcomp var redox 360larda. Acro, monti, lps ,dolu sistemde balık ise hiç sorma her tang var nerdeyse yani unicorndan tut flameler vs vs 35e yakın balık var sanırım . T5 lere geçtikten sonra biraz cyano sorunu yaşadım yaşıyorumda sifonlama ile şimdilik idare ediyorum ama nitrat ve fosfattı birkez çok indirebilsem tetikleme sorununu geciktirip gerekli olan sorunların çözümünü sağlayabilirim sanırım. Valla şeker böyle ise banada şeker gibi yarar :)

Selim bende merak ettim valla tam yüklü bir tankım var yaklaşık 1.5ton, ve shorty5000 redoxcomp var redox 360larda. Acro, monti, lps ,dolu sistemde balık ise hiç sorma her tang var nerdeyse yani unicorndan tut flameler vs vs 35e yakın balık var sanırım .
Böylesi harika bir sistem ve canlılarla dolu tank benim olsa; şekeri yer, votkayı içer tankımı seyrederdim :)

Denemen lazım Andaç abi bazıları yarıyor bazıları yaramıyor diyor.

Beyler ,

Tank şu an hiç olmadığı kadar pırıl pırıl gözüküyor.Nitrat yok (tam olarak okunamıyor )fosfat yok.Daha ne isteyeyim?Başta biraz korkmuştum ama 26 saat sonra şu an herşey gayet güzel.Sağlam bir PS ile sorun yaşamayacağınızı belirtmek isterim

Taşkın bey eklediğiniz şeker miktarı tam olarak ne idi .Ben de olası bulanma yok gibi varsada çok az sis gibi. Dün nitrat ölçtüm hala kırmızı öncekilere nazaran azalma var sanki . Dün daha önce eklediğim şeker miktarı nın toplamı kadar bir daha ekledim. Sis yok Ps topluyor. Akşam bir ölçüm daha yapacağız. BAkalım ne olacak.

Enteresan bir başlık olmuş, anladığım kadarıyla şekeri tüketirken nitrat, fosfat ve sudaki oksijeni kullanıyor bu bakteriler deniliyor. Diyelimki akvaryumda nitrat yüksek , fosfat yok denecek kadar az, bu durumda suda bakterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar fosfat olmadığı için eklediğiniz şekeri tamamen tüketemez ve nitratta da çok az bir düşüş sağlarsa, bonus olarak sudaki organik yükü de arttırmış olur ve nitrattan kurtulamamış mı oluruz ? :D Bence bu tarz yöntemleri denerken dikkatli olmak lazım.

...

Ben vodka ve şekerle nitrat düşürülmesiyle ilgili başlıkları çok uzun süre önce okumustum. (Bazı başlıklara hala mesajlar ekleniyor tabi) Amacım okumadan akvaryuma şeker ekleyecekleri , temkinli olmaya çağırmaktı. Bir de burdaki herkes İngilizce bilmeyebilir. Dolayısı ile sadece bu başlıkla sınırlı kalabilirler. Bu yuzden riskleri nedir, ne değildir ? tartışmak lazım. Yoksa "Diğer başlığı okuyun lütfen" demek kolay yolu seçmek oluyor biraz. Araştırmak kadar öğrendiklerimizi paylaşmakta gerekli ve bu forumların kurulma amacı bu zaten, size ODTÜ'de araştırmayı öğretmişler, bize BÜ'de araştırdıklarımızı paylaşmayı da öğrettiler :D

...

Can Bey, kırılma gücenme yok mesajı yazarken yüzümde tebessümle yazdım merak etmeyin. Forumlarda aile ortamı gibi oldu , kardeşim de ODTÜ mezunu , bazen ona da takılırım bu konuda :D

Taşkın bey eklediğiniz şeker miktarı tam olarak ne idi .Ben de olası bulanma yok gibi varsada çok az sis gibi. Dün nitrat ölçtüm hala kırmızı öncekilere nazaran azalma var sanki . Dün daha önce eklediğim şeker miktarı nın toplamı kadar bir daha ekledim. Sis yok Ps topluyor. Akşam bir ölçüm daha yapacağız. BAkalım ne olacak.
Mirsat bey,

Benim tankımın su kapasitesi yaklaşık 600 lt.İlk mesajımda çay kaşığı demiştim ama yanlış yazmışım,çorba kaşığı olacaktı.Bu hesaba göre 2 çorba kaşığı yaklaşık (bu bana ait yaklaşık bir ağırlıktır benim çorba kaşıklarım normalden biraz büyük) 55-60 gr kadar şekeri ılık suda eriterek verdim.Bendeki oran %10 oluyor bu bağlamda.Şu an nitratı tekrar ölçütüm ve neredeyse 0 (hiç sıfır olmuyor bence olmamalıda.sıfır nitrat bana göre çok ütopik ve imkansız).Bulanıklıkta dediğim gibi 26 saat sonra kayboldu.Görüntü süper canlılarda hissedilir bir performans artışı oldu.Yanlız tek handikap Blue Tang in beyaz benek olması bunu da strese bağlıyorum.Başka da bir sorun gözlemlemedim.Test sonuçları(NH3,NO2,PO4) olması gerektiği gibi yani sıfır.

Saygılar

% 10 luk oran bence çok olmuş :) siz onu toplam litre /10 çıkan rakamı gram olarak ekledim desek daha doğru olur.Yoksa yüzde 10 =60 litre yapar :D

Cevap için teşekkürler.

Doğrudur.Düşündüğümü eksik yazmışım :D

Siz amerikalımısınız ? :D

Cevap umarım doyurucu olmuştur.İşi biten bakterileri toplamak için sağlam bir PS şart.İşlem sürerken toplama hızını görseniz şaşırırsınız.PS nin bunu karşılaması gerek.

Ps şimdilik idare ediyor gerçi nerdeyse 1o saat idare etmesi lazım o kadar saat görmüyorum. Akşam sonuçlara gene bakacağız.

Amerikalı değilim :D

...

Yukarıda ki ölçülerime bakarsanız henüz 1 çay kaşığı kadar ekledim. Bende canlılara biranda yüklenmek istemedim. Duruma göre test sonuçlarıyla gideceğiz.

valla Can abi gördün benim PS yi bildiğimiz TF 1000 MSL işte.Korkuttu beni ama acaip iş çıkarttı

...

Konu görüntüleyen kullanıcılar