Keşfet

Seramik Kaya Kullanimi

Azmi Sönmez

Yeni Üye
Ad Soyad
Azmi Sönmez
Artıları nedir varsa eksileri nelerdir arkadaşlar?

Ankarada ali rıza beyde bolca gördüm ve hoşuma gitti fiyatlarıda öyle ahım şahım birşey değil boyutlarına göre.

Bunların normal kaya rengini vs alması ne kadar sürer oturmuş bir akvaryumda?

vede canlikayalardak gibi ne biliyim bakterilerin bunlarin ustunde yada icinde üremesi mümkünmü yoksa sadece esprisi şekil verebilmemizmi

şimdiden teşekkürler

Artıları nedir varsa eksileri nelerdir arkadaşlar?Ankarada ali rıza beyde bolca gördüm ve hoşuma gitti fiyatlarıda öyle ahım şahım birşey değil boyutlarına göre.

Bunların normal kaya rengini vs alması ne kadar sürer oturmuş bir akvaryumda?

vede canlikayalardak gibi ne biliyim bakterilerin bunlarin ustunde yada icinde üremesi mümkünmü yoksa sadece esprisi şekil verebilmemizmi

şimdiden teşekkürler
Slm aslında sağlıklı oturmuş bir akv bu kayaları eklemek istemeniz hali hazır şeklinden sıkılmış olmanız olsa gerek ekliyeceğiniz kayaların bir süre için sump kullanıyorsanız burada bekletmenizde fayda var sonradan akvaryum içindeki mevcut kayalar ile yavaş yavaş değiştire bilirsiniz tabandan yüksekte duran bölümler gerçekten güzel bir görüntü oluşturuyor ama bu kayaların diğer kayalarınızın yerini alması en az 1 senenizi alır oda bakteri eklenmiş ve su değerleri iyi olan bir akv için

gerçekten sadece goruntu için.

çünkü çok güzel istediğim şekilleri yapabileceğim parçalar mevcut düz şekilde uzun şekilde vs vs .

fakat bi yandanda canlı kaya miktarini arttirmak istiyorum o yüzden buda bunun yerine geçermi diyorum.tabiki canli kayadan kastım tabiki o sekilde diillerdir ama zaman icinde yani normal kaya gibi canlanırlarmı yani uzerlerinde bakteri olusumu gibi birsey olması mumkunmu diye sormustum.

tesekkur ettim o yuzden cevabınız icin

seramikler geleli çok oldu gayette güzel ben bile kayalarımın bir kısmını mercanları üstünden kopartmadan satacağım bir miktar seramik kaya alacağım bence dizaynları gayet güzel.

Satarsam kayaları alacağım ama ankarada kaya satmakta zor.

Giray bey bildiğim kadarıyla siz onları endonezyadan getirttiniz :)

o yüzden biraz pahalı oluyo ya :)

ama yinede özelden ne düsündügünüzü istediginizi falan soyleyin bi :)

zaten Selim beyle bi uğrıycaktık bi ara ama sanırım sizde yoğunsunuz vs bitürlü olmadı

Moderatör tarafında düzenlendi:
ama bu kayaların diğer kayalarınızın yerini alması en az 1 senenizi alır oda bakteri eklenmiş ve su değerleri iyi olan bir akv için
O kadarda değil. Ben ölü kayayla ( tamamen kurutulmuş ) nano kurdum bir ayda su oturdu. Önemli olan ani değişiklik yapmamak. En son akvaryumu dağıtırken akvaryum 1 hafta kayasız ama canlılı bir şekilde çalıştı. Dengeler bir anda değişmediği sürece bakteriler camda kumda heryerde yaşıyorlar. Kayanın etkisi bence akvaryum ilk kurulduğunda geçerli.

Bu arada o seramik kayalara benimde içim gidiyor. Ama ben pahalı buldum. Acaba bunları DIY yapmamız mümkün mü karaşımını bilen varsa. TAnıdığım seramik atolyesi var fırınlamak falan problemim yok.

Kalin mercan kiriklarini karbonat ve cyanoakrilat ile yapistirarak frag taslari yapiyorum kullanisli oluyor ama ceramic gibi bir malzeme gercekten istedigimiz dekorlari verebilir.

Bu kayalar görüntü olarak gerçekten güzeller. Ama akvaryuma göre sipariş vererek yaptırmak çok daha iyi olacaktır.

Ancak ben seramik kelimesine biraz takıldım, gerçekten yüksek sıcaklıklarda fırınlanmış seramik yapıların bu kadar çok toz bırakacağını sanmıyorum.

Seramik daha innert bir yapısı olmalı, bu ise düşündüğüm kadar sert ve seramik özelliklerde değil gibi geldi bana. Ama bunun sorun oluşturacağını sanmıyorum, bir çok malzemenin canlı kaya yerine kullanılabileceğini düşünüyorum.

Hatta hafta sonu Ürgüpe gitmiştim, orada bir kişinin bölgeye ait olan beyaz renkli gözenekli ve hafif olan kayaları bir aletle kolayca şekillendirdiğini gördüm. Kayaların yapışı ve kolay işlenmesi nedeni ile hemen akvaryumda ne kadar iyi olacağını geçirdim aklımdan.

İstediğin şekli kolayca verebileceğin gözenekli yapıya sahip biyik oranda kalsiyum içeren kayalar. Deneme yapılarak kullanılabilir aslında. Benim reef tankımda hala büyük miktarda lav kayası bulunuyor mesela.

Aziz bey resim yokmu seramiklerin...

Azmi??? resim Aziz de kim:) :) :

hehe :)

koyarım resimleri yarın :)

Aziz kardeşim Azmi bey demek istedim :D

Hani resimler?

seramikleri yapan firma bu arkadaslar, bi suredir bende bu ise kafa yoruyorum, ama halen karar veremedim...

ama katologlarına bakarsanız mukemmel sekillerde urunleri var...,

bigun girecez bu ise ama hadi hayırlısı...

Türkiyede mevcut tabi Deniz beyinde dediği gibi ama istenilen büyük parçalar çok tuzlu bana göre :) bi şekilde yapılsa ülkemizde daha iyi olcak sanki :)

Birazdan irice bir parça da ben koyacağım yeni tanka :)

Gökçe bey siz galiba sadece sütun aldınız nasıl yerleştirdinizmi? Ben Deniz bey in kendi için getirdiği arka fon tarzı olanları kendime rica ettim sağolsun kırmadı beni hazır tankı taşımak için boşaltacağım için tam zamanı denk geldi. Bende merak ediyorum nasıl olacak acaba

Gökçe abi resim isterim :)

Büyük olanlar cidden çok çok güzel oluyor hele coraline kaplanınca falan süper oluyo

Gökçe bey siz galiba sadece sütun aldınız nasıl yerleştirdinizmi? Ben Deniz bey in kendi için getirdiği arka fon tarzı olanları kendime rica ettim sağolsun kırmadı beni hazır tankı taşımak için boşaltacağım için tam zamanı denk geldi. Bende merak ediyorum nasıl olacak acaba
Aklıma gelmişken belirteyim; Devrim bana sadece Gökçe dersen çok sevinirim :) Hatta herkes Gökçe derse daha da çok sevinirim.

Kayayı yerleştirdim. Deniz'in linkini verdiği kaya. 40 cm kadar yüksekliği var. Taban alanı da 25-30 cm arası. Çok ağır değil. Girinti, çıkıntı, dal, budak, küçük mağracıklar, tridacnalara göre hazırlanmış oyuklar mevcut. Sanırım hayli işe yarayacak. açıkçası beklediğimden daha güzel görünüyor. Yarın foto eklerim. Şimdilik çok beyaz görünüyor ama 1-2 hafta içinde beyazlık kalacağını sanmıyorum. Bu arada Deniz'e de çok teşekkür ederim :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar