Keşfet

Su Değişimlerini Ne Sıklıkla Yapıyorsunuz ?

İki senelik akvaryum sahibiyim. Bu zamana kadar 2 kova(14kilo) tuz bitirdim. İlki kuruluma gitti. Askerdeyken 6 ay kimse suyunu değiştirmedi. Döndüğümde karşılaştığım manzara. Sağlıklı balıklar... İyice yayılmış zoalar... iskeleti kalmış,coralin kaplamaya yüztutmuş sps de canlanma:) :) İskeleti kalmış montide canlanma... 

Ben döndüm, tanka müdahale başladı sps sonsuza kadar öldü :) O yüzden şimdilerde ayda bir 12 litre su değişimi yapıyorum dip çekimiyle birlikte.
tankınız kaç lt ? kanıma giriyorsunuz :D  

Bilal Bey,

Tankım sump ile birlikte 190 litre. Mercan ağırlıklı. İki tang, iki mandarin,iki palyaço bir damsel var.

Valla kimsenin kanına girmek istemem:) Sonuçta bu bir tartışma konusu değil soru açık ve net. Bende uyguladığım yöntemi yazdım sadece. Herkesin kendi tankını tanıyıp buna göre müdahalede bulunması önemli olan kısım. Benim şartlarımda bir akvaryumda haftalık su değişimi bana göre su ve tuz israfı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oturmuş olan tankların sahipleriyle muhabbet ettiğinizde göreceksiniz ki bu kişilerin %90 ı ayda bir hatta 2 ayda 1 su değişimi yapıyor. Örneğin artık tankımın oturduğunu zannediyorum ayrıca dozaj pompası ile gerekli katkıları girdiğim için bu yüzden ben de ayda 1 e döndüm diyebilirim.

iki haftada bir kere en normal olanı kanımca.hatta tankınız oturmuşsa bu süre 3 haftaya kadar uzatılabilir.artık bir çok şeye rahat ulaşabiliyoruz.elimizde envai çeşit test setleri mevcut.ölçeriz,hesaplarız eğer anormal bir durum yoksa neden suyun kimyasını bu denli hızlı değiştirelim?ayrıca bugün ortalama bir deniz suyu akvaryumu 150 litre dersek,haftada 15 litre su yapar.yaşamsal ihtiyaç olarak bir kişinin günlük su kullanımı 56 litre diye hatırlıyorum.hesaba vurduğumuz zaman açıkça bir israflık kendini göstermektedir.

Konuyu açalı 2 yıl olmuş maşallah... Aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen fikirlerim hiç değişmedi. Buna tabi ki seviniyorum. Sabit fikirli miyim ? Kesinlikle hayır. Tabi zaman içerisinde ''tankında sorun var ondan soruyor'' bile diyenler oldu. Tabi tankı değiştirdim. Ama yöntemlerim su değişimi ile alakalı yine değişmedi. :)

Şu an ki ebadım 125*70*50 ve 3 hafta da bir %10 su değiştiriyorum. Ca reaktörü ile eksik elementlerim tamamlanıyor. Fosfat reaktörü ile fosfatı, Fauna içerisinde ki bakteri ile de nitratı uzaklaştırıyorum. Su değişikliğini sadece tankda ki ağır metalleri uzaklaştırdığı düşüncesi ve taze su mantığıyla yapıyorum. 

Yeni akvaryum kuracağımdan iki aydır falan salladım. Tuz harcamayayım boşuna :) eski suyu da kullanmak istemiyorum çöp yani :) 90lt tankta ortalama ayda 20lt değişim yapmaya çalışırım. Şimdi kuracağım ortalama 20-250lt. Ancak su değişimini aynı oranda yapmayı düşünüyorum.

Geriye dönüp baktığınızda (Bu ankete katılıp fikirlerini beyan eden arkadaşlara soruyorum) eskisine nazaran fikirleriniz de acaba bir değişiklik oldu mu ?

Ben dozaj pompasıyla eser element dahil herşeyi giriyorum ve haftada 10% su değişimini de ağır metaller uzaklaşsın, akvaryuma taze-temiz tuzlu su girişi olsun diye yapıyorum. Haftada bir su değişiminden sonra 1 ampul de bakteri kırıyorum...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kötü örnek olmasın ama ben çok uzun zamandır su değişimi yapmıyorum. Birşey olduğuda yok sorun yaşamıyorum ama bu doğrudur yada başkasında da sorun olmayacak demek değildir :)

SM-C111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

400 lt o tank ve 4 günlük tankta ne amonyağı ne su değişimi hocam ya yapmayın allah aşkına. Tankımda şükür sorun olan bi şey yok. Sadece hobi gençlerini kurtarmak istedim. Çoğunluk aynı cevabı veriyorsa doğru diye bi şey yok. Herkes köprüden atlasa atlayacakmısınız sizde [emoji4]By Nebi
Bütün yazılanları okudum forumda aslında Nebi bey e katılıyorum Yıllar önce başladığımızda bu hobiye su değişiminin öneminden bahsedildi hep ayrıca daha balığı olmayanlara yem satıldığını mercanı olmayanlara katkı satıldığını gördük ve kimse sormadı akvaryum kaç litre kaya ne kadar kum ne kadar canlı ve mercan yükü nedir bu soruların cevabını almadan reçete yazılmıştı hep ayrıca şunuda söylemeliyim gözlem en iyi sonuçları getiriyor zaten hobiniz ile çok ilgili iseniz gözlemlerden balıklarımızın suyun ve mercanlarımızın durumu kendini gösteriyor stabil akvaryum değerlerini ve testleri aksatmaktan yapmak yarar getirir ama bunun yanı sıra akvaryumlarda her hafta su değişimine bende katılmıyorum ayrıca çok fazla müdehale edilen akvaryumların çöktüğünü ölümlerin olduğunu gördük hep

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

400 lt 3 haftada bir %10 yapıorm. Katkı girmiyorum . Ps atb deluxe 10.5 reaktor yok . Su tamamlama ztn hftada 12/13 lt tamamlıo

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

sumpla birlikde 570 lt . 2 haftada 3-4 damacana su değişimi yapıyorum

Toplamda 30 parça lps ve sps olan tankımda, angel ve tang türlerinin bir çok türünü beslemekteyim. E haliyle fazla yem atılan bir tankım var. bu yüzden her hafta %20 (2 seferde) su değişimi yapmaktayım. Ben faydalı olduğunu gördüm. Taze su ile mercanlar daha form alıyor ve balıkların hareketleri bile değişiyor. tank sump ile 600 litre. Tabi bu benim görüş ve tecrübem. 

Ben sorun oldukça veya ayda bir yüzde 10 değiştiriyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar