Keşfet

Zeolit Reaktörü Ve Başlangıç Araştırmaları

Tankı yeni kuruyorum direk kz bakteri kültürüylemi başlasam diyorum :)

Zeostart mı zeobak mı bakteri kültürü olan? Zeofood bakteri yemi heralde

Arkadaşlar fazla hakim olduğum konu değil ama bir ara kullanmayı düşündüğüm zamanlar bir hayli araştırma yapmıştım. Deniz bey mantığını kısaca anlatmış zaten. 

Bur da kullandığınız ürün Kz yoğun olduğu için damla hesabıyla kullanılması nedeniyle dozaj pompasına bağlama gibi bir şansınız yok. Atıyorum günlük 2 damla kullanılan ürün 1 damla sabah 1 damla akşam olmalı. Sistemin ana gereksinimleri, zeobak, zeostart2, zeofood7. Diğer ürünler renklenme için kullanılmakta.

Kz ürünlerinin ne amaçlı kullanılması gerektiğini anlatan kısa bir yazı.

Korallen Zucht - ZeoBak

Akvaryumda sağlıklı, iyi dengeleniş ve etkin bir bakteri faunası için gerekli mikroorganizma solüsyonudur. ZEOfood ve ZEOstart’ın birlikte kullanıldığında pek çok mercan tarafından emilimi daha iyi gerçekleşecek ve bu da daha yoğun bir renklendirmeye yol açacaktır.

1 İstenmeyen maddeleri azaltmak için bir zincir oluşturan çeşitli bakteri türlerini içerir;

2 Mercanlar, eklenen mikroorganizmaları yiyecek kaynağı olarak kullanmaktadırlar.

Korallen Zucht - ZEOfood 7
Zeofood, bakteri ve mercanların besininin bir karışım ürünüdür. Zeofood aminoasitler ve aynı zamanda çeşitli vitaminler içerir. Bu da mercanın doğal renklenmeye yol açan gerekli besinleri almasını sağlar. Tüm mercanların büyümesinde artış sağlar. 
* Mikroorganizmalar için besindir ve onları çoğalmasını sağlar. 
* Mercanlar için besin kaynağıdır. 

Korallen Zucht - ZEOstar 2
Bu ürün besin kaynağıdır ve akvaryum içinde nitratlaşan tüm bakterilerin yeniden üretilmesini sağlar. Fosfat ve nitratın azalmasında oldukça etkindir. ZeoStart 2 biyolojik yoldan optimum su parametreleri isteyen mercan yetiştiricileri için üretilmiştir. Süzgeci 100%’e kadar daha konsantre …. Bu ürün oldukça konsantre bir ürün olduğundan şişe üzerinde de belirtildiği üzere dozajı arttırmayınız. 
* Fosfat, nitrit, nitrat ve çeşitli inhibitörleri azaltır. 
* Yeni bir akvaryum oluştururken, başlangıç safhasını büyük ölçüde kısaltır. 
*Bakteriyle beslenen yapışkan algler hemen ortadan kaybolur ve biyolojik denge tekrar kurulur. 
*Acropora, Montipora, Pocillopora ve Stylophora ‘nın doğal renklenmesi artış gösterir. 
*Yumuşak mercanlar daha hızlı büyürler ve polipleri daha geniş açarlar. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
KORALLEN ZUCHT

Korallen Zucht - ZeoZym

Bakteriyel metabolizmanın artışını sağlayan enzim bazlı biyolojik uyarıcıdır. 

Zeobak’ın etkisini arttırır. 

Cyano bakterilerin biyolojik kontrolünü sağlar. 

Filitreleme performansını güçlendirir. 

Zararlı maddelerin atılımını sağlar. 

Mercan gelişimini büyük oranda arttırır. 

Dozaj: Her hafta akvaryum suyuna 1000 L/ 250 galon başına 1 çay kaşığı ekleyiniz. 

Akvaryumda fazla canlı bulunması durumunda günlük 2 çay kaşığına kadar kullanabilirsiniz. 

Önce ayrı olarak 0,5 l’lik bir akvaryum suyunda 6-8 saat çözülmesini sağlayın daha sonra direk olarak akvaryumunuza ekleyin. Protein filtresini dikkatli bir şekilde gözlemleyin. 

Korallen Zucht -ZEOvit

Zeovit, Zeolitlerin dengeli bir karışımıdır. Zeovit’in değişimi akvaryum içindeki besin yüküne bağlıdır ve 6 ila 12 hafta arasında sınırlandırılmıştır. Zeovit kullanım oranı 100 galon yani 400 litre su için 1 litredir. Su filitre malzemesinden geçer: Saatte 200- 400 litre. Su, Zeovit filitresine doğru akar.( Maddelerin tortulardan hızlı ve kolay şekilde arınması için akış yönü aşağıdan yukarı doğrudur).

Su içi değişen hava koşullarına göre mikroorganizmalar/bakteriler nitrat ve fosfat solur. Bu da 3 saatlik aralarla bir pompayı açıp kapayarak elde edilebilir. (Pompa kapalı olduğunda malzeme havaya maruz kalmamalı. 

Su içindeki amonyak ve amonyak türevlerini emer; böylece nitrit ve nitrat oluşumunu engeller. Tüm mercanları doğal renklenmesini ve büyümesini sağlar. 

* Oldukça berrak akvaryum suyu elde etmenizi sağlar. 

Korallen Zucht -ZEOspur macroelement

Zeospur Macroelement Concentrate

Zeospur makro maddeleri deniz canlılarının renklerini korumak için uygulanabilir deneyimlerin bir sonucudur ve Zeospur 2’ye en iyi katkı maddesidir.

Makro madde çözeltisi lityum, vanadyum, paladyum, selenyum, itriyum, rutenyum, lantan, sezyum, samaryum, seryum ve kalay maddelerini içermektedir.

Renk oluşumunu ve büyümeyi desteklemektedir.

Standart maddeleri içermektedir, fakat sentetik tuz karışımı maddelerini içermemektedir.

Korallen Zucht - ZEOspur 2

Bu iz element solüsyonu sayesinde, mercan dokusundaki zooxanthellae oranına etki etmek mümkündür 

Mercanın büyümek için daha fazla enerjisi olur çünkü düşen zooxanthellae yoğunluğu daha az enerji gerektirir. 

Acropora, Anacropora ve Montipora için zooxanthellae yoğunluğunda kontrollü bir düşüş sağlar. 

Dış katmanlardaki zooxanthellae’nin azalışı daha derindeki katmanlarda bulunan renkleri ortaya çıkarır. 

Çok renkli mercanların rengini korur. 

İşlemden 24 saat sonra bu sonuç görülebilir ve 48 saat sonunda en yüksek seviyesine ulaşır. 

Korallen Zucht - ZEOlife

Zeolife sıvı filitre aracıdır ve akvaryumda bazı metabolik süreçleri başlatmak ve hızlandırmak amacıyla geliştirilmiştir. Özellikle Zeovit sistemi ile başlandığında, sisteme ek olarak kullanılabilir. 

Biyolojik yoldan su içinde sararan bileşikleri ve suyun bulanıklığını yok eder. 

düzenli kullanıldığında nitrat ve fosfatı azaltır. 

Korallen Zucht - Stylo Pocci Glow

Stylo Pocci Glow

Pocilloporadaki,Stylophoradaki ve Seriatoporo’daki zooxanthellae yoğunluğunu düzenler.

Doğal ve uzun bir renk oluşumunu sağlar.

Korallen Zucht - strontium Complex

İçinde buluna Stronsiyum, baryum, ve diğer elementler pek çok sert ve yumuşak dokudaki mercanın büyümesini arttırır. Bu ürün, özellikle Acrapora, Montipora ve Seriapora gibi sert kabuklu mercanlar için kaçınılmazdır.

Korallen Zucht - Sponge Power Concentrate

Sponge Power Concentrate

Parazitler, istridye ve ilkel deniz hayvanları için özel bir besindir.

Parazitlerin ve ilkel deniz hayvanlarının büyümesini sağlar, sularını temizleme görevi görür ve böylece su kalitesi belirgin olarak anlaşılır.

SPS mercanları uzun sürede renk alırlar.

Tüm SPS’lerde özellikle mor renk hâkimdir.

Yaralanmış mercanlar kısa sürede iyileşmektedir.

Korallen Zucht - Sea Water Complex 

Sea Water Complex

Mercanlar için gerekli olan ve kullanılan hemen hemen neredeyse tüm iz elementlerin karışımıdır.

1 Stronsiyum, baryum, magnezyum, iyot, bromiyum, flor, manganez, krom, bakır, nikel, potasyum, çinko, lityum, bor, kobalt, rubidyum içerir, fakat kalsiyum, karbon ve demir içermez.

2 Zeovit sistemi ile birlikte kullanmayınız. Bu ürün özellikle diğer sistemleri kullananlar mercan yetiştiricileri için geliştirilmiştir.

Korallen Zucht - Potassium İodide / fluoride concentrate 

Potassium İodide/Fluoride Concentrate

SPS’de mavi rengin oluşmasını sağlar,

Tüm deniz canlı türleri için uygundur,

Bromür, potasyum ve florin gibi organik olmayan iyodinleri içerir.

Korallen Zucht -Pohl's Xtra Specail 

Xtra Special, Pohl’s Xtra’nın geliştirilmiş halidir. Az besin kullanan koyu renklenme olmayan açık renkli mercanlar içindir. 

Mercanların renkliliğini arttırır. 

Mercanların büyümesine destek olur. 

Mercanların canlılığını arttırır.

Dozaj: Günlük 100 Litre/ 25 galon başına 1 ml 

Korallen Zucht - Pohl's Xtra

Pohl’s Xtra Konzentrat

Bu ürün sert kabuklu canlıların renklenmesini sağlar. Renklendirme için tüm maddelerim özel bir karışımıdır.

Tüm renkleri belirgin bir şekilde düzenler. 

Deniz canlılarının büyümesine yardımcı olur. 

Birkaç gün içerisinde canlılığı arttırır.

Korallen Zucht - Pohl' s K- BALANCE

Deniz suyunda potasyum temel elementlerdendir. K-balance yüksek oranda çeşitli potasyum tuzları içerir. Bir çok akvaryumda gerçekleştirdiğimiz testlerimiz gösteriyor ki birkaç günlük kullanımdan sonra renk ve büyüme açısından yararları ortaya çıkar. 

Kısa sürede polip genişlemesi görülür. 

Tüm mercanların (ama özellikle montipora, Stylophora, seriatophora, Pocillopora, Acropora gibi SPS’lerde) büyümesini ve renklenmesini güçlendirir. 

Korallen Zucht - Pohl's Coral Vitalizer

“Coralfood Concentrate”, SPS mercanlarına ve çeşitli yumuşak kabuklu mercanlara besin sağlayan hem sıvı hem de katı maddeleri içermektedir. İlk sonuç 7 veya 10 gün sonra alınır. Mercanlar beslenmeye alışınca, poliplerin genişlediğini fark edeceksiniz, örneğin; Akropora’nınkiler ışık da bile büyür.

1 PO4 ve NO3’ü artış görülmez. 

2 Mercanlar parlak ve doğal bir renk alır,

3 Mercanlar, Coral Vitalizer kullanmadan göremeyeceğiniz kadar sağlıklı bir şekilde büyür,

4 Poliplerin çok fazla büyümesini sağlar

5 Goniopora ve Alveopora mercanları için besin görevi görür. 

Korallen Zucht- Pohl's B-BALANCE

Pohl’s B-Balance

Pohl’s B-Balance temel mineralleri içerir.Pohl’s B-Balance’ın kullanımı Cespitularia gibi en hassas hayvanların bile beslenmesini olanaklı hale getirmektedir.

Acropora,Stylophora ve Pocillopora canlılarının kırmızı rengini çoğaltmıştır.

En hassas Cespitularia bile doğal mavi rengi ile hızlı bir şekilde büyümektedir.

Canlılar daha sağlıklıdır, kabukları daha katıdır ve ayrıca canlıların gölge alanlarını oluşturmaktadır.

Korallen Zucht - Iron Concentrate

İron Concentrate

Demirin eklenmesi tüm renkleri etkilemektedir, fakat özellikle yeşil rengin oluşumunu etkilemektedir.

Demir deniz canlılarının büyümesini ve aynı zamanda zooxanthella’nında büyümesini arttırır.

Tüm deniz canlıları için uygundur

Korallen Zucht - Iodide Complex Concentrate

İodide Complex Concentrate

İyodinin en iyi şekilde sindirilmesini sağlayan ek maddeler gibi deniz canlıları daha iyi bir renklendirme için farklı şekilde iyodine ihtiyaç duymaktadırlar.

Bromür, potasyum ve florin gibi organik olan ve olmayan iyodinleri içermektedir.

Korallen Zucht - CORAL SNOW

Coral Snow

Coral Snow maddelerin kolaylaştırılması için ikinci biyolojik sıvıdır.

Küçük polipler, sert kabuklu polipler, yumuşak kabuklular ve midyeler için kullanılmaktadır.

İstenmeyen asitleri etkisiz hale getirmektedir ve çamurlu yosunlar için koyu mavi bakteriler için bir çözeltidir.

Sudaki soğukluk hem balıklara hem de duyalı canlılara zarar verir.

Çamurlu yosunlar ve koyu mavi bakterilerin dışında: Zeobak ile karıştırınız ve akvaryuma günlük olarak dökünüz. TDS metresi ile geçişimi kontrol ediniz!

Korallen Zucht - Amino Acide Concentrate -LPS

Amino Acid Concentrate LPS

Sert kabuklu polipler ve yumuşak kabuklu polipler için yüksek kalitede bir besindir.

İlaç kullanımından sonra mercan dokusunun büyümesi,

Mercanların büyümesinde pozitif etki.

Yaralanmış mercanların yeniden canlanmasını sağlamak

Korallen Zucht - Amino Acide Concentrate

Amino Acid Concentrate

Mercanlar tarafından uygun ve hızlı sindirimi sağlayan ek maddeler ile birleşmiş amino asit çözeltisidir.

Düşük gün ışığında bile mercanların büyümesini ve canlılığını destekler.

Poliplerin genişlemesini maksimum seviyeye çıkartır.

Fiji ve Tonga gibi ve SPS gibi birçok mercan türünün büyümesini 100 % arttırır.

Yaralanmış mercanlar çabuk iyileşir.

Tridacna daha belirli renkleri gösterir.

Goniopora ve Alveopora daha kolay beslenir.

Tüm mercanlarda daha doğal ve daha iyi bir renk oluşur.

SPS mercanları daha çok sümük oluşturur ve böylece yırtıcı hayvanlardan korunmayı arttırır.

İlaçlama sırasında hiçbir mercan dokusunda kararma olmaz.

Tüm mercan türlerinde polipler aşırı derecede genişler

Zeostart mı zeobak mı bakteri kültürü olan? Zeofood bakteri yemi heralde
Zeobak bakteri kültürü ancak zeofood ve zeostart versiyonları aynı sayılır. Ancak genel yorumlardan okudugum kadarı ile zeofood yerine start3 tercih ediliyor

Son bir dip not olarak yazmayı unuttum. ( Ca, Mg, Kh vb. ) günlük tüketim katkılarını dozaj pompası veya reaktörle sağlana bilir. Birde potasyum tüketimi fazla olacagı için bunu da düzenli ölçüp kontrol altın da tutmakta fayda var.

Peki zeobak ın günlük olarak girilmesinin mantığı ney onu tam anlamadım

Peki zeobak ın günlük olarak girilmesinin mantığı ney onu tam anlamadım
Bu tür bakteri türü diğer türlere göre daha hassas ve sürekli desteklenmesi mantığıyla eklenmesi mantığıma yatıyor. Ancak yıllık araştırmalarımda bu kadar sık dozlama yerine haftada 2-3 kez dozlamak onun yerine günlük zeostart dozlamak ile bu açık kapatılır diye düşünüyorum

Tamam bakteri olayını kafamda oturttum çok teşekkür ederim bilgiler için :) diğer katkıları neye göre seçicez :) canlıları tanımak lazım biraz heralde

Tamam bakteri olayını kafamda oturttum çok teşekkür ederim bilgiler için :) diğer katkıları neye göre seçicez :) canlıları tanımak lazım biraz heralde
Diğer katkılar dediğiniz gibi zamana yayılabiliyor ve canlı türlerine bağlı şekillenecektir. Yeni sistem kuruyorsanız bence zeovit sistemi deneyebilirsiniz. Yaz tatiline daha var :) o zamana kadar oturtursunuz , 2 haftalık tatilde sıkıntı çıkartmaz tankta. Bu arada bir kaç yabancı foruma baktım, tankta bu sistem oturunca 2 haftalık tatil dönüşünde çok çabuk sistem toparlıyor kendini diye belirtiliyor.

Denemek istiyorum :) kurulumda deniycemde sonrasında ne olur katkıları efektif kullanabilirmiyim bilmiyorum

O kadarda gözünüzde büyütmeyin, durumum bu ara sıkışık olmasa sizi önce ben başlayarak gaza getirirdim. :)

Manyetikliği kaldırılabilirse ve dediğiniz gibi uygun motor adapte edilirse bu ürününüz çok güzel otomatik zeolit reaktörü olur. Hatta bu size maliyet ve ek iş getireceği düşünülürse standart reaktör üretilir, manyetik olmayan, ancak kafasındaki T şeklindeki boru ayrılabilir ya da bir nebze daha uzun bırakılırsa DIY olarak motor bağlamasını bilen kişiler bunu modifiye edebilir. Motor kısmı haricinde içerideki karıştırıcı çubuğun 360 derece dönebilmesi sağlanıp sağlamlığı test dilirse bence Kemal bey bu hobiye büyük bir katkı sağlamış olursunuz.

Hazır bahsi geçmişken,all in one kullanmak istiyorum ancak ps nin kuvvetli olması gerekiyormuş hali hazırda ancak ps yetiyor bu işin amacı zaten ps nin yaptığı işi bakterilere yaptırmak değilmi? Bu arada kemal buna bir silgeç motoru taksak

Teşekkür ederim Hulisi bey..

Ürün çok klay şekilde modifiye edilebilinir..Hatta 2 türlü üretilir motorlu ve motorsuz.. Motorsuz alan arkadaşlar daha sonra göndereceğimiz ufak bir aparatla motorluya çevirebilir..

Kemal bey zaten bu ürünün manyetik olmayanını üretmiş ama mesele çubuğun kendi etrafında dönmesini sağlamak. Ben şahsen biopelletle kullanmayı düşünüyorum bu sistemi

Hazır bahsi geçmişken,all in one kullanmak istiyorum ancak ps nin kuvvetli olması gerekiyormuş hali hazırda ancak ps yetiyor bu işin amacı zaten ps nin yaptığı işi bakterilere yaptırmak değilmi? Bu arada kemal buna bir silgeç motoru taksak
İlker abi ..daha önceki üstten ve alltan motorlu all in one reaktörlerimde kullandığım rediktörlü motorlar vardı ..hatta silgeç motorlarına benziyordu..Fakat o motorlarn sessiz ve kuvvetli olanları bulmak zordu ..piyasada çok motor var lakin zırıl zırıl ötüyordu..

Bunların motoru yüksek torklu devir sayısı az olacak şekilde seçiliyor. DC,Servo veyahut step motorlar takılabiliyor ancak araştırmalarımda bu çapta uygun fiyatlı (100 TL-150 TL nin altında) motor bulunabiliyor. Tek eksisi insan dikkatli incelemeyince görmüyor ama ağır motor bunlar 1 kg gibi.

Konu görüntüleyen kullanıcılar