Keşfet

Zeolit Reaktörü Ve Başlangıç Araştırmaları

İlker abi ..daha önceki üstten ve alltan motorlu all in one reaktörlerimde kullandığım rediktörlü motorlar vardı ..hatta silgeç motorlarına benziyordu..Fakat o motorlarn sessiz ve kuvvetli olanları bulmak zordu ..piyasada çok motor var lakin zırıl zırıl ötüyordu..
Bendeki Kalk reaktörününde motoru ötüyor ancak Zeolit için 3 saatte bir karıştırma yapıldığından gürültülü olması bence KZ nin 1500 euroluk reaktörünü kullanmaktan iyi olacaktır :)  

Ben en iyi marka Nema diye biliyorum. Sanırım Siemens e ait.  Bu arada oldukça şık reaktörleriniz Kemal bey, tebrik ederim. 

Ayrıca bu tür motorlar CNC de de kullanıldığından biraz masrafla KZ nin benzeri üretilebilir DIY olarak, elektronikten anlayanlarca . 3 adet motor ve bilumum yan ürünleri aşağıdaki linkte uygun fiyatta.

Teşekkür ederim Hulisi bey.. eskiden çok kafa yorardım.. şimdi işlerin yoğunluğundan standarta döndük biraz..

Teşekkür ederim Hulisi bey.. eskiden çok kafa yorardım.. şimdi işlerin yoğunluğundan standarta döndük biraz..
Sizin gibi emek yoğun iş yapan arkadaşlarımızı dolaşırım. Ve bu tür ürünlere vakit ayırmanız çok zor olduğunu biliyorum. Hele ki emeği gözden kaçıran kişilere maruz kalmak en kötüsü. Birde Zeovit sistem ülkemizde çok beğenilse de uygulayacak hobici az. Bu nedenle bir üreticinin bunu da düşünmesi gerekiyor. İzmirde olsa idim gelip görüşüp tanışmak isterdim. 

Ayrıca bu tür motorlar CNC de de kullanıldığından biraz masrafla KZ nin benzeri üretilebilir DIY olarak, elektronikten anlayanlarca . 3 adet motor ve bilumum yan ürünleri aşağıdaki linkte uygun fiyatta.

Linkteki  ürün sanırım hızlı ama torku az oluyor..cnc üretiminde kesici uç çok hızlı döndüğü için tork çok önemli olmuyor..

Genelde resimdeki gibi rediktörlü motorlar kullanabilirim.60 rpm ile 120 rpm arası.

Ekli dosyayı görüntüle 27624

Sizin gibi emek yoğun iş yapan arkadaşlarımızı dolaşırım. Ve bu tür ürünlere vakit ayırmanız çok zor olduğunu biliyorum. Hele ki emeği gözden kaçıran kişilere maruz kalmak en kötüsü. Birde Zeovit sistem ülkemizde çok beğenilse de uygulayacak hobici az. Bu nedenle bir üreticinin bunu da düşünmesi gerekiyor. İzmirde olsa idim gelip görüşüp tanışmak isterdim. 

Düşünceleriniz beni çok mutlu etti..İzmire gelirseniz muhahhak beklerim abi.. Ben arasıra istanbula geliyorum.. Genelde apg akvaryum bülent abiye geliyorum..Bir dahaki gelişimde size haber vermek isterim..Tanışıp bir çay içip sizin tecrübelerinizi sizden dinlemek isterim..

Düşünceleriniz beni çok mutlu etti..İzmire gelirseniz muhahhak beklerim abi.. Ben arasıra istanbula geliyorum.. Genelde apg akvaryum bülent abiye geliyorum..Bir dahaki gelişimde size haber vermek isterim..Tanışıp bir çay içip sizin tecrübelerinizi sizden dinlemek isterim..
Kemal Bey konuya ilgi gösterip çözüm aramanız çok hoş Deniz beyin dediği gibi özellikle kısıtlı alıcısı olacak bir ürün ve değeri anlaşılır inşallah.ben zaten sizin manyetik ürününüzü almayı planlıyorum motorlu olursa çok güzel olur.

Yalnız dikkat ederseniz 2 video koymuştur ilk sayfada 2 si arasında taşları sallama açısından çok ciddi fark var kz orjinalde ani start stop ters yolu hareket ile Çalkaya olayı var . Tek yönlü hareket ile bu başarıyı sağlamak pek mümkün gözükmüyor.

Kemal Bey konuya ilgi gösterip çözüm aramanız çok hoş Deniz beyin dediği gibi özellikle kısıtlı alıcısı olacak bir ürün ve değeri anlaşılır inşallah.ben zaten sizin manyetik ürününüzü almayı planlıyorum motorlu olursa çok güzel olur.

Yalnız dikkat ederseniz 2 video koymuştur ilk sayfada 2 si arasında taşları sallama açısından çok ciddi fark var kz orjinalde ani start stop ters yolu hareket ile Çalkaya olayı var . Tek yönlü hareket ile bu başarıyı sağlamak pek mümkün gözükmüyor.
Onur bey bu nedenle step motoru ve driver bağlantılı olan bir malzeme kullanılmasını önerdim. 

Evet haklısınız..bu üretim ancak sınırlı sayıda olur..Ben yinede bu ürünün prototipse olsa 1 yada 2 tane yaparım.amaç tr de bu ürünün yapılıyor olabildiğini göstermek olur..Ürün başarılı olursa size göndermek isterim tabiki..

Ürünün dediğiniz gibi 2 videosu var.. motor seçimi ve sürücü ile programlanırsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum..

Bazı rc servoları oldukça yüksek torklu olabiliyor, yanlış hatırlamıyorsam servo programlayıcı ya da ona benzer birşeyle devamlı dönmesi de sağlanabiliyordu, belki işe yarayabilir diye eklemek istedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Deniz bu reaktorü hatta iki model yaptım üş değişik çapta lakin fiyatlar 350, 500, 700, gibi rakamlara çıktığından sağ olsun hobici arkadaşlarda daha uygun fiyatlar istediğinden ve de yaptığımız ekipmanlar başkaları tarafından kopyalanıp yapıldığından bende hevesimi kaybedip rafa kaldırdım. Kurulum işlerine ağırlık verdiğimden ekipman işlerini bıraktım sayılır. Yinede sana lazım olacaksa Kerem'le beraber uğrarsınız  bi boş zamanımızda iki tane yaparız...

Deniz bu reaktorü hatta iki model yaptım üş değişik çapta lakin fiyatlar 350, 500, 700, gibi rakamlara çıktığından sağ olsun hobici arkadaşlarda daha uygun fiyatlar istediğinden ve de yaptığımız ekipmanlar başkaları tarafından kopyalanıp yapıldığından bende hevesimi kaybedip rafa kaldırdım. Kurulum işlerine ağırlık verdiğimden ekipman işlerini bıraktım sayılır. Yinede sana lazım olacaksa Kerem'le beraber uğrarsınız  bi boş zamanımızda iki tane yaparız...
Yener usta, bu maliyetler bu Zeovit sistemi kurmak isteyenler için ahım şahım fiyatlar değil. Tabiki rakamsal olarak hele şu an benim için yüksek meblağ gibi dursa da KZ ninki nerede ise 1500 Euro, Avast markanınki nerede ise 400$ . Bir ara uğrayayım tartışalım. Motor ve sürücü için bir dostuma soru sordum onun dönmesini bekliyorum. Sürücü kartının ahım şahım olmasına gerek yok dedim. Sadece 5-10 saniye ters yönde motoru çalıştırabilir olsun bizler bir şekilde nemden koruyucu akrilik koruyucu yaparız dedim. 

Deniz tamamı (sürücü kartı, motor) bende var  avarst marka bir arkadaşımdada var yakınımda onuda inceleyebilirsin 

Fatih çok afedersin.... tamam uçunuz önümüzdeki haftadan sonra atelye sizin 

Bende gelmek isterim reaktör işi çözülürse zeovit in en gözde büyütün sorunu haloldu sayılır.

Konu görüntüleyen kullanıcılar