Keşfet

130X70X55 Resif Kurulumu

onur bey iyi günler.yosun duvarınızı gördüm ve eksikler oldugunu fark ettim ilk fark ettiğim elegin bir tarafından ışık vurucak diğer tarafı kapalı yani elek bir pleksi üzerinde (45 derece)su üstünden geçecek.internette bir çok örnek var inceleyebilirsiniz.olay suyun bir şey üzerinden bol ısıkta sürtünmesi.

Gürsan bey haklısınız düzenek çok eksikti ben deneme amaçlı kurmuştum sonra kapalı sistem yaparım diye ama bana faydası değil zararı oldu bu sistemin dolayısı ile söküp attım çıkardım sistemden şuanda nitrat ve fosfatım ölçülemeyecek değerlerde ve buda sps lere zarar veriyor haricci besin takviyesi yaparak canlıları ayakta tutmaya çalışıyorum 1 haftadır.

onur bey iyi günler.yosun duvarınızı gördüm ve eksikler oldugunu fark ettim ilk fark ettiğim elegin bir tarafından ışık vurucak diğer tarafı kapalı yani elek bir pleksi üzerinde (45 derece)su üstünden geçecek.internette bir çok örnek var inceleyebilirsiniz.olay suyun bir şey üzerinden bol ısıkta sürtünmesi.

Normalde bir zararı olmadığı söyleniyor ama benim yeşil sps lerde renk kaybı oldu .bunu aşırı fosfat ve Demir kullanmasına bağlıyorum.

Gelişmeleri paylaşırım zamanla

Evet bugün fotometre ilede ölçüm yaptım nitrat 0 fosfat 0
Şimdilik mercanlarda hiçbir sıkıntı yok .
Ek katkılara yüklendim aç kalmasınlar diye birazda panik ile katkı işini abarttım galiba
Grotech abc 2ser ml/gun
Acropower 1ml/gun
Strontium 2 ml gun
Color x 1 ml gun
CoralxXl 20ml/gun
B-balance 0.5 ml / gun
Milk 10ml/ gun
Reeflowers marka
Kh 40 ml gun
Mg 15 ml gun
Ca girmiyorum
Trace elements 3 ml/ gun

Yazarken farkettimde napıyorum ben boyle :) yardım lazım bana galiba:)
Değerlerim 20 gündür hiç oynamadan sbt
Ca 438
Mg 1335
Kh 8.3
Isı 25
Tuzluluk 1026

Haftalık 60 lt kent marin tuz ile su değişimi fotolar akşama yükliycem.

Uv ve ozon kullanımını kestim 1 hafta oluyor.
Aptasia ve cyano sorunu geçti.

Akvaryuma 2. bir rw15 ekleyerek akıntıyı saatde 40.000 Lt/saate çıkarttım. daha da arttırmayı bile düşünüyorum aslında .
Sadece fazla katkı kullanımına bağlı kahverengi yosun sorunum var camlarda.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dizayn iğrenç durumda aptasia nedeniyle baya kaya attım çöpe onların eksiklği ve Uğur beyden gelen mercanlar ile bi dizayn oturtamadım henüz kısmen seramik kayaya geçmeyi düşünmüyor değilim açıkçası.

11102758_10152967915653509_6370525334711858159_n.jpg

Tankınız bu haliyle de gayet güzel görünüyor Onur Bey, kolay gelsin...

Tankınız bu haliyle de gayet güzel görünüyor Onur Bey, kolay gelsin...
teşekkür ederim İlker bey ,

ben kaya dizaynını beğenmiyorum ama çok kaya attım çöpe başka akvaryumlardan gelen bütün canlı kayalar çöpe şuanda.dolayısı ile dizayn yapacak malzeme kalmadı elde bende seramik kayaya taktım  mevcut kayalarım kalmak koşulu ile kendi yapacağım standl şeklindeki  seramik kayaları eklemeyi taktım kafaya.

Yeni mercanları tanka eklemeden dip solüsyon uygulamasını mutlaka tavsiye ederim. Ancak dip solüsyon aptasia için çözüm olur mu emin değilim. 

balık yükünüz ne civarda acaba?

Aiptasia tek etkisi üzerine şırıngayla kaynar su dökmek ve ardından hemen sifonlamak oda çok uzun iş malesef.Dizayın hoş duruyor mercanlardan gözükmüyor birşey zaten :)

Aiptasia tek etkisi üzerine şırıngayla kaynar su dökmek ve ardından hemen sifonlamak oda çok uzun iş malesef.Dizayın hoş duruyor mercanlardan gözükmüyor birşey zaten :)
Hiç tavsiye etmem ne kaynar su nede yakma cihazı 2 sinide kullananların halini gördüm malesef canlı spor salıyor 1 ay sonra 10 katı çıkıyor kayalarda barındıran kayayı nazikçe akvaryumdan çıkarıp atın çöpe en doğru yöntem bu bende şuanda hiç yok tabi spor salgıladıysada uv ve ozon çalışıyor bunların etkisiyle yayılması engellenmiş olabilir .

Dizaynı sade ve güzel bir hale getirmem lazım ben beğenmiyorum ama uğraşamıyorumda kesin dizayna karar veremiyince spsleri sabitleyemiyorumda buda büyümeyi yavaşlatıyor malesef

Hiç tavsiye etmem ne kaynar su nede yakma cihazı 2 sinide kullananların halini gördüm malesef canlı spor salıyor 1 ay sonra 10 katı çıkıyor kayalarda barındıran kayayı nazikçe akvaryumdan çıkarıp atın çöpe en doğru yöntem bu bende şuanda hiç yok tabi spor salgıladıysada uv ve ozon çalışıyor bunların etkisiyle yayılması engellenmiş olabilir .

Dizaynı sade ve güzel bir hale getirmem lazım ben beğenmiyorum ama uğraşamıyorumda kesin dizayna karar veremiyince spsleri sabitleyemiyorumda buda büyümeyi yavaşlatıyor malesef
Pepermint kullanacam benim bütün kayalarımda aiptasia var malesef.

Pepermint kullanacam benim bütün kayalarımda aiptasia var malesef.
umarım faydasını görürsünü bende hep chelmon istemiştim dün 2 tane aldım ama aptasia kalmadı tankda bir ön önlem olarak işe yararlar belki  

tabi şimdi o chelmonları yeme alıştırabilmek için sürekli taze kabuklu midye bulmam lazım dün tarak verdim yemediler .

Akvaryum dizaynının son hali su değerleride iyice oturma eğiliminde 

100. Gününde akvaryumun nihayi hali

yorum ve önerilerinizi paylaşmanız dileğiyle.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Güzel olmuş maşallah , kolay gelsin  :)   :)   :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar