Keşfet

Aiptasia'dan kurtulma yolları

anladım. aslında kaya almayı düşündüm ama ona yaslanan diğer kayaları yıkmaktan korkuyorum. yinede denicem.

içinde aiptasia olmayan tuzlusu akvaryum varmıdır?

Aiptasya garip bir hayvan bazen fena halde ürüyor bazende bir tanesi serpilerek dev boyutlara ulaştığı halde çoğalmıyor ama riske atmak hata olur.

çıkardım kayayı kökünü kuruttum valla onu orda gördükçe sinir oluyodum.

Ben aiptasia larımla çok mutluyum. :D

Görüntüsü çok hoşuma gidiyor.

Yaklaşık bir sene önce sadece bir Peppermint Shrimp 2 gecede benim gördüğüm 9 kök aiptasia yı yok etti inanamadım.

Aiptasia yı eğer elle öldürmeye calısırsanız bişiler sokmaya calısırsanız ve rahatsız ederseniz haywan daha hızlı ürüyor ve bir anda daha büyük bir sorun haline geliyor..

Bende de su an yok.Yıllarca mucadele ettim aiptaisia exit den tutun kaynar su,sirke,kalsiyum sırıngayla verdim biri olurken biri yeniden doguyordu.En sonunda chelmon aldım ve kokunu kazıdı.Gorevini bitirince baska bir arkadasa verdim.

Malesef chelmon'da bu anemona tam çözüm değil tugay bey :(

Bir dönem bendede vardı,aynen dediğiniz gibi 15-20 günde kökünü kazıdı sandım,fakat chelmonun ağzının giremediği yerlerden,tekrar hortladılar aiptasia'lar :(

svg.

Zaten bu hobide 1.bela bryopsis, 2.bela aiptasia, 3.bela ise cyna bakteri.Maalesef ilk iki belanın çözümü yok yada ben bulamadım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben herşeyin doğal çözümünden yanayım. Bi akvaryumda kafadan olması gereken canlılar

1-Cleaner Shrimp

2-Pepermint Shrimp

3-Blue Doctor

bu 3 ü olmadan akvaryum düşünemiyorum.

Doğru diyorsun devrimcim'de cleaner shrimp olan akvaryumdada,pepermint shrimpler çok huzursuz oluyorlar,pepermint shrimp alacak arkadaşlara duyurulur :)

svg.

kimyasal yollarla aiptasidan kurtulmak mümkün değildir.

kayayı çıkartın, doğal avcıları deneyin, üzerine geçebileceği kaya vs koyun ama rahatsız etmeyin. tek canlıya bile kimyasal yolla çözüm ararken, onu öldürse bile size o ölen çok daha fazlasıyla geri dönecektir.

bu kimyasallar maalesef bu hobinin en kötü sunumları.

bu kimyasallarla kurtulduğunu düşünüp daha sonra akvaryumunda aiptasia görmeyen birisi var mı acaba?

aiptasia keyifliyken pek yayılma eğiliminde olmaz, akvaryum için ciddi bir tehlike de değildir. çoğu mercan rahatsız olmaz bile dokunsa da. abartı rakamlarda değilse, kontrol altında durduğu sürece çok fazla önemsememek lazım. özellikle yemlendiğinde ve rahatsız edildiğinde dert olmaya başlar.

Kimyasal çözümle aiptasiadan kurtuldum.

Kimyasal yoldan aiptasiadan kurtulmak elbette mumkun, ancak aiptasialardan mumkun degil.

Doğal yollarla aptasialardan kurtuldum. Peppermint shrimp. Ama bir tane numune bırakıyorlar. Asla son kalana dokunmuyorlar. Vur ama öldürme.

En az 50 tane öldürdüm diyebilirim.

Bende hepsinin kokunu cerrahi pens ile kazidim.

hiç öyle bi derdim olmadı seramikin gözünü seveyim :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar