Keşfet

Aiptasia'dan kurtulma yolları

bir star polyp birde xenia kayam da bulunan iki aiptasia için bugün değişik bir uygulama yaptım:)

tüm yazılanları okudum,sıcak su,limon, sirke enjeksiyonundan yola çıkarak aiptasianın suda

dağılmasını düşündüm ve kayaları dışarı çıkarıp yapma fikrim geldi:)

önce kettle da su kaynadı sonra kayaları sıra ile çıkartıp hızlı bir şekilde

diğer canlılara zarar vermeyerek tam üzerine dikkatlice döktüm:) aiptasia zararlısı :)

şap diye lavaboya düştü :) sonra hemen kayayı tanka koydum, aradan bir saat geçti

benimkiler durumdan habersiz açtılar bile:) :) :)

bir star polyp birde xenia kayam da bulunan iki aiptasia için bugün değişik bir uygulama yaptım:)tüm yazılanları okudum,sıcak su,limon, sirke enjeksiyonundan yola çıkarak aiptasianın suda

dağılmasını düşündüm ve kayaları dışarı çıkarıp yapma fikrim geldi:)

önce kettle da su kaynadı sonra kayaları sıra ile çıkartıp hızlı bir şekilde

diğer canlılara zarar vermeyerek tam üzerine dikkatlice döktüm:) aiptasia zararlısı :)

şap diye lavaboya düştü :) sonra hemen kayayı tanka koydum, aradan bir saat geçti

benimkiler durumdan habersiz açtılar bile:) :) :)

bu arada kayaların büyüklüğü el sabunu kadar.daha büyük olsalar sanırım

çıkarmaya cesaret edemezdim;)

Kayanız küçükmüş benimkiside heralde 40 a 30 vardır cm i :) rahat rahat hemde gerisini siz düşünün :)

aiptasiadan hiçbir şekilde tamamen kurtulma sansı yok bulunduğu kayayı yayılmadan çıkarmadıkça.gerisi yalan ve geciçi çözüm

Baran galiba aiptisia o.Tam karşısından foto çekersen daha emin oluruz.

ewet aynen ta kendisi malesef.

Benimde malesef o kadar bilgim yok ama bilen arkadaşların yardımcı olacağından eminim.

Bulundugu yerden ben kendi kayamdakini pense ile tutup kopardım tabi kayadan baya kırıldı köküyle aldım benimkini şu andada yok piyasada .

kayaya kucuk bir tornavida sokarak kayayı kırdım aiptasia yı cekip alamadıgım için kazımak zorunda kaldım dolayısıyla suya yayıldı inşallah suyun degerlerini bozmaz ve bu illetten kurtulmuşumdur...

Benım kaya 12 kg idi cıkarıp yaptım suyun dışına 40 cm e 30 cm felan benım kaya :) baya zor oldu siz iyice gözlemleyin kayalarınızı baran bey ondan sonra olmadına emın olduktan sonra canlı ekleyın işin basındasınız basınız agrımasın .

Benım kaya 12 kg idi cıkarıp yaptım suyun dışına 40 cm e 30 cm felan benım kaya :) baya zor oldu siz iyice gözlemleyin kayalarınızı baran bey ondan sonra olmadına emın olduktan sonra canlı ekleyın işin basındasınız basınız agrımasın .
sagolun sefer bey benım aklımda olan sey aiptasia nın parcaları suya dagıldıgı ııcın suyun degerını bozup bozmadıgı

Aptasia bir kere büyük bir kayamda gördüm üşenmeden o an kayayı çıkarttım tanktan,tatlı suda 2 gün beklettim,araba yıkamada tazzikli su tutturdum,hızımı alamadım kazanda kaynattım,güneşte kuruttum.Dört parçaya bölüp her hafta bir parçasını sumpa ekledim sonra bir ay sonrada ana tanka aldım.İyi bir ders olmuştu bana,şimdi çok beyendiğim aldığım kayalarada aynı işlemi yapıyorum.Çansız gelsin kaya,bende canlansın içinde ne olduğunu bileyim.

Aptasia bir kere büyük bir kayamda gördüm üşenmeden o an kayayı çıkarttım tanktan,tatlı suda 2 gün beklettim,araba yıkamada tazzikli su tutturdum,hızımı alamadım kazanda kaynattım,güneşte kuruttum.Dört parçaya bölüp her hafta bir parçasını sumpa ekledim sonra bir ay sonrada ana tanka aldım.İyi bir ders olmuştu bana,şimdi çok beyendiğim aldığım kayalarada aynı işlemi yapıyorum.Çansız gelsin kaya,bende canlansın içinde ne olduğunu bileyim.

abi senin aptasia kesın ölmustur be :) maffetmıssın hayvanı ya :(

Yasin arkadaşımızın önerisiydi enjektöre batikonu çekip üzerine eriyip gidiyor ben denedim sonuç veriyor hemde suyun içinde denedim ama ulaşamadığım yerlerde kayayı çıkarıp yaptım mecburen.

Konu görüntüleyen kullanıcılar