Keşfet

Aiptasia'dan kurtulma yolları

hiç öyle bi derdim olmadı seramikin gözünü seveyim :)

İnşallah olmaz, aldığın fragların taşlarını çok iyi kontrol et.

aynen öyle yapıyorum baktım var bişi kırıp o parçayı atıp yeni taşa fraglıyorum eskiden kontrol etmemem aptasia değil ama tonla probleme yolaçmıştı :(

Hep öyle olmasını temenni etsem de, bu temenni gerçekten biraz uzak gibi Devrim :)

Canlı/cansız kayayla gelmemiş olsa bile (ki seramikle gelme ihtimali yok) aldığın/alacağın nadide mercanların kayası, sadece kayadan ibaret olmayabiliyor :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben 1 önceki mesajımı 4 önceki meseja istinaden yazmıştım.Tabi ben yazana kadar siz olayın kritiğini bile yapmışsınız ..

Yavaş kaldım ya :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Valla benimde aiptasia ile sorunum hiç olmadı sans ,ama arkadasım akvaryumunda bayağı bir öldürdüm.

deniz tavşanıda bir çözüm olabilir

Selamlar;

Bende limon suyu ile aptasiadan kurtuldum ama malesef aptasialardan değil. Tek tek şırınga ile enjekte edince takribi 15sn içinde çürüyor ve kökü kayayı bırakıyor. Hemen olduğu yerden sifonlamak gerekiyor. Aksi halde 3 gün içinde eski haline geliyor. Kopan parça olursa da elden geldiğince onuda almak lazım, yoksa o da biryerlere yapışıp kök salıyor. Doğal yolları denemek istiyorum ama malesef peppermint bulamıyorum, balık alamam, kuru yem almazsa yazık olur öncelikle canlıya ardından parama. Valla ne yapacağım bilmiyorum. Xenialara değince, xenia felç olmuş gibi oluyor, eğer şanslıysa 3 gün sonra kendine gelmeye başlıyor.

Bir tane olsun peppermint bulmak şart oldu. Poseidonla görüştüm, 2-3 aydan önce gelme ihtimali dahi yokmuş. Çift bulursam sırf onlar için tank yapıp üreteceğim ve sebil vereceğim ihtiyacı olana.

Neyse iyice uzattım, kusuma bakmayın.

Kalın sağlıcakla.

arkadaşlar ben kaynar su basıyorum enjektorle bastıgım yerdekıler oluyor fakat ole lanet bır hayvankı her yerde var kucuk kucuk cıkıyorlar bas edemıyorum artık onları tuketen bır karıdes cınsı varmmıs onlardan alacagım sanırım

Bende enjektör ve ince hortum ile kaynar su basıyorum.

Sonuçlardan memnunum. Ama devamlı olarak tekrar etmek lazım bu işlemi.

Peppermint shrimp de var bende. Ama o kadar da iyi bir aiptasia tüketicisi değil. Mucizeler yaratmıyor kesinlikle.

Sayenizde bilgilendim çok teşekkürler. Çünkü bende 3 aydır falan uğraşıyorum.

Çok sağ olun.

chelmon aldım 1 gunde 1 tane kalmadı oncesınde butun yolları denedım kaynar su enjekte almanyada cazcuz aldım hepsı hıkaye daha cok cogalmasından başka bir işe yaramadı. chelmon hepsını bırgunde yok ettı. mıdeye ıle beslıyorum hıc problem yok masallah

Enjektörle (salifert test kutularından çıkan plastik ince uçlu) sıvı kalsiyumu çok yaklaştırıp direk ortasına , hatta enjektörü biraz üzerine bastırarak.5 dk sonra çürüyüp beyaz ip gibi bir hale geliyor ve düşerken dağılıyor ama parça bulamıyorum...
Bir daha aynı yerden çıktığını hiç görmedim, 2-3 ayda bir tesadüfen 0,5-1 cm boyunda bulabiliyorum, bunlara da bu muameleyi yapıyorum...
Doğru ve isabetli yapıldığında kesin çözüm veriyor. Alayının kökü kurudu bu sayede.

kesin çözümü yok ordan yok etsen başka taraftan çıkıyor bir süre sonra.

Arkadaşlar şu an aldıgım xenia fragında bi adet aiptasia var ufak kayada kaya yı çıkartıp aiptasiayı yada jilet ile kazımayı düşünüyorum bu işlemi dışarda bi kap içinde yapmayı düşünüyorum olumlu olumsuz sonuçları paylaşacagım.

Doğru ve isabetli yapıldığında kesin çözüm veriyor. Alayının kökü kurudu bu sayede.
dün akşam bir tane buldum (2yıl sonra)

ona da aynı muameleyi yaptım, bu sefer kalkwasser ile hayvan yok oldu, hatta kalkwasser basılan kayaya biraz da yapışıp kalıyor hayvanın yandan yavru vermesi falan da mümkün olmuyor, kayanın o bölgesi bir süre kalkwasser yayıyor çünkü, ama dün akşam şrıngada kalmasın diye biraz fazla basmışım akıntı motorları açıkken yaptığım için disk coral ım üzerine gelen bulut gibi beyaz sudan etkilenip biraz hasar gördü, siz siz olun akıntı motorlarını durdurun ve bir miktar kalkwasser i hayvanın olduğu yerde kalacak şekilde püskürtün bir daha aynı hayvanı veya bir akrabasını görmezsiniz...

KAYNAR SU ETKİLİ OLUYOR ARKADAŞLAR AMA 2 GÜNDE AYNI SUDA BEKLETMEK KAYDIYLA

Arkadaşlar demin bu konuyu okudum kendi kendime dedimki oh ne güzel bende yok bu lanet olası şeyden arkadaşlar inanırmısınız monitörden kafamı cevirip akvaryuma baktım birde ne göreyim o lanet olası şey rüya sandım ciddiyim sayidende gerçekmiş hemde 10 kg lık kayanın üstünde cımbızla aldım ama malesef aldım sanmısım birazdan gene gözüktü o kadar uyuz oldumki ona koca kayayı aldım dışarı pense ile kopardım kayanın bi kısmını dedim şunu bi inceleyim o kadar uyuz oldum ki lanet olası şeye aradım ama kopardım kayada bulamadım bu nasıl bir yaratıkya ....

1 gece dışarda kalmasına rağmen ölmeyen bir canlı :(

Konu görüntüleyen kullanıcılar