Beyaz benek öyle yada böyle neredeyse her akvaryumda vardır ve balıkların zayıf düşmesini beklerler. En iyi önlem balıkların bağışıklık sisteminin güçlü tutulması ve stresten uzak durmalarıdır. Balıklarınız için huzurlu bir ortamınız olsun, elinizi çok gerekmedikçe akvaryuma çok sık sokmayın, insanların cama vurmalarına vs..engel olun..Ayrıca beslenme en önemli şeylerden biri; mutlaka karma yemleme yapın, yemlerde sarmısak sosu ve zencefil kullanın.
Ayrıca kontrollü bir şekilde akvaryumda ozon kullanımı beyaz benek hastalığının kısa sürede iyileştirilmesi için çok etkilidir. Ozon yapısı bozulmadan akvaryum suyunda yaklaşık 15-20 dakika kadar kalır.PS nize vereceğiniz ozon ile suda uçuşan parazitleri yok edersiniz ve suda bakiye kalan ozon da akvaryumda üremek için dipte bulunan beyaz benekleri yok eder. Ben bunu yaptım ve çok kısa sürede iyileşme sağladım..
Ayrıca kontrollü bir şekilde akvaryumda ozon kullanımı beyaz benek hastalığının kısa sürede iyileştirilmesi için çok etkilidir. Ozon yapısı bozulmadan akvaryum suyunda yaklaşık 15-20 dakika kadar kalır.PS nize vereceğiniz ozon ile suda uçuşan parazitleri yok edersiniz ve suda bakiye kalan ozon da akvaryumda üremek için dipte bulunan beyaz benekleri yok eder. Ben bunu yaptım ve çok kısa sürede iyileşme sağladım..