Keşfet

Beyaz Benek Üzerine

Beyaz benek öyle yada böyle neredeyse her akvaryumda vardır ve balıkların zayıf düşmesini beklerler. En iyi önlem balıkların bağışıklık sisteminin güçlü tutulması ve stresten uzak durmalarıdır. Balıklarınız için huzurlu bir ortamınız olsun, elinizi çok gerekmedikçe akvaryuma çok sık sokmayın, insanların cama vurmalarına vs..engel olun..Ayrıca beslenme en önemli şeylerden biri; mutlaka karma yemleme yapın, yemlerde sarmısak sosu ve zencefil kullanın.

Ayrıca kontrollü bir şekilde akvaryumda ozon kullanımı beyaz benek hastalığının kısa sürede iyileştirilmesi için çok etkilidir. Ozon yapısı bozulmadan akvaryum suyunda yaklaşık 15-20 dakika kadar kalır.PS nize vereceğiniz ozon ile suda uçuşan parazitleri yok edersiniz ve suda bakiye kalan ozon da akvaryumda üremek için dipte bulunan beyaz benekleri yok eder. Ben bunu yaptım ve çok kısa sürede iyileşme sağladım..

geçen akvaryumuma bir çift fire goby ekledim, bir tanesinin gövdesinde bir yara varmış, çok güvendiğim bir akvaryumcu ağabeyimizden aldığım için hiç bakmadan balıkları tanka ekledim,ancak kendi tankımda t5 lerin altında bir tanesinin yarası belliydi fakat yakalama fırsatım olmadı ve balık 2 gün sonra kayboldu.

uzun süredir akvaryumumda olan blue tangte, powder blue da strese bağlı birçok kez beyaz benek çıkmıştı ve geçmişti ama toz şeklinde, şeker granülleri gibiydi ve hiç balık kaybetmemiştim bu beyaz benek yüzünden.

ancak bu fire goby öldükten sonra şimdiye kadar hiç beyaz benek olmayan purple tangim, chelmonum, blenny im ve bir çift true perculam beyaz beneğe yakalandı ancak bu sefer benekler toz şeklinde değil biraz daha büyük pamukçuk şeklindeydi ve malesef chelmon, blenny ve powder blue yu kaybettim.

ısıyı 3-4 gündür 31,2 civarında tutuyorum ve çok şükür purple tangte ve blue tang te iyileşme başladı perculalar hala aynı inşallah daha fazla balık kaybetmem.

söylemek istediğim şu ki eğerki benekler şeker tanesinden iriyse kesinlikle küçümsemeyin.

ve asla akvaryumcudaki tanklarda yaralı veya ölü balık varsa oradan size tavsiyem sakın balık almayın. demekki beyaz benek yüzünden yıkım yaşayan arkadaşlar bu benim tanka bulaşan pamuk şeklinde olan varyantıyla karşılaştıkları için sanırım.

Valla pamukçuk gibiyse zaten beyaz beneği aşmış mantar olmuş diye düşünüyorum.

Tabi bunu tatlı su deneyimime istinaden söylüyorum deniz akvaryumunda nedense mantardan bahsedildiğini hiç duymadım

Valla pamukçuk gibiyse zaten beyaz beneği aşmış mantar olmuş diye düşünüyorum.Tabi bunu tatlı su deneyimime istinaden söylüyorum deniz akvaryumunda nedense mantardan bahsedildiğini hiç duymadım
bu beyaz benek çünkü hem toz şeklnde hemde yer yer biraz büyük beyaz öbekler şeklinde ve, zamanla bu beyaz noktalar kaybolup farklı yerlerde yenileri çıkıyor.

düşük yoğunluk tedavisinde 1009-1010 lara kadar tuzluluğu düşürsek canlı bakterilerde telef olur mu?

Merhaba;

Lipofan diye bir ilaç gördüm ben İsviçre' de, tuzlu suda tüm mercanlara vb. asla zarar vermeden beyaz beneği ve diğer dış parazitleri söküp atan doğal bir ilaçtı, çok övülüyor ve çok kullanılıyordu orada. Şimdi tekrar gidince alacağım oradan. Hiç duyan-kullanan var mı?

ışığın zararlı olduğunu kendi deneyimlerimden biliyorum işin ilginç yanı gözlemlediğim direk güneş ışığının sanki  beyaz beneğe çok iyi gelmesi yanılıyor olabilirim ama saat 17:00 gibi perdeyi açarsam balıklar hemen direk güneş ışığına geliyor ve kaç gündür izliyorum renkleri bile canlanıyor sank direk güneş ışığı hoşlarına gidiyor .Ve beyaz benek hemen hemen silik sis gibi beyazlıklar ve yüzgeç dışında vucudunda hic olmuyor.  Bu yazdıklarımı çok amatör olduğumu göz önüne alarak değerlendirin.

Prodibio - Spots & Velvets Salt bu ilaç nasıl kullanan tavsiye edicek olan varmı ?

Prodibio - Spots & Velvets Salt bu ilaç nasıl kullanan tavsiye edicek olan varmı ?

bu ilaç bende işe yaramadı. 1,009 tuzluluk işe yaradı gibi gözüküyor 6 hafta kaldım bu tuzlulukta, şuan tuzluğu arttırıyorum yavaş yavaş 1,016 lardayım beyaz benek yok şimdilik.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tuzluluk çok iyi bir tedavi imiş ama ne yazıkki onu uyguluyacak kadar pro değilim . Bilgi için teşekkür ederim . Başarınızı Duyunca mutlu oldum .

Tuzluluk çok iyi bir tedavi imiş ama ne yazıkki onu uyguluyacak kadar pro değilim . Bilgi için teşekkür ederim . Başarınızı Duyunca mutlu oldum .

pro olmanıza gerek yok , akvaryumda omurgasız olan herşey ölüyor balıklardanda shark ve ray ler dayanıklı değil sadece 1,009 a, hava hortumuyla akvaryumdan sifon yapıyorsunuz balkon giderine yada başka biryere, damla damla su azalıyor ve aynı şekilde otmatik su tamamlama çalışıyor bunu 1 haftada 1,009 a gelecek şekilde damlama sıklığını ayarlıyorsunuz. belli ölçekli kovayı kaç dakika kaç lt doldurucak diye hesap edebilirsiniz... yahut bunlar zor geldiyse

burdaki gibi belli günlerde belli şekilde su çekip tatlı su ile akvaryumunuzun tuzluluğunu yavaş yavaş seyreltebilirsiniz.

ancak ana tankta bu iş zor karantina tanknda ise çok çok kolay

Peki bu tatlı su ile tuzu seyrelterek tuzluluğu düşürme metodunda sudaki diğer elementlerde azalma eğilimi gösterecek ca-mg-st gibi bu bi sorun teşkil eder mi? Sürekli ölçüm yapıp bunları tamamlamamız gerekir mi? Yoksa akvaryumda sadece balık olduğundan önemli değil mi?

Yok mu soruma cevap verebilecek bi hobici arkadaş ?

Kutlu bey sizin sorununuzun cevabını yazmış zaten Cihan bey tuzluluk düşürme ana tankta olmaz mercan olan tankta asla mümkün degil balıkları kurtarayım derken mercanlardan olursunuz.

pro olmanıza gerek yok , akvaryumda omurgasız olan herşey ölüyor balıklardanda shark ve ray ler dayanıklı değil sadece 1,009 a, hava hortumuyla akvaryumdan sifon yapıyorsunuz balkon giderine yada başka biryere, damla damla su azalıyor ve aynı şekilde otmatik su tamamlama çalışıyor bunu 1 haftada 1,009 a gelecek şekilde damlama sıklığını ayarlıyorsunuz. belli ölçekli kovayı kaç dakika kaç lt doldurucak diye hesap edebilirsiniz... yahut bunlar zor geldiyse

burdaki gibi belli günlerde belli şekilde su çekip tatlı su ile akvaryumunuzun tuzluluğunu yavaş yavaş seyreltebilirsiniz.

ancak ana tankta bu iş zor karantina tanknda ise çok çok kolay

Ahmet bey yazdığınız soruma cevap olmamış, mercanlar konusunda uyarı olmuş sadece. Yinede ilginiz için teşekkür ederim. Sorumu şöyle sorayım o zaman. Akvaryumda balık harici canlı yok. Yinede bu düşük tuzluluk uygulaması sudaki elementleride azaltacaktır. Bu durumda dolayı balıklarda sıkıntı olur mu

Ahmet bey yazdığınız soruma cevap olmamış, mercanlar konusunda uyarı olmuş sadece. Yinede ilginiz için teşekkür ederim. Sorumu şöyle sorayım o zaman. Akvaryumda balık harici canlı yok. Yinede bu düşük tuzluluk uygulaması sudaki elementleride azaltacaktır. Bu durumda dolayı balıklarda sıkıntı olur mu
Kutlu bey sorununuzu şimdi anladım. Balıklar üzerinde düşük tuzluluk ve düşük degerler kalıcı ve sürekli olmayacağı için bu balıgın gelişim  anatomisine ters durum değildir. Yalnız dikkat edilmesi gereken tuzluluğun kademeli düşürülüp suyun ph ve kh degerleri kontrol altında olmalı ve tekrar kademeli yükseltilmesi. Bu süreçte iyi gözlem ve besleme şart aksi bir durum olursa tedavi bırakılmalı.

Mercanlar için sadece benim tahminim düşük tuzluluga ve degerlere dayanırsa zoa türleri dayanır. Zoa kendini kapatıp dış katmanını jel ile kapladıgı için. ( Zoa sadece benim tahminim kanıtlanmış bir durum degil.) Diger canlılar için büyük ihtimal ölümcül olacaktır. Zooxanthelae ve azoox beslenme şekillerini ve polip açılımlarınıda olumsuz etkiler.

Kutlu bey sorununuzu şimdi anladım. Balıklar üzerinde düşük tuzluluk ve düşük degerler kalıcı ve sürekli olmayacağı için bu balıgın gelişim  anatomisine ters durum değildir. Yalnız dikkat edilmesi gereken tuzluluğun kademeli düşürülüp  suyun ph ve kh degerleri kontrol altında olmalı  ve tekrar kademeli yükseltilmesi.  Bu süreçte iyi gözlem ve besleme şart aksi durum olursa bu tedavi bırakılmalı

Mercanlar için sadece benim tahminim düşük tuzluluga ve degerlere dayanırsa zoa türleri dayanır. Zoa kendini kapatıp dış katmanını jel ile kapladıgı için. ( Zoa sadece benim tahminim kanıtlanmış bir durum degil.) Diger canlılar için büyük ihtimal ölümcül olacaktır. Zooxanthelae ve azoox beslenme şekillerini ve polip açılımlarınıda olumsuz etkiler.
Ahmet bey, teşekkür ederim. İstediğim cevap buydu. 

Bu beyaz benek tedavisi için prodac oodimedic coral kullanmış, tecrübesi olan, fikri olan var mı?

Selamlar,bende beyaz benekle olan mücadelemi sizlerle paylaşayım.Ana tankımda ilk beyaz benek başgösterdiğinde resmen yıkıldım.Çünkü hayallerimde olan tanka yeni kavuşmuştum ve kaybetmek beni yıkabilirdi.İlk olarak lipofan sipariş ettim,kullandım hiçbir faydasını görmedim aksine deniz yıldızımı kaybediyordum neredeyse.Daha sonra sarmısak emdirilmiş yem denedim,birşey değişmedi,ozon kullanmaya karar verdim,tabi bu arada orp metre sipariş ettim,ozon kullanmaya başladım,yavaşta olsa etkisini göstermeye başlamıştı,bu arada beneğin host olarak kullandığı balığı tanktan çıkardım ve malsef kaybettim onu.Ozon kullanımını günde 10 saate yakın kullandım.Orp değerini 350 civarına çıkardım,parazit zayıflamaya başladı,onlada yetinmedim birde uv bağladım.Şu anda ana tankımda benek yok çok şükür ama karantina tankımda benek başladı yeni balıklar almıştım karantina tankına aldım ve benek istilasına mağruz kaldılar şu anda yoğunluk düşürüyorum tuzlulu 1014 civarında her gün düşürüyorum ve kh ve ph tamponlaması yapıyorum.Yoğunluk tedavisinin işe yarayacağını umuyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri