Keşfet

Beyaz Benek Üzerine

arkadaşlar peki cleaner karidesler balıkları yakalayıp bir güzel parazit tedavisinde bulunuyorlar ortada benek menek kalmıyor yani alın size bir naturel beyaz benek ilacı.ayrıca arkadaşlar blue tang ler cok kolay stres oldugundan bu hastalık on numara akvaryumda bir anda ortaya cıkıyor bizlerde aman beyaz benek ne yapcaz panigi ortaya çıkıyor tang beslemeyelımmı o zaman bu hayvanın dogasında daha fazla stres var.ayrıca cogu arkadasımın dedigi gibi akvaryumculara gelen balık hemen satılıyor ,alan arkadaslar hemen akvaryuma atıyor,tecrubesizlikten akvaryumda parazit mix oluşturuyorlar,ama bn bu konuda akvaryumcuda degıl alanda suc buluyorum adamlar az cok anlıyorsan al bu balık oturmus kardesım ama fıyatı ıkı katı dediklerinde cok pahalı diyip verıcekleri paranın halbuki on katı balık öldürüyorlar bir o kadarda ilaca vs. ye ve zamana yazık oluyor .benim nacizhane tavsiyem bu işe yani baslayan arkadasların heveslerının kırılmaması acısından sabıredip yeni ithalat yapılan balıkların yerine oturmus bir akvaryumda form kazanmıs hatta bulabilirlerse forumdan balık satanlardan baslangıç yapmaları cok daha saglıklı, en azından bizlerin ev ortamında gözümüz gibi baktıgımız akvaryuma dukkanında 20-30 akvaryumun icinde onlarca ve yenı gelen balıga bakma ve takıp etme yemleme ilaclama ve su degerlerının stabiliyeti cok cok daha az.bu konuda tavsiyem de balıklara biraz daha yuksek rakam verıp uzun bır sure fazla canlı almamaları ve su degerlerinin oturup stabil olması ve beyaz benek den cok daha önemli bir faktör oldugu unutulmamalı bu hobinin en guzel yanı devamlı ogrenmek ve deneyim kazanıp guzel bır dılde paylasmak,bu hobide de hiçbir faktörün kolay olmadıgını ve sabır ıstedigini en onemlısı de sevgıyle gelıscegını unutmayalım.

arkadaşlar peki cleaner karidesler balıkları yakalayıp bir güzel parazit tedavisinde bulunuyorlar ortada benek menek kalmıyor yani alın size bir naturel beyaz benek ilacı.ayrıca arkadaşlar blue tang ler cok kolay stres oldugundan bu hastalık on numara akvaryumda bir anda ortaya cıkıyor bizlerde aman beyaz benek ne yapcaz panigi ortaya çıkıyor tang beslemeyelımmı o zaman bu hayvanın dogasında daha fazla stres var.ayrıca cogu arkadasımın dedigi gibi akvaryumculara gelen balık hemen satılıyor ,alan arkadaslar hemen akvaryuma atıyor,tecrubesizlikten akvaryumda parazit mix oluşturuyorlar,ama bn bu konuda akvaryumcuda degıl alanda suc buluyorum adamlar az cok anlıyorsan al bu balık oturmus kardesım ama fıyatı ıkı katı dediklerinde cok pahalı diyip verıcekleri paranın halbuki on katı balık öldürüyorlar bir o kadarda ilaca vs. ye ve zamana yazık oluyor .benim nacizhane tavsiyem bu işe yani baslayan arkadasların heveslerının kırılmaması acısından sabıredip yeni ithalat yapılan balıkların yerine oturmus bir akvaryumda form kazanmıs hatta bulabilirlerse forumdan balık satanlardan baslangıç yapmaları cok daha saglıklı, en azından bizlerin ev ortamında gözümüz gibi baktıgımız akvaryuma dukkanında 20-30 akvaryumun icinde onlarca ve yenı gelen balıga bakma ve takıp etme yemleme ilaclama ve su degerlerının stabiliyeti cok cok daha az.bu konuda tavsiyem de balıklara biraz daha yuksek rakam verıp uzun bır sure fazla canlı almamaları ve su degerlerinin oturup stabil olması ve beyaz benek den cok daha önemli bir faktör oldugu unutulmamalı bu hobinin en guzel yanı devamlı ogrenmek ve deneyim kazanıp guzel bır dılde paylasmak,bu hobide de hiçbir faktörün kolay olmadıgını ve sabır ıstedigini en onemlısı de sevgıyle gelıscegını unutmayalım.
Doğrudur, ancak temizlikçi karidesler beyaz beneğin tedavisinde her zaman yeterli olmuyor. Diğer düşüncelerinize katılıyorum.

gönül isterki bir merci olsun, bizde şikayet edelim o akvaryumcuyu, gerekli inceleme yapılsın, ceza yada kapatmaya kadar gitsin, eğer mevcut koşullar gerektiği gibi değilse.

bence üreticiyi tüketiciler yönlendirmeli bu bütün dünyada böyle ama bizde tam tersi malesef,çünki sınırlı sayıda canlı getiriliyor vergi yüksek ve bizde canlılara mal gözüyle bakılıp sadece para olarak görülüyor geçenlerde bir yerde balıklar acılırken gördüm gözlerime inanamadım,adaptasyon filan hakgetire,üstüne birde balıklara müsteriler saldırdı müşterinin biri 3haftalık akvaryumuna mercan alabilirmiyim diye sordu tabi alabilirsiniz diyip üstelik ısık ısı filan birsey sormadan paketlediler canlıları,bu bence 1 saat içinde biriyle tanısıp evlenmeye benziyor. arkadaslar,aceleniz ne anlıyamıyorum durun bi hayvanlar bir iki hafta geçirsin yasayacakmı yem alıcakmı ne olacak görün ama nafile hasta balık satılacak kı ölsün yenisi alınsın ,bunun ilacı satılsın ,sogutucudan dır desinler sogutucu,yok skımmer toplamıyor skımmer(sana yetenin 3 katını verırler bizde) cok yanlıs bnce bizler bilinçli olur önce arastırıp elimizdeki yada alacagımızı planladıgımız canlılar için arastırma yaparsak(ki böyle güzel bir bilgi paylaşım sitesi var sormak ayıp degil deneyim kazanılınır yada kazanılınandan ders çıkarılır) satıcılar ona göre davranır tedbirlrini alırlar.

akvaryumda uyguladığım ısıyı arttırarak beyaz benek tedavisi başarılı oldu, kısaca bahsetmek istiyorum, umarım bundan sonra bu dertlerle karşılaşacak arkadaşlara faydası dokunabilir.
s boy mavi hippo tang almamla akvaryuma giren beyaz benek daha sonra sebae clownun tek gözünün şişmesine, ocellaris lerden birinin çenesinin altında beyaz pamukçuk oluşmasına, clarkinin sürekli biryerlere sürtünmeye başlamasına sebep olmuştu. çok şükür şimdi hepsinden kurtuldum.

akvaryumun ısısı 26 C deyken jagger 300w ile günde 1 C arttırarak 32 dereceye kadar çıkardım (jager 31 de ayarlıydı, 3 ısı ölçer 32, bir tanesi 33 gösteriyordu). 2 hafta bu ısıda kaldım, bu süreç içerisinde 2-3 günde fire shrimp ve cleaner shrimpler öldüler. ocellaris, sebae clown ve mavi hippo tang tamamen iyileştiler.

ilk başta 32 C den 26 ya düşerken çok düşük azalışlarla düşmedim, 30 a 2 günde düştüğümde sadece mavi tang tekrar beyaz benek oldu (daha önce noktasal toz gibi tüm vucudda olurken bu kez tek noktada tozdan biraz daha büyük şekilde ancak daha saydam oldu) 30 da 2 gün kaldım ve beyaz benek geçti yavaş yavaş 29 - 28 e düştüm her düşüşte beyaz benek mavi tangte tekrarladı aynı şekilde. 28 den sonra 26 ya düşerken birdaha beyaz benek görmedim.

balıkların hepsi çok şükür iyiler.
Cenk bey size bir sorum olacakti bu dediginiz tedavi yontemini baska bir sistemdede denedinizdimi . Benim suan hali hazirda bir tankim yok fakat 1 haftaya kadar bir tane kurulmus olcak basiam gelebilecek sikintilari arastiriyorum ve bunun cok buyuk bir sorun oldugunu anladim ve sizin tedaviniz en kolayi gibi geldi fakat sicakligin artmasi cok buyuk bir risk degilmi?? baliklardan ve omurgasizlardan baska yumusak mercan felan varmiydi abkteri olusumu felan degistimi ? yanlis oldugum noktalar varsa bilgilendirmenizi rica ediyorum ... Saygilar

Cenk bey size bir sorum olacakti bu dediginiz tedavi yontemini baska bir sistemdede denedinizdimi . Benim suan hali hazirda bir tankim yok fakat 1 haftaya kadar bir tane kurulmus olcak basiam gelebilecek sikintilari arastiriyorum ve bunun cok buyuk bir sorun oldugunu anladim ve sizin tedaviniz en kolayi gibi geldi fakat sicakligin artmasi cok buyuk bir risk degilmi?? baliklardan ve omurgasizlardan baska yumusak mercan felan varmiydi abkteri olusumu felan degistimi ? yanlis oldugum noktalar varsa bilgilendirmenizi rica ediyorum ... Saygilar

daha önce başka bir sistemde denemedim, nette bulduğum bir makale sonucunda uygulamaya karar verdim. yeni balık eklerken acele etmemek gerektiğini öğrendim. bundan sonra gerekirse başka bir kapta artık 4-5 saatte adaptasyon olacak şekilde yeni canlıyı tutmayı düşünüyorum ve bu süreçte yeni canlının bulunduğu kaba uygun miktarlarda pointex ilacı katmayı planlıyorum.

benim tankta invert. ler vardı onlarda 2-3 günde öldüler, mercan hiç yoktu, bakteri oluşumunda sanırım 1 arkadaş 35 C sınır olduğunu söylemişti. başka bir olumsuzluk görmedim sadece kış ayı ise su daha çok buharlaşıyor. kumdaki copepod denilen ışıklar açılınca kaçışan böceklerin sayısında ciddi artış oldu diyebilirim bu süreçte.

ben 2 hafta 32 c de tuttum bu süreç sebae nin gözünün tamamen iyileştiği zaman olduğu için, belki 1 haftada yeterli olabilir,ocellaris sebae den birkaç gün önce tamamen iyileşmişti.

ayrıca şuan 3-4 gün oldu 26 civarına döneli, hastalığın tekrarlayıp tekrarlamayacağını kontrol ediyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cihan, uzman oldun maşallah..

Cihan, uzman oldun maşallah..
Yok Hakan Ağabey, uzman olmak için bu işte mesleğim elvermiyor, kimya +biyoloji + elktronik müh okumuş olmak lazım + tecrübe uzman olmak için. onun dışında uzmanlığa ancak yaklaşılabilinir. ben yaklaşmış olmak için bile çok uzağım, bazen sizin 2006 lardaki tartışmalarınıza bakıyorum da o zaman insan daha iyi anlıyor :rolleyes:

Cihan, şu pointex denen ilaçtan biraz bahsetsene. Açıklayıcı bir link varsa da iyi olur.

Cihan, şu pointex denen ilaçtan biraz bahsetsene. Açıklayıcı bir link varsa da iyi olur.
çok detaylı araştırmamıştım ama, üşenmedim tekrar araştırma yaptım şimdi :rolleyes:

bu link te yeni satın alınan balıklar için yapılabilecek uygulamalardan bahsetmiş ilaç tedavileri de var

hyposalinity gibi uygulamalar da..

bu linkte de copper sulfate ın hala en etkili uygulamalardan biri olduğuna değinmiş

pointex, copper sulphate içeriyor

Aqua Medic Pointex

Treats Oodinium and Cryptocaryon in marine aquaria.

Harmful to both invertebrates and algae.

Represses the growth and performance of nitrifying bacteria.

Contains copper sulphate and alkanol amine.

tabiki ben pointex derken bilimsel bir gerçek olarak bahsetmedim , sadece bir tartışma , gidip laboratuarda ileri kimyasal araştırmalar yapıpta bulduğum bir formül değil :rolleyes: ancak yeni eklenecek bir balık için tanka getirebileceği hastalıklar düşünülünce ekleme kabında uygun miktarda kullanmak mantıklı geldi bana

Doğru diyorsun, verdiğin linklere göz attım oldukça faydalı bilgiler var. Yeni alınan balığı akvaryuma koymadan önce bir şeyler yapmak lazım. Şu pointex denen ilacı nerden buldun bana mail'le yollasana..

sonunda balıklar tamamen iyileşti, akvaryuma elimi sokup birşeylerle oynarsam ve mavi tang stres yaparsa bazen tek noktada toz gibi beyaz benek yapıyor o da 1-2 gün içinde kendiliğinden geçiyor.

Hayatı böyle geçecek galiba, diğerleri beyaz benek olmuyorsa durumu böyle kabullenmek gerekecek sanırım. Sana bir tavsiye asla powder türü tangler alma, aksi takdirde beyninin bir bölümü de beyaz benek olabilir. Söylediğim her balık veya her akvaryum için geçerli değil tabi ama risk miktarı derisi daha kalın diğer balıklara göre çok fazla.

Allah hepimizi beyaz benekten korusun. :D
neredeyse en başından beri kalsiyum 320 lerde sürünüyordu çok mercan olmadığı için ciddiye almıyordum , 1-2 haftadır kalsiyumu düzenli el ile ekliyorum beyaz benekten eser yok.

valla geçen hafta bicolor angel ekledim. bir hafta boyunca beyaz benekli olarak takıldı ama. cleaner karides iyileştirdi .resmen üzerinden inmedi hayvanın. hayran kaldım

Bu beyaz benege neden olan organızmanın akvaryumdaki döngüsü süresince balığın üzerindeki benekler dısında gorulebildigi bir formu var mıdır

? Benim balıklarımda beyaz benek var ve sumpta camlara yapısık beyaz hareketsiz canlılar goruyorum. Pod gibi hareketli olmayan bu canlılar Cryptocaryon irritans ile ilgili olabilir mi?

Eğer oyle ise bunların hepsini sump camlarından temizleyebilirim. Bu yaklasım dogru mudur?

merhabalar...

arkadaşlar bu beyaz benek diğer canlılara musallat olamıyor değilmi karides conch turbo snail vb.

Benim 2 japon balığım var. Aldıktan 15 gün sonra beyaz benek hastalığına yakalandılar. Balıkları aldığım pet shop sahibinin tavsiyesiyle Sera marka beyaz benek ilacını kullanıyorum ve ısıtıcımı 30 derceye çıkardım. Ertesi gün balığımın biri yüzmüyordu ve suyun akışına göre savruluyordu ben de onu ayırdım ölecek diye. Şimdi akvaryumdaki balığım gayet iyi görünüyor ama ayırdığım balık daha kötü durumda hiçbir şekilde hareket etmiyor fakat yem yiyebiliyor. Ne yapmalıyım? Akvaryuma tekrar koymak istemiyorum çünkü diğer balığım bayağı iyileşti fakat bu balığım hala hastalıklı. Yardımcı olun lütfen

Çok güzel bir araştırma yapmışsınız Hakan bey ayrıca tecrübelerini bizimle paylaşan arkadaşlarada teşekkürler...

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri