Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Fauna Marin Ultra Algae X: 17 sinde 5. dozu girdim Dyno tamamen yok oldu, 8x54w 4 mavi 4 beyaz 8 saat yanıyor kum ve kayalar temiz. Saçak yosunda bir miktar azalma olsada hala oldukca çok bölgede var. Canlıların durumu iyi mercanlar ve balıklar üzerinde olumsuz bir etkisini görmedim. 5 doz daha girdikten sonra 27 sinde dozlamayı durduracağım. Bir hafta gözlemledikten sonra duruma göre tekrar başlayabilirim ya da umarım uzun süreli bir çözüm olur. Süre zarfında başka hiçbirşey değiştirmemeye çalışıyorum ama bildiğiniz gibi besleme biraz arttı buna rağmen dynonun gerilemesi ve yok olması umut verici.  

İnşallah bu son olur Çağdaş Bey...Bu bela epeyi uğraştırdı sizi...

çagdaş bey merhaba sizin yeni aldıgınız dallı çiçekleri olan mercandan bende aldım ışık görmeyen bir yere koydum akıntıda gayet güçlu fakat hala acmadı 2 gündür biraz zor bir canlıymış yeni ögrendım çok güzel bir canlı fakat arkadaslarımın söyledigi yaşatamassın diyorlar

Ozan bey inşallah, gerçi bu sefer de zor mercanarı besleyeceğim derken dengeyi bozmam inşallah şimdilik durum öncekilere göre çok iyi. Işıklar yanarken etkisini göstermesi gerçekten çok umutlandırdı beni. 

Gökhan bey bu çok zor bir mercan çok usta akvaryumcular ve uzun süre oturmuş tanklarda bile başarı oranı düşük. Diyeceksiniz ki ozaman siz niye aldınız, ben olsam almazdım eşimi kıramadım bendekinin de sonu pek iyi olmayacak muhtemelen. Değişik besinler var bu canlılar için fotosentez yapmadıkları için devamlı beslemeniz gerekiyor ama balık gibi olmadıkları için beslemek biraz zahmetli. Şırınga yada tüp ile günde bir yada iki defa ben beslemeye çalışıyorum. Besledikten bir iki dakkika sonra daha çok açıyorlar o zaman biraz daha besliyorum. Akıntı gerekiyor ki sudaki besinleri yakalasınlar gölge ise üzerlerinde istenmeyen birşey büyümesin diye. 

İnternette bir iki site var bulamazsanız yazın ben size göndereyim adı gorgonia yada blue gorgonia diye geçiyor. Kolay gelsin. 

Bu da eşimin çektiğ bir resim hep ona mı çektirsem yoksa onun gözünde mercanlar daha mı güzel görünüyor bilemedim. 

photo.jpg

sizinki baya iyi gözukuyor benim acmadi henuz hic

Herzaman açmıyor ama tanka yem attığınızda bir süre sonradaha çok açması lazım ben ilk önce balıkları yemliyorum sonra 5-10 dakka sonra şırınga ile Gorgonia i besliyorum. Bugün yeni aldığım yemler geldi biraz verdim pek fark ettimi bilmiyorum bana aynı göründü ama yarın belli olur herhalde.

anladim abi cok hosuma gitmisti fakat pek ic acici bir durumu yok benimkinin hayirlisi artik

Bugün Coperband oldukca halsız ve zayıf görünüyor nerdeyse bir powerhead a yakalanıyordu, evde olmasam büyük olasılıkla ölürdü. Olay sonrası hiç olmadığı kadar iştahlıydı oldukca çok yedi ama hala çok zayıf birtürlü şişmanlatamadım. Bir hastalığı olabilirmi acaba. Yaklaşık 2-3 aydır bende kurutulmuş kankurdu ve bir iki değişik çeşit donmuş yem yiyor. Bir iki kere formula 1 e hamle yaptı hama hiç yediğini görmedim. Aiptasia lara kesinlikle dokunmuyor. Kayalarda bazı şeyler buluyor ve onları yiyor büyük olasılıkla kurt yada pod tarzı şeyler.

URL]

Chelmon'lar aslında oldukça dayanıklı balıklar, bir hastalığı olduğunu sanmıyorum. Nedeni yetersiz beslenme büyük ihtimalle.

Günde kaç kere besliyorsunuz chelmon'u? Ağızı çok küçük olduğu için sağlıklı kalabilmesi için gün içeresinde bol bol beslemek gerek. Ayrıca kurutulmuş kan kurdunun içerisinde chelmon'un hayatta kalması için gerekli olan besinler yok. Mutlaka her zaman Selcon gibi HUFA içeren bir katkı ile zenginleştirmek gerekiyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çagdaş bey formula 1 degilde bunu kullanabilirsin

Ocean Nutrition Formula One Marine Pellets Medium Size Granül Yem sarımsak özlü

Tuzlu su balıkları için, özel olarak hazırlanmış, sarımsak ve spirulina katkılı, vitamin yönünden zengin içeriği ile balıklarınızın tüm besinsel ihtiyaçlarını karşılayan, kolay sindirilebilir, granül yem.Karides, euphasia pasifik planktonu, sardalya, buğday unu, balık yumurtası, soya lesitini, spirulina, somon yağı, sarımsak, mineraller, deniz proteinleri ekstresi (MPAX), balık yemi, seçilmiş amino asitler

Günde en az ik kez besliyorum, ama genelde kankurdundan başka birşeyi yediğini çok görmedim. Kankurdun vitamin emdiriyorum Fuana Marin Min sıvısı var ondan. Donmuş ya da canlı kan kurdu daha iyi olur mu bulmak mümkün mü? Ankarada bir yer bilen varmı bunları alabileceğim yada posta ile yollayan bir yer de olur.

Ahmet Bey benim kastettiğim de bu ürün ben uzun süredir onu kullanıyorum ama bu ürünü ağzına alıp bırakıyor daha yediğini görmedim.  

7155_7323.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
Midye denediniz mi? Canli ya da donmus cok farketmez, kan kurdu tatli su canlisi oldugu icin gerekli besin degerlerini tasimiyor.

Kum midyesi denedim pek almadı başka midye Ankarada bulmak çok zor. 

Çagdaş bey ufak tüplerde havyar var onu denedinizmi 

Hayır nerden bulabilirim?

Kipa larda var dondurulmuş gıda bölümlerinde diş macunu gibi tüp içinde 

Real de benzer birşey vardı ama içinde birsürü ıvır zıvır vardı hangisi yararlı hangisi zararlı bilemedim. Markası varmı denenmiş birşey almakta fayda var. 

Bir iki yeni kare:
IMAG1925.jpg

photo.jpg

Yeni mercanlarım:

IMAG1939.jpg

IMAG1940.jpg

Konu görüntüleyen kullanıcılar