Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Evet yüksekti ve inanın çok umursamıyordum arkasından tüm filtreleri değiştirdim ve şimdi 0 tds ile devam ediyorum yoluma...

Ben kimseyi suçlamak yada yazdıklarını çürütmek adına yazmadım zaten sadece kendi tecrübemi paylaştım ve özelliklede belirttim ki benim şansımdan belkide hiç sıkıntı yaşamadım diye...
Ben sucladiginizi dusundugum icin cevap verme geregi duymadim. Yazdigimi tam anlamadiginiz icin tekrar daha detayli belirtme geregi duydum. Sanirim ne dedigim tam olarak anlasilmistir artik.

Forumda zaten hepimiz kendi tecrubelerimizi paylasiyoruz. Okuyanlar bunlardan belki bir fayda gorur diye. Siz yuksek TDS ile cyano sorunu yasamamissiniz, ben ise sizden cok daha dusuk TDS te (maksimum 12) hep cyano sorunu yasamisim. Bu kadar.

Dün gece AlgaeX in ikinci dozunu girdim ışıklar 3 mavi 1 beyaz olmak üzere 7 saat yanıyor. Kumda ve kayalardaki dynolar yok oldu. Saçak yosun hala belirgin bir şekilde var. Cumartesi gece 3. dozu gireceğim belki pazar günü 2 beyaz 2 mavi daha devreye sokabilirim gene 6-7 saat sonra gözlemlemeye devam. 

Bende daha önce H2O2 MB7 kombinasyonu iyi sonuç vermişti bu sefer bunu deniyorum bakalım göreceğiz, ilk 4 gün oldukca başarılı görünüyor. 

Çagdaş bey bu sizin bayabir başınızı agrıtdı tankı derinlemesine gözden geçirmenizde fayda var tüm ışıklar,akıntı motorları kafa mootoru ps 

Yeni mercanım ve diğer mercanlar:

IMAG1869.jpg

IMAG1871.jpg

IMAG1872.jpg

IMAG1873.jpg

IMAG1879.jpg

IMAG1882.jpg

Çagdaş bey bu sizin bayabir başınızı agrıtdı tankı derinlemesine gözden geçirmenizde fayda var tüm ışıklar,akıntı motorları kafa mootoru ps 
Ben zaten bu daynodan kurtuldum diyen pek görmedim kim kurtuldum dese birkaç ay sonra yeniden geri geliyor. Işıkları yeni değiştirdim PS yide Dalgamotorları deseniz tankın içinde bence gereğinden fazla akıntı var. Sorun su değerlerinde ve bence kullandığım kum ve kayada. Onlarıda değiştirmek bu aşamada oldukca güç. 

Bugün Ca Mg ve KH oldukca düşüktü. Cihan Beyin dediği gibi nitrat ve Fosfat düşük olunca sanırım Coral XXl ile dengeyi sağlamak oldukca zorlaşıyor. Biraz destekle değerleri normale çektim. Yosun durumu iyi gibi Dyno nerdeyse tamamen yok oldu. Işıkları önümüzdeki hafta 7 saat de tutup sonraki hafta yavaş yavaş 11-12 saate çıkaracağım dynonun geri gelip gelmeyeceği ozaman belli olur sanırım.

7155_7323.png

Dün tüm aile mercan almaya gittik, eşime söz verdim bu sefer onun istediği mercanları alacağım diye. Benim aklımda yeni gelen SPS ler vardı tabi birtane aldım ama yetmedi. Neyse gittik ve eşim seçmeye başladı. Her söylediğine bir bahane buldum ama baktım durum kontrolden çıkıyor sonunda sen seç ben bakmayacağım demek zorunda kaldım. Gunun sonunda eve 3 parça mercan ile döndük bunlar Blue Gorgonia, Black sun coral ve 3-4 farklı zoa olan bir parça. Zoalar sorun değil ama alınan iki fotosentetik olmayan mercan özellikle blue gorgonia beni oldukca endişelendirdi. Elimden geleni yapacağım ama bu konuda tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum. Yakında (kötüye gitmeden) bir iki resim koyarım. 

Bir iki resim:

IMAG1895.jpg

IMAG1897.jpg

IMAG1900.jpg

IMAG1902.jpg

IMAG1903.jpg

IMAG1905.jpg

Çagdaş bey biraz zor bir canlı biraz riske girmişsiniz su degerleri sıtabil olması gerekir ışık ihtiyacı orta yüksek ve digişken sert akıntı seven canlı  ve sizinki tam açmamış ben  Fitoplankton ile besleme yapıyordum ama sonu malum  sizlere ömür umarım sizinki uzun soluklu olur

Çağdaş bey canlılarınız maşallah  çok güzel , keyifleride yerinde..

bu dino problemiyle ilgili bir teorim var,

siz daha iyi bilirsiniz tabi ama bana göre dino problemi akvaryumdaki bakteri yapısıyla alakalı olabilir...

her akvaryumun farklı bir bakteri yapısı var.. ve kimi akvaryumda bu dino ortaya çıkarken kimisinde hiç olmuyor..

ben bu dinoyu akvaryumdaki bakteri yapsına bağlıyorum..tabiki tetikleyen faktörler vardır ama akvaryumdaki biyolojik ve kimyasal bir yapının sonucu olarak bu bakteri kendine elverişli bir ortam buluyor..

Olmek uzere olan bir black sun coral almissiniz. Keske almasaydiniz ve keske size bu mercani satan arkadaslar satmasaydi. Ince kiyilmis karides ile her aksam beslerseniz belki bir ihtimal kurtarabilirsiniz. 

Tankinizdaki dino ve cyano mucadelesini kimyasal metodlarla ve zamansal karartma ile yaparken mercanlariniz biraz sarsilmis gorunuyor. Fotolardan gordugum kadariyla yosun sorunu da var. Mercanlarin polyp acilimlari guzel gorunmekle beraber renkler pek ic acici degil. Boyle bir zamanda nps canlilari almak iyi bir tercih olmamis. Zira onlari yasatabilmek icin yogun yemleme yapmaniz gerekmekte. Bunu yaptiginiz takdirde de tankinizda sorunlar yasanacak. 

Ben olsam bu canlilari aldigim yere geri verirdim. 

Lutfen bu yazdiklarimdan moraliniz bozulmasin, hepimiz zaman zaman mercanlarin buyusune kapilip dogru tercihler yapamayabiliyoruz. Insallah ben haksiz cikarim da canlilariniz mukemmel bir performansa kavusur.

Kolay gelsin.

Ahmet bey bana kalsa almazdım ama insanın eşi bu hobi ile ilgilensin diyeyapmayacağı yok iste bende biraz caydırmaya çalıştım ama olmadı elimden geleni yapacağım artık yaşatabilirsem ne güzel olmazsa yazık olacak bir iki resim aldım şimdilik. Tam açmaması normal gibi aldığımda hiç bir polip açmıyordu sadece seçenekler içinde en sağlıklı bu görünüyordu en azından dallarında doku kaybı yoktu. Oldukca güçlü bir akıntıda besleyebilirsem yaşayailir belki.

Dyno işine gelince bakteri populasyonu kesinlikle çok etkili zaten bede yazmıştım benim kaya ve kum bu sorunun temelini oluşturuyor pek fazla çeşitli yararlı bakteri barındırmıyorlardı büyük olasılıklailk kurulumda. Şu anda 5 farklı markanınbakteri kültürünü girmiş bulunaktayım anka. Tabi buların 3 ünde benim büyütebildiğim bir canlı yoktu. Bakalım belki bundan sonra daha başarılı bir bakteri populasyonu elde etmişimdir.

Yanlız prodibio nun beyaz benek ilacınıdeneyecetim sırf bu yukardaki sebeplerden dolayı iraz endişe ediyorum. Biraz bekleyip powder ın durumunu kontol edeceğim sonuçta diğer tanglerde hiç benek yok. O yüzden biraz sabredmek daha iyi olacak sanırım.

Gökçe bey size katılmamak mümkün değil ama yazdığım gibi bu canlıları söylediğim herşeye rağmen eşim seçti bende kıramadım. Sonlarının büyük olasılıkla kötü olacağını bilmeme rağmen aldım. Black kousunda sanırım haklısınız oldukca fazla doku kaybı görünüyor. Bakalım mandarin ve chelmon da oldukca büyük risk almıştım hala yaşıyorlar belki bunlarıda yaşatabilirim. Onaylamasam da ş anda elimden gelenin en iyisini yapıp onları yaşatmaya çalışacağım.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Çağdaş hocam bu sun koralın açması için ufak bir kaba alın ve bir miktar karides atıp karıştırın 1 saate kadar açar, açıncada karides parçalarıyla beslersiniz. Tentakülleri yemi hemen tutar zaten.

İyi bir tavsiye teşekkürler deneyeceğim. Benim tankta besin biraz yüksek sanırım ışıklar kararınca hemen açıyor iki gündür bende şırınga ile beslemeye çalışıyorum. Bakalım biraz daha büyük besinler vermek iyi olacak sanırım. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çagdaş bey unutmayın  dino ile başınız dertde fazla yemlemeden kaçının

Dyno son 5-6 gündür nerdeyse hiç yok. Tabi bu tamamen gitti anlamına gelmiyor daha öncede yaşadım 3-4 ay hiç ortada yokken bir anda çıkabiliyor. AlgeaX den oldukca memnun kaldım ilk defa ışıklar açıkken daynonun azaldığını ve yok olduğunu gördüm. Önümüzdeki hafta ışıkları yavaş yavaş 11-12 saate çekeceğim bakalım ne olacak. Şu anda tek sorun saçak yosun oda azalıyor. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar