Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Haftasonu sehir disinda olacagim gitmeden kamera ve PS giderlerini ayarladim. Zoom calisiyor sanirim. Ben de bu saatte kim izliyor diye merak etmistim :)

Eski güvenlik sisteminden çıkma bi kamera var onunla yazın bi sistem kurmayı deneyeceğim bende:)

Bilgisayara bağlanacak herhangi bir kamera iş görüyor ama iyi birşey olursa ışık ayarı zoom ve benzeri işler daha iyi oluyor. Bu arada IP işini çözmeden gelmemek lazımdı tatile sanırım. İlk gün den sonra ip değişmiş genelde elektrik kesilince değişiyor buda pek iyi haber değil. Neyseki kısa bir tatil yarın dönüyorum bakalım neyle karşılaşacağım.

Sızdıran borulara motoru durdurmadan yapacak birsey varmı?

Bende yazın kamera ile kontrol ediyorum... Yawcam diye ucretsiz bir program kullanıyoru. Siz ne kullandınız?

Bende yazın kamera ile kontrol ediyorum... Yawcam diye ucretsiz bir program kullanıyoru. Siz ne kullandınız?
WebXP tek kamera bedava çoklu kamera isterseniz ücretli bir program. Ama benim cam biraz fazla yansıyor ona bir çare bulmam lazım.

Bugünkü test sonuçları ve tankın son hali.

pH : 8.3 (sonunda bir haftadır 8.4 gece 8.6-8.7 gündüz oluyordu)
KH : 8.5
Tuz : 1.025
Nitrit : 0
Nitrat : 0
Amonyak : 0
Fosfat : 0
Ca : 400
Mg : 1250
Sıcaklık : 24.5

Tankın son hali:
306597_10150978326642501_1938198655_n.jpg

pH biraz kontrolden çıkmıştı asetik asit (sirke ekleyerek normale döndürdüm)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ph+sıcaklık ölçer güzelmiş. Pahalı bir alet mi?

Bu kamera ile izleme olayı içinde internete bağlanan herangi bilgisayar ve kamera yeterli mi? Tablet PCler iş görür mü?

pH sıcaklık ölçer biraz pahalı ama güzel, 200 TL civarı. Tablet PC sanırım is görür, kameraya gore bazı özellikler değişiyor. Kolay gelsin ayarlar ile ilgili konuşabiliriz isterseniz.

Yeni anomen tankta umarım bu yerini beğenir çok gezinmez.

Umuyoruz ki bu anomen yerinde durur dalga motorları ile tanışmaz.
562178_10150985308882501_2142648450_n.jpg

Dün gece itibari ile yeni anomen de gezintiye çıktı dalga motorlarını bir süre kapatsam mı ne yapsam bilemedim. Bu sabah kendine bir yer beğenmiş gibiydi akşam umarım sabahki yerinde bulurum. Bir anomen faciyası daha istemiyorum :(

Bugun tankta hafif bir elektrik kaçağı farkettim. Sanırım dalga motorlari, zaten anomen dolayısı ile canımı sıkıyorlardi, sanırım iyi bir dalga motoru şart oldu. Dağa dönüş motorunu halledecektik ama bu biraz acil sanırım.

Bu linktekine benzer bir toprak hattı kullanan var mı? nerden bulabiliriz böyle birşey?

Uygun aletlerle ölçüm yaptıktan sonra tankta 2.2 V olduğunu gördüm okuduğuma göre bu çok yüksek değil ama genede nerden geliyor diye bir kontrol yaptım genelde su içerisindeki tüm aletlerin buna bir katkısı var ama büyük katkı dalga motorlarından geliyor yaklaşık 0.7 V kadar iki tane var bu motordan 1.4 V Geri donüş motoruda yaklaşık 0.5 V kadar veriyor. Belki bir topraklama bunu halledebilir ama genede dalga motorlarını değiştirmekte fayda var sanırım.

Bugün yapılan test sonuçları:

pH : 8.4

KH : 9.5

NH4 : 0

nitrit : 0

nitrat : 0

PO4 : 0

sıcaklık : 26

Tuz : 1.026

Ca : 440

Mg : 1350

Epoksi ile suyun sızdırması kesilip üzerinden silikon geçilebilir.
Elektrik bantının içine tangit sürüp sıkıca yapıştırdım şimdilik kesildi ama daha güçlü bir motor takınca gene akıtabilir sanırım Aquabee yi itakınca sızdırmaya başlamıştı. Yeni motor almadan sağlamlaştırmak şart.

Geçen gün doktor karidesi perculaları temizlerken gördüm.
577847_10151051772417501_452664419_n.jpg

Bu arada sonunda anomen i buldular en azından dişi olan:

581401_10150996996167501_530437676_n.jpg

558536_10150996974652501_473102891_n.jpg

Konu görüntüleyen kullanıcılar