Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Tanktaki elektiriği çözene kadar iki mesaj önce gönderdiğim kadar profesyönel olmasada bir kablo ile kaçağı toprak hattına bağladım en azından tanka elimi sokunca irkilmiyorum ölçümler 0 oldu tabiki toprak tüm akımı alıyor. En kısa zamanda dalga motorlarını değiştirmem lazım. Aquabee UP 6000 ile dalga motoru takas edecek biri var mı?

Palyaçoların Anemona girmiş olmasına sevindim:)

Sadece biri diyeri hala ortalıkta dolasiyor.

Zoalarımın durumu son bir haftadır giderek kötülüyor. Su parametreleri düzgün sıcaklık biraz arttı(1-2 derece) ama birkaç yerde zoaların sıcak sevdiğini okumuştum. Görünürde herhangi bir zararlıda gözüme çarpmadı. önerisi olan var mı?

İkinci anomen faciyası:

Bu sabah gene bir facia ile uyandım bir haftadır aynı yerde duran ve percula ya ev olan anomen gene tankta dolaşmaya başlamış ve bir dalgamotoruna girip parçalanmış. Bir ay içinde sanırım ikinci kez aynı olay. Tankta anomeni dolaşmaya iten birşey var sanırım akıntı fazlamı geliyor anlayamadım ama sanırım uzun bir süre anomen olayına aravereceğim. Percula oldukça mutluydu hatta iki gündür yemek yemek için bile anomeni terketmiyordu. Bugün anomene girmeyen arkadaşinin yanına gelmiş en azından o yanlız kalmayacak. Sabah 7:30-9:00 arası 100 lt su değişimi yaptım akşam eve gidince bir 40 lt daha yapabileceğim sanırım. Bakalım bu seferde daha fazla kayıp vermeden atlatabilecekmiyiz. Eğer bir anomen daha alırsan dalgamotorlarını kesin kapalı tutacağım yerini bulana kadar gerçi akıntı değişince gene hareket eder sanırım. Oldukca canım sıkıldı sabah sabah. Tank yeni kendine geliyordu ilk faciyadan sonra. Bundan önce 7 sene boyunca 4 ayrı anomen baktım birkez olsun böyle birşey başıma gelmedi. Bu işte bir terslik var ama ben anlayamadım dalgamotorlarına mı suç bulsam anomenlere mi, su değerlerine mi bilemedim. Tanktaki ikinci ölüm olayı ve ikiside dalgamotoru yolu ile oldu. İnşallah başka gereksiz ölüm yaşamayız.

Abi sen kendin konumlandırdın mı BTA yı? Yoksa tanka direk saldın mı kendi yer bulması için? Ben bi mağara gibi biryere yerleştirdim elimle hafif bastırdım yapışsın diye. 4. gün hala dolaşmaya başlamadı inş dolaşmaz.

Geçmiş olsun inş sıkıntı olmaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
İlkini senin dediğin gibi ben yerleştirdim iki üç gün durdu sonra harekete geçti ve birdaha pek bir yerde 24 saatten fazla kalmadı. İkinci kendi kayası ile geldi ben kayayı tanka koydum iki gün durdu sonra biraz hareket etti aynı kaya üzerinde kayanın yerini değiştirdim çıkmasın kayadan diye gene bir iki gün durdu sonra kayadan çıktı. Kayayı ilk yerine koydum anomen başka yere gitti sonra bir gün gene aynı kayada gördüm. Ondan sonra bir iki yer daha değiştirdi hem iki üç gün kaldıktan sonra yer değiştiriyordu sonunda perculla içine girdi bende rahatladım sabitlendi diye ama geçen gece gene hareket etti dün akşam da dalgamotoruna girmiş. Büyük olasılıkla tankta bir parametreyi beğenmedi ama nedir bilemiyorum. Işıklar biraz fazla geldi sanırım hep kaya altlarını ve gölge yerleri seçiyordu gerçi son iki yeri ışığa açıktı. balığı birlikte dalgamotoruna çekmediğine çok sevindim aslında geçen gece kayadan ayrılmış tankta süzülürken elimle bir kayaya yaklaştırırken perkula içinden hiç çıkmadı elime birkaç kez hamle yaptı hatta. Çokda güzel bir BTA di sanırım seni dinleyip bukadar erken tanka koymamalıydım. İnşallah seninki uzun ömürlü olur ben bir 5-6 ay tekrar denemem herhalde.

Tekrar geçmiş olsun abi, bende ki büyür bölünürse sana yollarım 3-5 ay sonra:)

Gerçekten üzücü bir durum. Geçmiş olsun

Benimde başımada gelen benzeş olayda ikiye bölünüp çoğaltıktan sonra dalga motorunun içine girmişti...

120 lt su değişiminden sonra test sonuçları:

pH : 8.5

NH4 : 0

Nitrit : 0

Nitrat : 0

PO4 : 0.05

KH : 10

Ca : 420

Mg : 1400

Tuz : 1.025

sıcaklık : 26

Bugün öğlen işten eve gidip tankın durumuna bir bakmak istedim herşey yolunda görünüyordu fakat fark ettim ki dalga motorlarından biri çalışmıyor. Fişini takıp çıkarmam ile içindeki tüm anomen parçaları tanka saçıldı hemen parçaları topladım. Motoru çıkardım ve temizledim. Bu arada motoru çıkarmak için kayaların yerini değiştirmek zorunda kaldım ve aşağıdaki acı görüntüler ile karşılaştım.

548321_10151095141162501_2002199956_n.jpg

Zamanım olmadığı için tanktan çıkartamadım. Tecrübeli arkadaşların hemen bukalıntıları çıkarmak gerektiğini biliyorum. Bende çok kararsızım aslında çıkarmam ve tankı kurtarmam gerektiğini çok iyi biliyorum. Ama hafta sonu olduğu için biraz yakından takip edip ne olacak görmek istiyorum. Akıntıya ve ışığa hala tepki veriyor ama sanırım ağız kısmı yada yanı tam anlamak mümkün değil yırtılmış. Kurtulma olasılığı sanırım yok. Genede bir iki gün gözlemlemek istiyorum. Büyük olasılık la hata yapıyorum. Akşam eve gidince durumu güncelleyeceğim.

Şu an ölüm olmamış.....gözlemleme yapılabilir.....belki süreç içinde düzelebilir çünkü anemonlar kendilerini hızlı yeniler.....izleyin bence de

Bende öyle düşünüyorum sonuçta iki gün oldu olay olalı ve hala bu halde. Gerçi beslemek mümkün değil ve sanırım zoantinlerinin çoğunu kaybetmiş yani motor yüzünden ölmemiş ama açlıktan ölmesi olası. Herhangi başka bir şekilde beslemek mümkün mü, bilen var mı? Tank değerlerinin çok kötüye gitmemesinin bir nedenide demek ki tamamen parçalanmamış olmasıymış. bu iki gün yakından takip edeceğim ve devamlı su değiştireceğim. Bakalım nasıl olacak.

Akvaryumdaki son durum:

Kahverengi zoalar oldukca kötü durumda Yeşiller biraz daha iyi bunlar aldığım canlı kayalar üzerinde gelen zoalar yani aslında aldığımdada renkleri pek güzel değildi ama bir ara iki üç hafta önce renkleri oldukca canlı bir hal almıştı daha sonra ışıkların ampullerini yeniledim ve bu hali aldılar acaba yeni ışıklar çok mu geldi diye düşünüyorum.

526778_10151051772592501_1224303346_n.jpg

577788_10151051772757501_547726571_n.jpg

Balıklar ve diğer iki mercan iyi görünüyor;
533276_10151051772947501_483687265_n.jpg

561770_10151051773007501_1132418316_n.jpg

Anomen in son hali :

562374_10151056963607501_695832500_13298720_933770086_n.jpg

Test sonuçları dün ile aynı Fosfat biraz düşmüş 0.02 civarı.

Anemon aslında resif akvaryumlarında pek tercih edilmez sebebide işte hobicilere ayrı bir stres kayanağı olması...

Anemon aslında resif akvaryumlarında pek tercih edilmez sebebide işte hobicilere ayrı bir stres kayanağı olması...
Dediğim gibi bundan önce hiç bir sorun yaşamadım ve bu konuda hiç bilgim yoktu diyebilirim ve yaklaşık 7 sene bu canlılara baktım tankımda hiç bukadar çok gezen olmamıştı. Eski günlüklerime baktım onlardan birinide gene bukadar erken bir zamanda koymuşum tabi su parametrelerinde ne fark vardı bilmek zor.

Bir iki gündür anomen baya toparladı, besleme işine hala bir çözüm bulamadım, herhangi birşey alabilecekmiş gibi görünmüyor hala ama tentikle sayısı artıyor. Parçalanan yanı kapanmış gibi bir ağız oluşmaya başladı sanırım yakında karides ve balık vermeyi deneyeceğim. Bakalım, bu canlıyı kurtarabilirsem kendimi şanslı sayacağım. Tekrar hareket edermi bilemiyorum ama kayaya oldukca iyi yerleşmiş gibi görünüyor.

Bir hobici arkadaştan 150 TL ye aldığım 2x150W MH armatürü dün gene birbaşka hobiciden aldığım 150W MH ile birleştirip 3x150W lık bir armatür elde ettim. Görüntü olarak oldukca tatmin edici oldu tek korkum oluşacak ek ısı sorun yaratırmı bilemiyorum. Yakında bir iki resmini koyacağım. 200 TL ye 450W MH armatür oldukca uygun oldu. Yardımı geçen hobici arkadaşlarada çok teşekkürler. DIY işini gerçekten çok seviyorum.

Bende bir anemon daha mı alsam diyorum. Gerçekten çok sevdim anemonu bird palyaçolar içine girse.

Gerçekten seyretmesi çok keyifli hele palyocalara ev olmaya başlayınca benimki malum olaydan önce iki gün yemek yemeğe bile çıkmadı içinden. Açlıktan yorgun düşecekti valla. Senin anomen de gerçekten güzel şimdi kıskandım. Benim zavallıda ölmedi bakalım eski haline döndürebilecekmiyim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar