İkinci anomen faciyası:
Bu sabah gene bir facia ile uyandım bir haftadır aynı yerde duran ve percula ya ev olan anomen gene tankta dolaşmaya başlamış ve bir dalgamotoruna girip parçalanmış. Bir ay içinde sanırım ikinci kez aynı olay. Tankta anomeni dolaşmaya iten birşey var sanırım akıntı fazlamı geliyor anlayamadım ama sanırım uzun bir süre anomen olayına aravereceğim. Percula oldukça mutluydu hatta iki gündür yemek yemek için bile anomeni terketmiyordu. Bugün anomene girmeyen arkadaşinin yanına gelmiş en azından o yanlız kalmayacak. Sabah 7:30-9:00 arası 100 lt su değişimi yaptım akşam eve gidince bir 40 lt daha yapabileceğim sanırım. Bakalım bu seferde daha fazla kayıp vermeden atlatabilecekmiyiz. Eğer bir anomen daha alırsan dalgamotorlarını kesin kapalı tutacağım yerini bulana kadar gerçi akıntı değişince gene hareket eder sanırım. Oldukca canım sıkıldı sabah sabah. Tank yeni kendine geliyordu ilk faciyadan sonra. Bundan önce 7 sene boyunca 4 ayrı anomen baktım birkez olsun böyle birşey başıma gelmedi. Bu işte bir terslik var ama ben anlayamadım dalgamotorlarına mı suç bulsam anomenlere mi, su değerlerine mi bilemedim. Tanktaki ikinci ölüm olayı ve ikiside dalgamotoru yolu ile oldu. İnşallah başka gereksiz ölüm yaşamayız.