3 gün karanlıktan sonra dün tankın üstünü açtım ışıkları yakmadım, bu sabah gene kumda biraz büyüme vardı. Tankın üstünü açtığımda birkaç noktada rengi oldukca kahverengiye dönmüş oluşumlar vardı (karanlığı başlatmadan önceki büyük oluşumların nerdeyse hepsi yok olmuştu) onları çekip küçük bir su değişimi yaptım. Bugün sabah gene kapadım tankın üstünü iki ya da 3 gün daha kapalı tutacağım ondan sonra hala temizlenmemişse pek bir fikrim kalmadı. H2O2 sanırım hiçbir işe yaramıyor suyu beraklaştırıyor ve belki O2 seviyesini biraz arttırıyordur ama Dynoya bir etkisini ben görmedim şahsen. Seachem Phosguard ve Matrix carbon ekleyeceğim biraz daha. İlk aldığım snailler dışında ölen yok ikinci aldığım değişik tür bir snail var onlar ölmedi ama pek rahat değiller genelde suyun dışına çıkma eğilimindeler. Oldukca cansıkıcı bir durum. Sebebini tam bilememek de oldukca kötü, bendeki testlerin pek bir işe yaramadığına karar vermek üzereyim, hala Nitrit, nitrat ve fosfat test ile tespit edilemeyecek seviyede çıkıyor.