Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Acaba tuzluluk oranını düşürerek ya da yükselterek bir sonuca varılabilir mi? Ben çok anlamam bu işlerden ama birkaç yerde yosunlardan tuzlulukla oynayarak kurtulabilineceğini okumuştum.

Saygılar,

Bu yosun o yosun değil. Arkadaşımız elinden geleni yapıyor ancak çok zor meşakatli bir işe soyundu. Genelde 1-2 hafta içinde gözle gözükür gelişme kaydedilmediğinde tank yıkılır ve baştan herşey strelize edilerek başlanır. Arkadaşımızın yöntemi yok etmekten çok bastırma yöntemidir. Umarım başarılı olur ama kanımca en ufak bir şeyde yine peydah olacaktır. İllet bir canlı türü. :(

Hulusi Bey bir tavsiyeniz varmı? Bu türü tanıyormusunuz. Ben alt gurubuna kadar nerdeyse eminim bu P.lima benim tespit edebildiğim kadarı ile cyst yapmıyormuş o yüzden diğer türlere göre kurtulunabilirse geri dönmesi pek olmuyormuş.

Belki canlıları bir yere alıp 10-15 gün hiç besinsiz ve karanlık bırakırım bu çözüm olabilir gibi geliyor bana.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sizin türe ait bilgim yok. Bilgim genel Dino üzerine ancak bir kaç yerde sizinkininde zehir salabilen bir tür olduğu belirtilmiş. Cyst yapmıyor demişsiiniz. Ancak aşağıdaki alıntıda üreme döneminde bir çeşit ince cyst oluşturdugu bir dönemin olduğu belirtilmiş. Aynı cyst durumu değildir belki ama cyst yapıp yapmama konusu açık uçlu gibi.

"Reproduction in which a chain of cell pairs is enclosed within a thin-walled cyst. In this mode multiple vegetative divisions occur within a hyaline envelope (a division cyst) which may contain a chain of 4 to 32 cells (Faust 1993d). Sexual reproduction has also been documented: isogamous gametes form, conjugation takes place, and a large hypnozygote (resting cyst) is produced (Fig. 7)(Faust 1993c).

"

link:

Bu türün bile karıştırılabileceği benzer yapıda dinoların olduğuda belirtilmiş. Genel kanımı kanaatimi bildrmiştim size. Yoksa boşuna uğraşıyorsunuz vb gibi bir şeyi algılamışsanız kusura bakmayın. Sadece forumlarda başarılı bir elimine süreci okumak bu tür yosunda rastlamadığımdan kesin belki acımasız direkt akvaryumun sıfırlanması gerektiğinden bahsettim. Bu sizin seçiminizdir. Kurtulmaya çalışmak asla yanlış değildir.

Umarım sizde yaptığınız yöntemlerle bu işi çözersiniz. Ve umarım iş bittiğinde yeniden canlanması mümkün olmaz. Saygılarımla

Teşekkürler,

Bugün Ekstrem akvaryumda biraz sohbet ettik bende dyno ların resmini paylaştım, biraz dyno olabilir ama genelde cyono gibi dediler. İçime serin sular serpildi insan cyono olduğuna sevinirmi tankında valla ben sevindim. Bakalım eğer öyle ise bir çözüm bulmak daha kolay olacak. Bu hafta sonuna kadar birşeyler belli olacak gibi. Tankta dyno olduğu kesin ama kontrol altındamı kontrolden cıkmışmı onu bilemiyorum. İşin kötüsü mikroskopta bakarken cyonaya benzer hiçbirşey görmedim. Bakalım inşallah cyanodurda kurtuluruz.

Cyano kurtulması daha kolaydır. Ben sakal yosunu ile uğraşıyordum. Sakal yosunu öldükçe syano baş gösteriyordu. Sanırım Sakal yosununun ölmesi sisteme yük bindirdiğindne sistemde başedemediğinden cyano çıkıyordu. O sorun değildi. Basit sifonlama ile alıyorddum. Şİmdi camlarımda ve sağ tarafta az sakal yosunu çıktı. Allah 3 aylık mücadelemi görüp bana copepodları yolladı ve snaırım yazılanları uygulayıp oldukça güzel yosunda tükettiklerini düşünüyorum. Fitoplanktonla beslendikleri söylensede öncelikli olarak.

Bunların cyano olmasından çok tankınızda hem cyano hem dino var demek daha tedbirli yaklaşım olur. Kimbilir belki herşey yolunda gidiyordur kurtulmak üzeresinizdir. :) Peroksit ile ilgili bölümü geçmişim. Belki yanlış hatırlıyorumdur. Sürekli açılıp kapanan peroksit zamanla suya dönüşüyor diye bildiğimden aynı şişedeki yüksek miktarda peroksit bulundurup açıp açıp onu kullanmış iseniz etkisini kaybetmişte olabilir.

Neyse canınızı sıkmayayım ama bence siz bundan bu irade ile kurtulacaksınız buna şüphem yok. Bol şanslar.

Dahafazla dayanamayıp karartmaya son verdim toplamda 4 gün tam karanlık bir gün gün ışığı sadece üsten gelmek üzere 5 gün karanlık tuttum tankı. Mercanlar etkilenmemiş görünüyor zaten çok bir mercan yok. Görünürde pek dyno cyono şimdilik yok sabaha bakalım ne olacak.

Sonrası görüntüleri şöyle.
533136_10151190840852501_2034189175_n.jpg

599880_10151190841762501_1785505547_n.jpg

543209_10151190842922501_1153461219_n.jpg

547319_10151190843767501_747234292_n.jpg

Umarım kalıcı olur bakalım sabah neyle karşılaşacağız.

Peroksit konusunda toplamda 3 ayrı 100ml lik şişe aldım açtıktan 3 gün sonra tüm tüp bitiyor sonuçta 30 ml koyuyorum tanka. O yüzden eğer gelen şişe su olmamışsa bende olma şansı oldukca az. Bende kesinlikle katılıyorum benim ikroskopta gördüğüm kesinlikle dyno hatta hiç cyano görmedim ama genel tank resimleri gerçekten cyanoya benziyor. Bakalım son resimlerde durum fena değil ama sabaha ben gene bir cyano coşkusu ile karşılanacağımı biliyorum. Dediğiniz gibi Cyanoyu dynoya herzaman tercih ederim. Düzenli su değişimi sifon az besleme ile halledilemeyecek ir sorun değil. Bakalım zaman bize ne gösterecek.

Yakında balık ve mercan resimleri paylaşmak umudu ile :)

Çağdaş bey merhaba,

Bizde 2 arkadaş benzer bir sorun ile karşılaştık bir çeşit cyano olan lyngbya idi sorunumuz. ( Haluk sağolasın düzgün bir teşhis koymuştun :) ) İkimizde peroksit ile atlattık. Bir haftadan az olmamak kaydı ile düzenli doz arttırımı ile sonuç aldık. Ben 4 gün falan full karanlık yapmıştım. Peroksit ilk başta bir etki göstermiyor gibi gözükse de 3-4 günden sonra yavaş yavaş etkisini gösteriyor, biraz sabırlı olmak lazım. Sonuçta içinde yanlış bilmiyorsam % 3 gibi bir oranda peroksit var. Ama bu tedavi anemonları ve cleaner shrimpleri etkiliyor. Bendeki 2 cleanerdan biri ölmüştü. 400 lt'de sabah, öğlen ve akşam olmak üzere bende yaklaşık toplamda 45-50 ml kullanıyordum. Şişeyi açtıktan sonra şişenin içinde kalan hava sıvının suya dönüşmesini sağlıyor yanlış bilmiyorsam. Eğer sorun dyno değil ise peroksit ile çözme şansınız yüksek. Kolay gelsin. Aşağıdaki linke de bir göz atın.

Sonunda tanka iki yeni balık daha ekledim bir adet clown tang ve bir adet powder black. Powder oldukca hassas bir balık umarım kendisini rahat ettirebilirim tanka eklediğimden beri arka camın önünde bir kenardan bir kenara volta atıyor. Ondan tırsan clown kendine bir delik buldu. Powder ı eklemeden koyduğumda ortalıkta dolaşıp kayaları tırtıklamaya başlamıştı. Bakalım sabaha neler olacak. Alıştıklarında resim eklerim.

Hayırlı olsun Çağdaş Bey,

umarım uzun seneler sağlıklı bir şekilde yaşarlar. Powder black dediğiniz gibi çok hassas bir balık. Keşke tankınızdaki problemleri hallettikten sonra ekleseydiniz.

Saygılar,

Artık tankı kurcalamama kararı aldım :eek:) oda bir kontrol olacak tanka her birşey yapmak istediğimde görüp onu riske atmamak için duracağım diye umuyorum.
Bir iki resim Tankın genel hali ve yakalayabildiğim kadar powder black in resmi. Sanırım doğru adı Acanthurus nigricans

380220_10151193103077501_968794141_n.jpg

Tankın bu akşamki hali:

255564_10151193104797501_191434718_n.jpg

Tankınızdaki oluşumdan kurtulmuş gibisiniz :thumbsup: Bu arada herkes powder blue sever ama ben de powder black'i daha çok severim :) Çok güzel maşallah :)

Anemon epey toparlamış sanki...

Anemon epey toparlamış sanki...
Sormayın anomen toparladı ve ilk iş motora tekrar girdi 1 ayda 3 anomen patlaması yaşadım tankın toparlanamamasıda bundan birdaha uzun süre anomen yok hatta dün balıkları alırken ekstrem de vardı ama bütün dürtülere rağmen almadım. Clownlar biraz üzülecek ama yapacak birşey yok dalga motoru işini halletmeden Anomen giremez tanka.

Bugün tanka bir mandarin birde Bleny ekledim umarım tanktaki podlar mandarine yeter. Oldukca keyifli görünüyordu ve hemen birşeyler yakalamaya başladı. Tang ler henüz çok iyi yemiyor bir iki kere kuru yemi alıp cıkardıklarını gördüm. Nori vereceğim biraz ama zaten cyano zarzor kontrol altında tekrar coşarmı diye endişeliyim.

380356_10151197078552501_1317759299_n.jpg

Bu Blenynin türünü bilen varmı ben lawnmower diye almıştım ama pek benzetemedim.
599194_10151197078647501_1677024185_n.jpg

Hayırlı olsun yeni canlılarınız :) İkisi de çok iyi görünüyor.

Teşekkürler, Lawnmower diye aldığım balık oldukca zorlu bir yolculuktan sonra nerdeyse hiç alıştırmadan tanka aktarıldı ve oldukca sağlıklı bende anlamadım. Kendine kayaların artında bir oyuk yaptı yerleşti tankın tam ortasına :) . Mandarin konusunda çok teredüt ettim pod sayısında oldukca düşme var bir haftadır yüksek pH yada H2O2 den olabilir şimdi hepsini kestim umarım aç kalmaz ve yeteri kadar pod bulabilir. Son bir haftadır oldukca riskli balıklar aldım birkaç kaşın kalktığını hissediyorum. Umarım alnımızın akı ile canlılara eziyet etmeden bu işin altından kalkarız. Bugün ısmarladığım Nori geldi bakalım Tangleri doyura bilirsek geriye birtek mandarinin diyet sorunu kalacak düşüneceğimiz.

Bir iki resim daha:

554821_10151206871907501_1783931437_n.jpg

182128_10151218543322501_1173326476_n.jpg

Mandarin için canlı yem nerden bulabilirim, Bugün sump a kadar inmiş hala yaşıyor ama biraz hırpalanmış biraz avlanmasını kolaylaştıracak canlı yem eklemek istiyorum. Tekrar yakalayabiirmiyim bilmiyorum ama son çare başka bir arkadaşa konakcı olarak da verebilirim. Maksat canlı zarar görmesin. Yardımlara açığım.

Çağdaş Bey kayalarınızın üzerinde hava kabarcıkları var bu da yosunların fotosentez yaptığını gösteriyor....Su değerlerinizi paylaşır mısınız?

Konu görüntüleyen kullanıcılar