Benim yazdıklarımda oldukça net diye düşünüyorum... Arkadaşın yazdıkları ile alakasız (bence) bir yorum yazmışsınız ve "şöyle düşünen varsa böyle yapsın" gibi bir yönlendirmede bulunmuşsunuz. Ben de yazınızdan alıntılarla hobi hakkındaki genel görüşümü açıkladım. Sizin şahsınıza yapılmış ithamlar değil bunlar, her yorumumu üstünüze alındınız sanırım. Sizin gibi "şöyle düşünen varsa bunu yapsın", "Çelişki içinde olanlara Allah kolaylık versin. Doğru yolu bulurlar inşallah" gibi polemik yaratacak sözler de kullanmadığımı düşünüyorum. Hayatta herşey sorgulanır. Birşeyler sorgulanmıyor olsaydı tekerleği bile bulamazdık... Çelişkilerden ve sorgulamaktan kimse korkmaz umarım. Herşeyi sorgularız umarım, gerektiğinde KENDi doğrularımızı bile... Yanlış yolda olduğumu nerden çıkardınız, sizin doğrularınızdan farklı düşünüyorum diye mi? Ben mutluluğunuzu anlıyorum; ben de bu hobiyi yaparken mutlu oluyorum...
Benim yazdıklarımın içinden alıntılar yaparak cevaplar yazmışsınız, ben de o cevaplarınıza cevap yazdım. Ben düşüncelerimi yazdım, kimseyi yönlendirmedim. Yazdıklarımdan dolayı birileri yönleniyorsa kendi bilecekleri bir iştir. Yazdıklarım dediğim gibi çok net, polemik yaratma gayesiyle yazılmış değiller. Siz öyle algıladıysanız yapabileceğim bir şey yok. Güzel temennilerdi onlar, altında başka bir anlam arıyorsanız yine diyecek sözüm olmaz. Siz bilirsiniz, nasıl algılamak isterseniz öyle algılayın.
Çelişkide olduğunuzu ben söylemedim, siz yazmışsınız. Ben de o sebeple, çelişkiye düşmeyin diye, yazdıklarım çok net diye bir ifade kullandım. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.
Ben de sizin gibi düşünüyor ve hayatta herşeyin sorgulanması gerektiğine inanıyorum. Bunun tersi bir davranış içinde hiç olmadım. Tam tersi hep sorgulanması gerektiğini belirtmişimdir. Kategorik olarak hiçbir şeyi reddetmemek gerektiği düşüncesinde olduğumu bu vesileyle tekrar belirteyim. Sizin yanlış yolda olduğunuzu da belirtmedim ama nedense siz öyle algılamışsınız. Ben ne bileyim siz yanlış yolda mısınız değil misiniz. Hayatımda sizi ne gördüm, ne de konuştum. Ne tankınızı bilirim ne de başka bir şeyinizi. Bilsem de haddime değil size yanlış yolda olduğunuzu söylemek. Siz nasıl isterseniz öyle yaparsınız.
Olay hobimiz vesilesiyle tanklarımıza giren canlılar olduğunda işin rengi değişir. Benim için canlıların sağlığı zevkimden, hobimden, paramdan, zamanımdan ve bazen kendimden de önde gelir. Benim bakış açım budur. Başkasına nasıl gelirse gelir bu da beni ilgilendirmez. Ama canlıların sağlığı konusunda yaptığımız yanlışları burada hertürlü sorgularım, yererim, gerektiğinde kendime de diğer arkadaşlarıma da kızarım. Bu da sadece beni ilgilendirir, başka hiçkimseyi değil.
Siz her ne kadar benim yazdıklarımı konu ile alakasız görseniz de (sizin takdirinizdir, saygı duyarım) ben oldukça alakalı gördüm ve yazma gereği duydum. Bu tarz hobiciye kıyak olaylarının arkasından neler çıktığını defalarca yaşadık, gördük. İbrahim arkadaşım lütfen üzerine alınma, ben seni tanımam etmem, amacın nedir bilmem, ama uyarılarımı yapmak benim görevimdir. Sanırım beni anlayışla karşılarsın.