Bu işi yakın dönemde ticari olarak yapan bir sürü kişi ortaya çıkmıştır,özellikle canlı kaya ve bazı kabuklu deniz canlıların satışının yasal olmadığı halde internet kanalıyla satışını yapan kişi ve kişilerin esasında büyük bir cezanın ve tehlikenin içinde olduğunu bilmelerini isterim,bu site veya sitelerde ücretsiz ,bedelsiz olmayan her takas ve satış tamamen ticari ve iktisadi olarak tasarlanan bir uygulamadır,bu işi meslek haline getirmiş insanlar başkalarını özelliklede kendilerini kandırmasın, kişi yaptığı işi yasaklarını ve getirilerini hesaplayarak,tasarlayarak yapmalıdır, en azından yapılan alışverişin bir kalitesinin olmasını ve bana fayda sağlamasını ve işime yarar olmasını isterim,ancak görülüyorki güney illerinin bir çoğunda artık canlı kaya ve yerel deniz canlılarının satışı gayri resmi yollardan bir şekilde yapılıyor, küçük çapta bir sektör oluştu.,asıl entresan olan ise bu insanların internet üzerinden bu işin kanunsuz olarak ticari satışlarını yapabilmeleridir,kür edilmemiş ayıklanmamış ancak kür edilip devasa tanklarda ozon uyguladıklarını söyleyen şarlatanlara prim tanıyanlarda bizleriz,konunun buradaki counch (konk) satışı ile bir ilgisi yoktur ancak kimsenin zarar görmemesi için eğer bu iş bir şekilde yapılacak ve önüne geçilemeyecekse bu icraatın en azından işinin erbabı kişiler tarafından yapılması gerektiğin düşünüyorum bununla birlikte elimde olsa bu topiği kitlerdim zamanında bu canlının satışı dağıtımı yüzünden ne kadar eziyet çektiğimizi buradaki eski üyeler gayet iyi hatırlarlar.