Keşfet

Conch

Herkese Selamlar. Telefon Numaramı Değiştirdim Bilginiz Olsun. 0532 442 87 71.

Conch, Astrea Snail ve Hermit Siparişlerinizi Bu Numaradan veya Resifbolgesi Forum ve Ö.M. İle İletebilirsiniz.

Teşekkür Ederim.

İbrahim bey canlıları aldım. Mükemmel kargolama gerçekten bu işin hakkını veriyorsunuz. Plastik kavanozda göndermeniz hem canlılar için hem de alıcı için çok iyi bir tercih. Herkese tavsiye ederim.

Teşekkür ederim Sıtkı Bey hayırlı olsun. Umarım canlılardan memnun kalırsınız. Yaşadığımız kargo sorunlarından ders alarak en iyi şekilde gönderim yapmaya çalışıyoruz. Kimseyi mağdur etmediğimizi düşünüyorum. Tabiiki burada herşeyden önemlisi canlıların sağlıklı koşullarda alıcıya telim edilebilmesi. İyi günler. İyi Forumlar.

Conch ve snailleri ayrı ayrı kavanozlarda göndermekte fayda var Cihan. Snailler conchlara göre daha hassas ve yolda ölebiliyor. Tek kavanozda olunca kayıp sayısı artıyor. Zaten siz de bunun farkındasınızdır ama canlıların sağlığı açısından tekrar belirtmek istedim.

Kolay gelsin.

Gökçe bey ben hem conc hem de sail istedim. Sizin belirttiğiniz gibi gönderi yaptılar.

Güzel. O zaman sorun yok :)

Turbo snailden kastınızı bilmiyorum ancak hayvanın gizi yani operculum bölgesi sarı ve sert yapıda ise 20-22 derecenin üzerinde yavaşlayarak bir süre sonra ölen türlerden bahsediyor olabilirsiniz,latincesi aklımda değil monodonta olmadığını varsayarak yazıyorum,varsa fotoğraf koyabilirseniz sevinirim.

Bu işi yakın dönemde ticari olarak yapan bir sürü kişi ortaya çıkmıştır,özellikle canlı kaya ve bazı kabuklu deniz canlıların satışının yasal olmadığı halde internet kanalıyla satışını yapan kişi ve kişilerin esasında büyük bir cezanın ve tehlikenin içinde olduğunu bilmelerini isterim,bu site veya sitelerde ücretsiz ,bedelsiz olmayan her takas ve satış tamamen ticari ve iktisadi olarak tasarlanan bir uygulamadır,bu işi meslek haline getirmiş insanlar başkalarını özelliklede kendilerini kandırmasın, kişi yaptığı işi yasaklarını ve getirilerini hesaplayarak,tasarlayarak yapmalıdır, en azından yapılan alışverişin bir kalitesinin olmasını ve bana fayda sağlamasını ve işime yarar olmasını isterim,ancak görülüyorki güney illerinin bir çoğunda artık canlı kaya ve yerel deniz canlılarının satışı gayri resmi yollardan bir şekilde yapılıyor, küçük çapta bir sektör oluştu.,asıl entresan olan ise bu insanların internet üzerinden bu işin kanunsuz olarak ticari satışlarını yapabilmeleridir,kür edilmemiş ayıklanmamış ancak kür edilip devasa tanklarda ozon uyguladıklarını söyleyen şarlatanlara prim tanıyanlarda bizleriz,konunun buradaki counch (konk) satışı ile bir ilgisi yoktur ancak kimsenin zarar görmemesi için eğer bu iş bir şekilde yapılacak ve önüne geçilemeyecekse bu icraatın en azından işinin erbabı kişiler tarafından yapılması gerektiğin düşünüyorum bununla birlikte elimde olsa bu topiği kitlerdim zamanında bu canlının satışı dağıtımı yüzünden ne kadar eziyet çektiğimizi buradaki eski üyeler gayet iyi hatırlarlar.

Tanıyanlar bilirler ben asla yapı olarak hararetli atışmaların yada benzer sanal tartışmaların içinde olan,etraftaki sakinleri huzursuz etmek isteyen biri değilim,ancak şu bir gerçekki eğer bu hobi adına bir şey yapılıyorsa yada yapılacaksa bu bilgi birikim ve deneyim aktarımı olmalıdır,bununla birlikte sözümün arkasındayım,eğer bu ve bunun gibi ilanların satışına ve pazarlamasına izin verilecekse ,site yöneticilerinin ve adminlerin sıkı denetiminde bu işin yapılmasında yarar var, Şunuda ifade etmek istiyorum bir canlı alırken yada ticari bir ilişkinin içerisine girdiğinizde kişinin sektördeki deneyimine ve referanslarına bir bakıp yaptığınız işi mantık süzgeçinden geçirmelisiniz. zira böyle yapmazsanız ,bir çok insan gibi mağdur olma olasılığınız olabilir, yukarıdaki yazımda ibrahim bey'in şahsına münasır yanlış bir algılama olduysa düzeltmek isterim ancak dediğim gibi bu ve bunun gibi ilanlarada artık pek sıcak bakmıyorum.

Bu gece astrea snail ve etcil hermitler de 1tl yani kisacasi Sabaha kadar CEO telefonu ile vereceginiz siparislerde ne alirsan 1tl kampanyasi gecerlidir saygilarimla iyi forumlar 0532 442 8771

Moderatör tarafında düzenlendi:
Resif bölgesi forum üyelerinden alongside nin doğumgununu kutluyorum ve eğer ihtiyacı varsa 10 adet conch veya astrea snail hediye etmek istiyorum özel mesaj ile bildirebilirsiniz alongside nice yıllara

selamlar size ö.m gönderdim

bahadır

Astrea snail'lerin fotoları var mı acaba?

Bende istemiştim size zahmet İbrahim bey fotoğraf eklemenizi bekliyoruz.

İbrahim Bey teşekkürler canlıların hepsi sağlıklı kayıp yok ama istediğimin 3 katı fazla yollamışsınız akvaryum doldu :)

Abi öm atmıştım geri dönmedin bekliyorum. :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar