Keşfet

Cyanobacteria Dan Kurtulma Reçetesi

Yerinde Bir Konu Yerinde Bir Paylaşım Emeği Bilgisi Geçen herkeze teşekkürler Adı geçen ilaç Arkadaşlarında söledigi üzere eczanelerden malesef tarih olmuş fakat ilacin içerigi olur dıye yazan arkadaşların yazılarını okuyunca araştırıp başka isimde ilaçlar buldum fakat bunlar uygunmudur

link:

Eritromisin İçeren İlaçlar

* AKNILOX (Jel)

* BENZAMYCIN (Jel)

* ERİMİCİN (Film Tablet)

* ERİTRO (Film Tablet)

* ERİTROSİF (Enterik Kapsül)

* ERYACNE (Jel)

* ERYTHROCIN (Film tablet)

* ERYTHROCIN (granül)

* ERYTHROCIN Pediyatrik (Oral Süspansiyon)

* ISOTREXIN (Jel)

Film tabletlerden bahsediyorum tabiki jölesi nasıl oluyo onu merak ettim.

Nihayetinde ilacı buldum Şimdi Sıra Denemekte Saygılar.

Kh değeride bir çözümdür :)

Devrim bey öncelikle verdiğiniz reçete için teşekkür ederim, kendi akvaryumumda uyguladım ve gerçekten kür sağlayan bir tedavi yöntemi, bu yöntemi sanırım çok arkadaşımız uyguladı ve başarılı sonuçlar aldı, isminiz gibi bence devrim niteliğinde bir öneri, umarım bu gibi araştırmalarınız devam eder, belki camlarda oluşan yeşil yosunlarla ilgili bir reçete verirsiniz, saygılarımla...

Arkadaşlar yosun oluşumu bende bariz bir şekilde tüm kayaların yeşil hemde mat yeşil olmasıyla başladı,bu ilaçtan bende kullanmak istiyorum elimde microbacteri7 denen bir karışım var bu ilaçlama sonrası yeterlimi sizce(bakteri için)

Şimdi gelelim asıl soruya bu ilacı nasıl ve ne şekilde kulanıcaz detaylı anlatırsanız çok seviniirim

saygılarımla.

ERYTHROCIN ilacını bir günde 1 adet 500 mg olarak yaklaşık 350 lt için 3 er gün arayla 4 sefer denedim. PS ise 12 saat kapattım. Ancak bir başarı elde edemedim. Sebebi nedir Sizce

sumpa turf kurdum 1 ay sonra bayağı bir kalın yosun tabakası oluştuktan sonra, ana tankta yemleme hariç ışıkları 4-5 gün kapattım, turf un ışığı hep açık, turfta akvaryumdaki gibi mor cyano oluştu, sürekli kalınlaşınca temizledim ,yemlemeyi azalttım, dün akşam itibarıyle geçti diyebilirm, inatla cyanonun çıktığı kayada akvaryumda dün ışıkları sürekli yakmama rağmen cyano yapmadı

ERYTHROCIN ilacını bir günde 1 adet 500 mg olarak yaklaşık 350 lt için 3 er gün arayla 4 sefer denedim. PS ise 12 saat kapattım. Ancak bir başarı elde edemedim. Sebebi nedir Sizce
1aydır ro su kullanmaya başladım ondan olabilir mi?Tün değerlerim iyi bir tek fosfat ölçemiyorum, acaba fosfattan olabilir mi?

Ro suyunu ölçtünüz mü? ro da sorun olabilr bendede aşırı vardı akıntıyı arttırdım dip çektim ve su değişimi yaptım 1 haftada yok oldu

Ro suyunu ölçtünüz mü? ro da sorun olabilr bendede aşırı vardı akıntıyı arttırdım dip çektim ve su değişimi yaptım 1 haftada yok oldu
Amoksisilin ihtiva eden herhangi bir antibiyotikte aynı işi görüyor ,eritromycinde takılmamak lazım, ama önce arızanın nedeni tespit etmek lazım.

merhaba çok uzun zamandır uğraştığım ve haliç görünümünü alarak artık miğdemi bulandırmaya başlayan cyanobacteria sorunumdan nihayet kurtuldum. öncelikle kurtuluştaki en büyük paya sahip olan devrim abime çok teşekkür ediyorum. onun tavsiyesine uydum ve kesin sonuca ulaştım.bütün eczanelerde bulabileceğiniz eritromisin etken maddeli eritro isimli antibiyotik! 5 günde cyanoyu yok etti. devrim abime tekrar teşekkürler.

<a href=" target="_blank">

şuan ilaçtan sonra 5.gün fakat canlılarımda herhangi bir sağlık sorunu ve keyifsizlik yok. herşey çok güzel ilerliyor.
peki bu antibiyotik kullanım sırasında canlıları cıkartıyormusun yoksa herhangi bi zararı yokmu balıklara

Fosfat 0 olmasına ragmen cyanonun oluşuyorsa buna sebep akıntı ve ışık olabilir diyebilirmiyiz,başka sebeplerde olabilir mi?

silikat ,kötü su değerleri, eski aydınlatma ve az akıntı

Silikat suda varsa tds ile ölçümle bunu anlayabilirmiyiz, yoksa test alıp ölçmek şart mı?

600 Lt akvaryumda 2 adet 4500LT/saat ve 1 Adet 4000 Lt/Saat dalga motoru kullanıyorum. Aydınlatmam T5 ve 3 aylık sayılır.

Teşekürler...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Silikatı ölçmek için test kullanabilirsiniz. Akıntı motorlarınız yeterli değil bence bende 600 lt de 6500 geri dönüş 2x12000 tunze 1x15000 wortech kullanıyorum

Teşekürler Evren Bey, dalga motoru kadar akıntının yerleştirilmesi de önemli anladığım kadarıyla. Sizne önerirsiniz.

Fosfat 0 olmasına ragmen cyanonun oluşuyorsa buna sebep akıntı ve ışık olabilir diyebilirmiyiz,başka sebeplerde olabilir mi?
benim gözlemlediğim kadarıyla cyano c:n:p dengesinin bozulmasıyla orataya çıkıyor.

dengeyi stabil tutmak bir çok tankta cyano ile ilgili sorunu çözüyor.

ben tankında cyano olan bir arkadaştan caulerpa almıştım, gazeteye sarılı ıslak vaziyetteydi, kendi sumpa ekledikten 1 hafta sonra tankımda cyano görmüşlüğüm vardır :)

Bu ilacı kesinlikle tavsiye ederim cyano kaplamış bir tankı 1 haftada tertemiz yaptı.

Birde eyer bu ilaç yararlı ve zararlı bakterileri öldürüyorsa başımızın belası olan beyez beneği de yok etmezmi?

Bu ilacı kesinlikle tavsiye ederim cyano kaplamış bir tankı 1 haftada tertemiz yaptı.

Birde eyer bu ilaç yararlı ve zararlı bakterileri öldürüyorsa başımızın belası olan beyez beneği de yok etmezmi?
Merhaba Devran Bey,

bu ilacı derken hangisiniz kastettiniz?Anladığım kadarı ile siz kullandınız nasıl bir dozlama yaptınız:?

Teşekkürler

Konu görüntüleyen kullanıcılar