Black Jag
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Devrim
antibiyotikyöntemi son seçenek olmakla birlikte iyice oturmuş bi cyano sorununda hızlı etki almak için kullanmak gerekiyor. Nedense ülkemizde herkes her tür yosun ve cyano oluşumunda topu nitrat-fosfata atıyor. Ben yosunlarda esas olayın nitrat fosfat olduuna inanmıyorum. nitratın 10 fosfatın 0.05 den yüksekse mutlaka tetikler ama benim sistemimde nitrat 0.25 mg, fosfatım 0.015 (merck testle) ve buna rağmen günlük 1 gram calsiyumnitrat ekliyorum ama ne zaman aminoyu abartsam cyano ve yosun türlerinde çoğalma görüyorum. Nitratımın ve fosfatımın eklemeye rağmen düşük olması ama buna rağmen zaman zaman başgösteren cyano ve yosun sorunu bana sorunun nitrat-fosfat değil su içinde bulunan DOM ve DOC (yanlış hatırlamıyorsam) diye tabir edilen çözünmüşlerin sebep olduğunu düşündürüyor. Normalde oluşan cyanoyu çözmek için olay çok basit; bakteri ve yemi ama ne zaman votka desek nedense forumdan dışlanıyoruz yada 0.1 ml kullanmak lazım dediğimizde arkadaş 1 ml kullanıyor sonrada votka yüzünden sistemim çöktü diyor. VSV yöntemi özelikle prodibio ile desteklendiğinde çok aşırı olmayan cyano sorununu 1 gün içinde çözüyor ama bizim millet ya bazı ürünlere parayı vermeyi çok seviyor yada bazı konularda takıntılı oldukları için votkayı duydumu tüyleri ürperiyor Durum böyleyken çözüm için şukadar votka şu kadar sirke şukadar esmer şeker deyipde forumda tartışma çıkartacağıma kökten çözüm eritromisini önermek daha iyi
Şimdi istediğinizi söleyin antibiyotik kullanmak hebamı eder onu yapmak bunumu yapar arkadaşlar biz daha giderken adamlar dönüyor. Yurtdışında organik karbon destekli sistemlerle adamları aldığı yol, yaptıkları sistemler ülkemizdeki 1-2 akvaryum hariç hepsine 5 değil 10 basar o yüzden gözleri kapamadan, arkadaşların tavsiyelerine uymadan, akvaryumcuların 100 dediğinin 95 ine inanmadan kendimiz araştırmalı kendimiz öğrenmeliyiz at gözlüğü takmadan etki-tepki mekanizmasını araştırmalı öğrenmeliyiz
Şimdi istediğinizi söleyin antibiyotik kullanmak hebamı eder onu yapmak bunumu yapar arkadaşlar biz daha giderken adamlar dönüyor. Yurtdışında organik karbon destekli sistemlerle adamları aldığı yol, yaptıkları sistemler ülkemizdeki 1-2 akvaryum hariç hepsine 5 değil 10 basar o yüzden gözleri kapamadan, arkadaşların tavsiyelerine uymadan, akvaryumcuların 100 dediğinin 95 ine inanmadan kendimiz araştırmalı kendimiz öğrenmeliyiz at gözlüğü takmadan etki-tepki mekanizmasını araştırmalı öğrenmeliyiz
Moderatör tarafında düzenlendi: