Keşfet

Diy Led Aydınlatma

Arda selam

ne diyeyim kardeşim müthiş birşey yapmışsın, tebrikler valla.

Nano yapmayı planlıyorum, iş yerine kuracağım. Led'li bir aydınlatma önerirmisin?

Bu arada Gebze'ye taşınıyoruz...

Hoşçakal

tamamen bır sanat tebrıkler cok guzeller

Elinize,kolunuza sağlık Arda Bey.Nasıl led aydınlatmadan mennun musunuz?T5 lerin yerini tutuyormu?Aynı boyutlarda benimde akvaryumum var.Bende power led aydınlatmaya geçmeyi düşünüyorum.
Valla Sadece T5lerin yerini değil bence Mh'ların yerini de tutuyor. Hem ışık gücü , hem de tabanda oluşan ışık kırılımları ( MHlardan daha fazla oluşuyor) olarak bir eksiği yok. ilk 1 aylık kullanımda cok memnunum .Mercanlarda büyüme hala gözle görülür şekilde. Bakalım uzun vadde sonuc ne olacak.

Arda selamne diyeyim kardeşim müthiş birşey yapmışsın, tebrikler valla.

Nano yapmayı planlıyorum, iş yerine kuracağım. Led'li bir aydınlatma önerirmisin?

Bu arada Gebze'ye taşınıyoruz...

Hoşçakal
Selam Halit,

Sağolasın..

Valla kesin LED derim hele o kadar küçük alanda cok daha efektif olabilir. Yani eğer derinlik az ise lens bile kullanmadan halledebilirsin.

Renk konusunda 1 Beyaz + 2 Mavi diyorum. Ben bire bir yaptım ama cok led olduğu için renk ayarlamada problem yaşamıyorum ama az led'de cool white ağır basabilir.

Ne güzel ya iş yerinde akvaryuma izin vermeleri süper. Gebze konusunda kolay gelsin.. Yollar boş kalmasın..

Arkadaşlar,

Sonunda tamamı LED ile olan elektirik faturam geldi. Sadece 7-8 günü LED ile olan faturadan tam 40 TL daha az. Yani LED'e geçiş nereden baksan bana ayda 40 TL tasaruf sağlamış oldu.

Bu haberi sizle paylaşmak istedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Estetik açıdan çok güzel, tasarruf süper, uzun ömrü harika ancak mercanlar üzerindeki etkisi, ve yosun oluşumu konusunda bilgi verebilirmisiniz?

Estetik açıdan çok güzel, tasarruf süper, uzun ömrü harika ancak mercanlar üzerindeki etkisi, ve yosun oluşumu konusunda bilgi verebilirmisiniz?
Teşekkürler,

Her hangi bir yosun bir etkisi şu ana kadar olmadı. Tam aksine camlarda oluşan film şeklindeki yosunlar azaldı. Eskiden camları daha sık 2-3 günde bir temizlerken şimdi 5-6 gün gibi bir süre idare ediyor.

Mercan gelişimi ise gayet iyi. Şu an 7 haftayı buldu. SPSlerde gözle görünen büyüme var. Ama daha uzun süre için şu an bilmiyorum.

Tebrikler güzel çalışma

alkışlıyorum mükemmel yapmıssın Arda arkadasım bende yapmayı düşünüyorum fakat bir site var arastırırsan seninde gorusunu almak isterim www.aquariumled.eu adamlar iyi yapmislar sizlerinde fikirlerinizi almak isterim

çok güzel olmuş.elinize sağlık.ben 4 ayda 3000 parçalık puzzle'ın %10 unu tamamlayamadım siz led armatür yapmışsınız :)

alkışlıyorum mükemmel yapmıssın Arda arkadasım bende yapmayı düşünüyorum fakat bir site var arastırırsan seninde gorusunu almak isterim www.aquariumled.eu adamlar iyi yapmislar sizlerinde fikirlerinizi almak isterim
mutlu resimleri gösterip benimde kanıma girdin.daha t5 armatürü bitirmeden led'e merak saldık :)

çok başarılı. tebrik ederim.

süper, tebrikler...

akvaryumdaki gelişmeleri ve değişimleri bekliyoruz.

Arda bey canlıların son fotograflarını alabilirmiyiz...

Gelişim vs yi gorsek benim gibi sisteme para yatırsakmı yatırmasak mı diye kıvranan cok kişi vardır :)

İnternette kimi forumlarda led cogu kişiye gore yetersiz kalıyor. Kimisine gore ise baya iyi .

Sizin tecrubenize gore iyi ama onu cıkarıyorum ..

Sadece zoa agırlıklı akvaryumlarım oldugu için cok endişelenmiyorum aslında ama yinede insanın aklında soru işaretleri kalıyor.... :)

Bir sure sonra Arda bey sizin basınızı biraz sisrecegim... :) kurulum asamasında

Gorusmek uzere..

henüz Türkiye için ledler erken.Amerikada olsaydınız olurdu

Acıkcası bence tam zamanı gelen elektrik faturalarından sonra 2 ay oncesine kadar 6 ay boyunca sistemime baglı olarak aylık 30 tl oduyordum akvaryuma son iki aydır 50 tl nin uzeirne cıktı .

Led firmaları bakımından daha zaman var fakat kaliteli ve bence uygun fyatlı ( elektrik faturası bakımından ) led bulmak artık imkanısz deil.

Arda Bey paylaştığınız bilgiler için teşekkür ediyorum, DIY projelerde birçoğumuzun hayal bile edemediği üstatlık seviyesindesiniz bana göre, bu sebeple artık taciz çok olur, bir soru da ben sormak istiyorum müsade ederseniz. açıkcası ben de MH ve T5 karışımı bir aydınlatma projesi için bilgi toplamaya çalışıyordum ancak power Led konusu çok ilgimi çekmekle beraber acaba yerini tutarmı endişesi taşıyordum. Merak ettiğim konu bir power led' in ışık renk değeri kelvin derece olarak bilinmektemidir? böyle bir bilgiye ulaşabildiniz mi?

Saygılarımla.

benim anlamadığım

* e üretim maliyeti dendiği gibi sağlam bi mh+t5 kombinasyonuna denk hatta profesyönel markalara göre ucuz ise

* uzun vadede lamba değişimi vs gibi sebeplerden katlana katlana tasarruf ettiriyorsa

* elektrik tüketimi açısından zaten tasarruflu olduğu aşikar ise

* bahsedildiği üzere mercan gelişiminde sorun yoksa

* şu renk ledi yüzde şukadar yakarım diye keyfe keder çalıştırılabiliyorsa

* e yosun bilmemne de yapmıyorsa

Bunun hazır yapılmışı neden raflarda yok?

Diğer aydınlatmaların envayi boyu ve markası mevcutken çok mu zormuş bunu seri üretmek.

Hele ki elde yapılmış hali 2000 tl tutuyorsa bunu üretim bandına sokup robotlara yaptırsan herahaldi son kullanıcı fiyatı 1500 tl yi geçmez.

Bi yerde bi terslik var ama nerde :)

P.S: yinede "state of the art" denebilecek bir çalışma, elinize sağlık.

Konu görüntüleyen kullanıcılar