Keşfet

Feza Hokkacı: Desktop Ofis Akvaryumu

saglam bir calışma geliyor belliki. hayırlı ugurlı olsun simdiden Feza abi. 

Tekarardan hayirli olsun feza abi cok guzel bir tank olcagi belli

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İşte bu dönüş keyif verici  :thumbsup:

yeniden hayırlı olsun 

saglam bir calışma geliyor belliki. hayırlı ugurlı olsun simdiden Feza abi. 
Çok teşekkür ederim Ufuk Bey. 

Tekarardan hayirli olsun feza abi cok guzel bir tank olcagi belli

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok teşekkür ederim Cem Bey. 

İşte bu dönüş keyif verici  :thumbsup:

yeniden hayırlı olsun 
Çok teşekkür ederim Hakan Bey. 

Gözümüz yollarda kalmıştı Feza bey. Yine muhteşem bir çalışma olacağı kesin. Şimdiden kolay gelsin...

Nano kuracak olan arkadaşlara da benden bir tavsiye. Feza beyi takip edin, taklit edin...

Az önce canlı gördüm, çok bomba bir tank geliyor :)

Gözümüz yollarda kalmıştı Feza bey. Yine muhteşem bir çalışma olacağı kesin. Şimdiden kolay gelsin...

Nano kuracak olan arkadaşlara da benden bir tavsiye. Feza beyi takip edin, taklit edin...
Çok teşekkür ederim Kutlu Bey. 

Az önce canlı gördüm, çok bomba bir tank geliyor :)
Sağolun Cenk Bey. Sizin akvaryum daha güzel olacak gibi, gelişmeleri takip ediyorum. 

özellikle bakmayı düşündügün canlılar varmı abi?

Hayırlı Olsun Feza Bey,

Maşallah Harika görünüyor. 

özellikle bakmayı düşündügün canlılar varmı abi?
Ufuk Bey merhaba,

Önceki kurulumda olduğu gibi yine küçük türler olacak. Evdeki akvaryumda bulunan Pipefish, Nematodes (Randalli karidesi ile birlikte), Fridmani, Karidesleri bu akvaryuma transfer edeceğim. Bunların yanına, kumu temizlemesi için bir tane Two Spot Goby, Okinawa Goby, Ripple Goby ve diğer küçük Goby türleri koymayı planlıyorum. Belki bir çift at olabilir kışa doğru. Bir de olmazsa olmaz soytarı çifti.

Mercan olarak Zoa, Euphillia türleri ve mantar (özellikle Ricordea Florida) ağırlıklı olacak. Bir zaman sonra SPS eklemeyi düşünüyorum. 

İyi akşamlar,

Hayırlı Olsun Feza Bey,

Maşallah Harika görünüyor. 
Çok teşekkür ederim Metin Bey. Henüz boş ama bana da çok güzel görünüyor, özellikle ışık kırılmaları. Bu açıdan Kessil çok başarılı bir armatür. Kum üzerindeki ışık dalgalanmaları müthiş görünüyor, hele ki kum ve kayalar henüz beyaz ilken. 

İyi akşamlar,

Haydi hayırlısı dolmaya başlamış  :thumbsup:

kazasız belasız gönlünüzce devam dileklerimle

kayanın zirvesini boydan boya sps beklerim  ;)

canlılar gelmeye başlamış. mercanların dizilimi goz aşınalıgımı abi. cok ic ice ama hepsi belli yoluyor. özel bir yöntemi varmı yoksa bir yere bırakıp gözlemleyip sonra degiştiriyormusun.

Haydi hayırlısı dolmaya başlamış  :thumbsup:

kazasız belasız gönlünüzce devam dileklerimle

kayanın zirvesini boydan boya sps beklerim  ;)
Teşekkür ederim Hakan Bey. Benim niyetim de üst tarafı SPS yapmak, zamanı gelince. Umarım sizin akvaryumunuz gibi yapabilirim.

canlılar gelmeye başlamış. mercanların dizilimi goz aşınalıgımı abi. cok ic ice ama hepsi belli yoluyor. özel bir yöntemi varmı yoksa bir yere bırakıp gözlemleyip sonra degiştiriyormusun.
Ufuk Bey merhaba,

Soldaki koyu renkli kayayı evdeki küçük akvaryumdan getirdim. Üzerinde xenia, hairy mushroom ve leather vardı. Ben elimdeki zoalar ile renklendirdim. Mercan dizilimini türe, ışık ve akıntı ihtiyacına, renk kombinasyonuna ve birbirleri ile uyumlarına göre yapmaya çalışıyorum. Bir müddet sonra gelişip yayılıyor ve açıklıkları da kapatıyorlar zaten. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
BaşarınıZın devamını diliyorum çok güzel olucak inş.

Abi çok güzel maşaAllah. Nazar değmesin. İnşallah bol bol çoğalırlar. 

Merhabalar,

Uzun zaman olmuş yazmayalı. Hatırlatmak gerekirse; akvaryum 40x40x35 ebadında, arkadan 10 cm hazneli (ölçülere hazne dahil). PS Tunze 9001, aydınlatma Kessil, geri dönüş pompası Ehiem 1000, dalga motoru yok, yerine akış dağıtıcı kullanıyorum.

Akvaryumun son hali aşağıdaki şekilde. SPS, LPS, soft mercan türleri ile dolu. Balık olarak; 2xFire Goby, 2xPurple Fire Goby, Pipefish, Two Spot Goby, Randall Goby, Nematodes Goby, Okinawa Goby mevcut. Ayrıca 3 tane Karides, Randall Karides, Sarı Deniz Hıyarı var.

Katkı C-Balance A-B kullanıyorum. 

Ekli dosyayı görüntüle 47733

Ekli dosyayı görüntüle 47734

Cok guzel gorunuyor eline saglik abi gercekten

Konu görüntüleyen kullanıcılar