Keşfet

Feza Hokkacı: Desktop Ofis Akvaryumu

Henüz tam emin değilim ama sanırım bu rengi maviye çalan asterina yıldızlar aiptasia yiyor olabilir. Geçen ay bu yıldızlardan irice bir tanesini iki küçük aiptasianın üstüne çökerken gördüm. Üstünden 1 ay geçti, şimdilik aiptasialardan eser yok. Başka bir gün de finger leatherın ucuna yapıştı, ertesi gün baktığımda orası biraz tırtıklanmıştı mesela. Akvaryumcuda rastlarsanız bir deneyin derim, bendekiler beyazlar kadar hızlı bölünmüyor.

Henüz tam emin değilim ama sanırım bu rengi maviye çalan asterina yıldızlar aiptasia yiyor olabilir. Geçen ay bu yıldızlardan irice bir tanesini iki küçük aiptasianın üstüne çökerken gördüm. Üstünden 1 ay geçti, şimdilik aiptasialardan eser yok. Başka bir gün de finger leatherın ucuna yapıştı, ertesi gün baktığımda orası biraz tırtıklanmıştı mesela. Akvaryumcuda rastlarsanız bir deneyin derim, bendekiler beyazlar kadar hızlı bölünmüyor.
Peppetmint karides bekliyorum Onur Bey. Bu hacimdeki akvaryumda sürekli filefish barındırmak mümkün değil ama karides iş görecektir. Kayaları değiştirdiğim için şu an aiptasia yok. Peppetmint eklediğimde çıkacak olanları temizleyecektir. 

Selamlar, 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kedi televizyonu :)  Yalnız kedi çok sevimliymiş.

feza bey, spsler de renkler iyi duruyor,,büyüme yi merak ettim nasıl olucak :)

feza bey, spsler de renkler iyi duruyor,,büyüme yi merak ettim nasıl olucak :)
Sağolun Adnan Bey, büyüme de fena değil, ofiste ve yaklaşık 25 cm mesafemde olduğu için sürekli gözlemliyorum, gelişimi takip edebilmek için de periyodik olarak fotoğraflıyorum. 

Selamlar,

Merhaba Feza Bey, muhteşem akvaryumunuz için sizi tebrik ederim. İnşallah çok daha uzun soluklu bir akvaryum olur. Merak ettiğim bir şey hakkında size danışmak istiyorum. 

Rainfordi goby için özellikle kullandığınız bir yem varmı? Yoksa sadece taşların bir üzerindeki alglerlemi besleniyor?

Umut Bey merhaba,

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. 

Rainfordi için özel bir yemleme yapmıyorum. Gerek kum ve kayalardaki yosunlar gerekse arka duvardaki yosunları gayet güzel yiyor. Akvaryuma kuru ve dondurulmuş yem giriyorum, belki onlardan da tüketiyordur ama hiç gözlemlemedim. 

Saygılarımla,

Feza Hokkacı 

Kumlardan ağzına alıp tükürüyor demekki birşeyler yiyor. Cevap için teşekkürler. 

Ve akvaryum kapanıyor. 

2014 yılında iş yerimde kurduğum nano akvaryumu, taşınma sebebi ile kapatma kararı aldım. Birkaç canlıyı evdeki pico akvaryuma bazılarını da büyük akvaryuma transfer edeceğim. Kalan canlılar ve birkaç malzeme için ilan açacağım. 

Aranızdan ayrılmıyorum, diğer akvaryumlarım faal. Taşınma sonrası, yeni ofisin fiziki şartlarına göre başka bir akvaryum kurmayı planlıyorum. 

Bu vesile ile yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlarım. 

Hoşça ve sağlıcakla kalın. 

Feza Hokkacı 

Ve akvaryum kapanıyor. 
2014 yılında iş yerimde kurduğum nano akvaryumu, taşınma sebebi ile kapatma kararı aldım. Birkaç canlıyı evdeki pico akvaryuma bazılarını da büyük akvaryuma transfer edeceğim. Kalan canlılar ve birkaç malzeme için ilan açacağım. 
Aranızdan ayrılmıyorum, diğer akvaryumlarım faal. Taşınma sonrası, yeni ofisin fiziki şartlarına göre başka bir akvaryum kurmayı planlıyorum. 
Feza Hokkacı 
Hayirlisinolsun feza abi cok guzel bir nanoydu ama eminimki sen daha iyilerini yapicaksin saygilarimla yeni yilin kutlu olsun [emoji5]

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ve akvaryum kapanıyor. 

Feza Hokkacı 
En kısa sürede yeni bir nano ile geri dönmeniz dileklerimle 

Mutlu yıllar

Ve akvaryum kapanıyor. 
Feza Hokkacı 
Yen'i tank La geri dönüşünü bekliyor olacağız Feza abi.

İyi seneler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tekrar merhaba,

Taşınma süreci tamamlandı ve akvaryum yeni yerini aldı. 

Ekli dosyayı görüntüle 44036

Aynı akvaryum ile devam ettiğim için yeni başlık açmadan buradan devam etmeyi uygun gördüm.

Akvaryum 40x40x35(h) cm ölçülerinde ve arkadan 10 cm hazne bulunmakta (hazne ölçülere dahil). Ekipman olarak; Tunze 9001 PS, Ehiem Compact 1000 geri dönüş motoru, Kessil A350W aydınlatma ve Flo Deflektör akım yayıcı kullanıyorum. 

Suyu ve tuzu bugün koyarak bakteri kültürü girişine başlayacağım. Kum ve tuz Reeflowers marka. Bakteri kültürü olarak bugüne kadar Prodac Nitridac kullandım yine bu bakteri kültürü ile başlangıç yapacağım.

Feza Hokkacı 

Konu görüntüleyen kullanıcılar