Arkadaşlar merhaba,
Son güncellemeden bu yana uzun zaman geçmiş. Bu zaman zarfında olan değişiklikleri ve mevcut durumu paylaşmak istedim sizlerle.
İlk günden bu yana 40x40x35 ebatlarında, arkadan 10 cm hazneli nano akvaryum ile devam ediyorum. Ekipman olarak; Tunze 9002 PS, Eheim geri dönüş pompası, flo deflector, Kessil led armatür kullanıyorum. Son olarak, uzun bayram tatili sebebiyle, otomatik su tamamlama (Grotech) ve otomatik yemleme (Resun) ekledim (yemlemeyi şu an kullanmıyorum, elle yemleme yaıyorum). Yaklaşık 6 ay kadar önce kayaları değiştirmiştim, aiptasialardan kurtulmak için. Son zamanlarda bir miktar fosfat sorunu yaşadım ama onu da atlattım şu an için.
Hippocampus Comes türü çift denizatını ve çıplak soytarıları çıkarttım. Denizatlarını farklı bir tür denizatı (Hippocampus Reidi) eklemek istediğim için soytarıları ise büyüdükleri ve yükleri arttığı için çıkarttım (henüz Reidi eklemedim).
Şu an akvaryum mevcudumuz;
- Nematodes Goby, 1 adet
- Dracula Goby, 1 adet
- Aurora Goby, 1 adet
- Rainfordi Goby, 1 adet
- Blue Stripe Pipefish, 1 adet
- Okinawa Goby, 1 adet
- Ripple Goby, 1 adet
- Orchid Dottyback (Fridmani), 2 adet
- Pom Pom Crab, 1 adet
- Anemone Crab, 1 adet
- Glass Shrimp, 1 adet
- Randalli Shrimp, 1 adet
- Srimp, 2 adet)
- Black Urchin, 1 adet
- Yellow Sea Cucumber, 2 adet
- Algae Eater Snail, 1 adet
- Conch, 1 adet
şeklinde. Bu kadroya Yasha Goby de eklemek istiyorum eğer bulabilirsem.
Mercanları sayamayacağım; çeşitli soft ve LPS mercanlar mevcut. Son olarak 1 adet SPS ekledim akvaryuma, şimdilik sıkıntı yok, halinden memnun. Eğer başarılı olursa SPS miktarını artırmayı planlıyorum.
Akvaryuma KH hariç herhangi bir katkı girmiyorum, haftada bir %10 civarı su değişimi yapıyorum.
Müsait bir zamanda fotoğraf ve video da yüklemeye çalışacağım.
Sağlıcakla ve hoşça kalın.
Saygılarımla,
Feza Hokkacı