Merhabalar,
Tatlı su konusunu bir tarafa bırakıp tuzlu suya geri dönersek; dün itibari ile akvaryuma yeni kaydolan mini-mini birinci sınıf talebelerimiz var:
Önce genel bir görünüm.
Ekli dosyayı görüntüle 25961
Ardından yeni arkadaşlar.
Ekli dosyayı görüntüle 25962
Ekli dosyayı görüntüle 25963
Ekli dosyayı görüntüle 25964
Ekli dosyayı görüntüle 25965
Zetlight'ın performansından şikayetim yok ama ileride akvaryumu biraz daha büyütürmüyüm düşüncesi ile bir üst grup (nanox2, twins hf 103 gibi), gün simülasyonu da yapılabilen bir armatür araştırıyorum (Avcılar Marine Akvaryum'un yeni çıkaracağı 36 W armatür de olabilir, bekleyip göreceğiz).
Tunze 9002 sıkıntısız çalışıyor, köpürtmesinde sıkıntı yok ama toplayacağı da birşey yok, nihayetinde balık v.s. canlı yok akvaryumda.
Geri dönüş pompasının akvaryuma giriş ağızını 2'ye bölüp akıntıyı 2 ayrı taraftan vermek istiyorum, geçmeli plastik spiral alacağım (aklınızda olsun talaşlı imalat takım tezgahlarının soğutma sıvısını parça üzerine boşaltan borular bu tiptir, İMES gibi yerlerde bulunabilir, internetten de sipariş edebilirsiniz).
Su değerlerimiz gayet iyi, sadece sabah ofise geldiğimde oda biraz sıcaktı, su 280C olmuştu, camları açıp serinlettim ortalığı şimdi 260C.
Haftaya balık bakmaya başlayacağız, belki Mercan Çiftliği buluşmasını beklerim balık almak için.
Tekrar görüşmek dileği ile sağlıklı, mutlu ve bol tuzlu günler dilerim.
Saygılarımla,