Keşfet

Feza Hokkacı: Desktop Ofis Akvaryumu

Ayaklarının cama uyumu konusunda. Zetlight'ın kendi sitesinde 7 mm kadar uyumlu olduğu yazıyor fakat aldığım kişi 8 mm'de sorunsuz kullanıyordu. Hatta 10 mm kadar kullanılabileceğini söyledi. Bu akşam elime ulaşırsa bizzat test edip sonucu buradan yazacağım. Cam kalınlıklarımızın genelde 6 veya 8 mm olduğunu düşünürsek bu test bir çok kişinin işine yarayacak diye düşünüyorum :D

Zetlight 1702 led armatür 8 mm kalınlığında camda denendi. Sonuç: Çok rahat 8 mm oturuyor. 9 mm'e kadar rahatlıkla kullanılabilir.

933c2d76cd5ab1c1de40be4e90c2eb75.jpg

Ekte kendi karides tankim mevcut resunun 30x30x30 kup tankinda surekli co2 verilerek calisiyor. Bitki yogunlugu azsa karides tanki icin co2 onerilmiyor. Fakat yogunluk cok olunca co2 nin o2ye fotosentez yoluyla cevrilmesiyle sorun yasanmiyor. Gubre kullanmamak gerekiyor. Aydinlatma olarakda giesemann midday ve aquaflora mevcut. Fikir vermesi acisindan paylasmak istedim : )

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ekte kendi karides tankim mevcut resunun 30x30x30 kup tankinda surekli co2 verilerek calisiyor. Bitki yogunlugu azsa karides tanki icin co2 onerilmiyor. Fakat yogunluk cok olunca co2 nin o2ye fotosentez yoluyla cevrilmesiyle sorun yasanmiyor. Gubre kullanmamak gerekiyor. Aydinlatma olarakda giesemann midday ve aquaflora mevcut. Fikir vermesi acisindan paylasmak istedim : )

Başarılı Bir Tank.

Berk Bey merhaba,

Hedef budur, elinize sağlık, çok güzel.

Bilgilendirme için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Saygılarımla,

Harika bir akvaryum tuzlu sudada büyük tankımda hedef budur.Ama macro alglerle ;)

Saygıdeğer arkadaşlar,

Affınıza ve anlayışınıza sığınarak yeni kurduğum bitkili tatlı su akvaryumu hakkında kısaca bilgi verip tatlı su bahsini kapatmak istiyorum.

Akvaryum yaklaşık 15 lt, zemine 1,5 lt JBL Manado bitki kumu döşedim, yaklaşık 5 cm kalınlık oluşturdu. Üzeri bitkilerle kaplı küçük bir kütük ve kütükten kopan javaları iple bağladığım 2 küçük taş ile 1 saksı saz ekledim. Karbondioksit konusunu küçük bir difüzör ile hallettim. Akvaryumda 6 adet neon, 2 adet bee fish, 3 tane kırmızı burunlu tetra ve 2 tane kiraz karides var. Yakında kırmızı burunluları çıkartıp yerine Emre Bey'in önerisi ile galaxy rasbora eklemeyi planlıyorum, eğer diğerlerine zararları yoksa, araştıracağız.

Birkaç fotoğraf ile konuyu sonlandırmak istiyorum, ilginiz için tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyayı görüntüle 25947

Ekli dosyayı görüntüle 25948

Ekli dosyayı görüntüle 25950

Ekli dosyayı görüntüle 25951

Merhaba;

Dizayn bence hoş olmuş. Nacizane önerim, zemin yeşil olursa süper olur :)

Youtube üzerinde pekçok video mevcut, dizayn yapım vs içeren.. Fikir vermesi açısından izlemenizi öneririm.

" küçük bir difüzör"  nasıl yaptınız? yada nerden aldınız? Bilgi verirseniz sevinirim.

Yine Feza Bey, Yine Başarılı Bir Proje :D  

Emeğinize sağlık.

Bende tatlısu ile ilgili son kez yazayım.Aslında bu tip bir konu salonda olsa iyi olabilir.Merak uyandıran bir konu çünkü.

Feza Abi kum güzel seçim olmuş.Özellikle taban bitkisi için aydınlatma biraz daha önem kazanıyor.Litre başına 0.5-1 watt arası gibi,Taban yeşilliği tercih meselesi önerilerim subulata,parvula ve favorim cuba...Subulata diğerlerine göre daha kolay.Ama moss türleri ilede güzel bir dekor yapılabilir ki senin dekorda güzel olmuş eline sağlık Feza Abi.

Balık olarak bee fish'ler etçil ve daha çok acısu balığı olarak biliyorum.Görsellik güzel ama riskli bir tür.Çıkartmanı tavsiye ederim.

Karides konusunda tercihin Kiraz'lar olmuş,bakımı ve üremesi daha kolay canlılar.

Merhabalar,

Tatlı su konusunu bir tarafa bırakıp tuzlu suya geri dönersek; dün itibari ile akvaryuma yeni kaydolan mini-mini birinci sınıf talebelerimiz var:

Önce genel bir görünüm.

Ekli dosyayı görüntüle 25961

Ardından yeni arkadaşlar.

Ekli dosyayı görüntüle 25962

Ekli dosyayı görüntüle 25963

Ekli dosyayı görüntüle 25964

Ekli dosyayı görüntüle 25965

Zetlight'ın performansından şikayetim yok ama ileride akvaryumu biraz daha büyütürmüyüm düşüncesi ile bir üst grup (nanox2, twins hf 103 gibi), gün simülasyonu da yapılabilen bir armatür araştırıyorum (Avcılar Marine Akvaryum'un yeni çıkaracağı 36 W armatür de olabilir, bekleyip göreceğiz).

Tunze 9002 sıkıntısız çalışıyor, köpürtmesinde sıkıntı yok ama toplayacağı da birşey yok, nihayetinde balık v.s. canlı yok akvaryumda.

Geri dönüş pompasının akvaryuma giriş ağızını 2'ye bölüp akıntıyı 2 ayrı taraftan vermek istiyorum, geçmeli plastik spiral alacağım (aklınızda olsun talaşlı imalat takım tezgahlarının soğutma sıvısını parça üzerine boşaltan borular bu tiptir, İMES gibi yerlerde bulunabilir, internetten de sipariş edebilirsiniz).

Su değerlerimiz gayet iyi, sadece sabah ofise geldiğimde oda biraz sıcaktı, su 280C olmuştu, camları açıp serinlettim ortalığı şimdi 260C.

Haftaya balık bakmaya başlayacağız, belki Mercan Çiftliği buluşmasını beklerim balık almak için.

Tekrar görüşmek dileği ile sağlıklı, mutlu ve bol tuzlu günler dilerim.

Saygılarımla,

hayırlı olsun maşallah nazar değmesin...

Feza hocam ellerine sağlık diyeyim işin tatlısı tuzlusu ne güzel olmuş :)

Feza Bey'in akvaryumunun fotoğrafını PETCITY MAGAZİN dergisinin ocak sayısında yayınlanan nano akvaryumlar yazımda kullandım.

Kendisine teşekkür ederim. 
Deniz Bey merhaba,

Böyle bir yayına konu olmak çok sevindirici. Layık gördüğünüz ve yayınladığınız için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Feza hocam ellerine sağlık diyeyim işin tatlısı tuzlusu ne güzel olmuş :)
Uğur Bey merhaba,

İlginiz ve güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Çocuklar büyüyünce bu gibi işlere biraz daha fazla zaman ayırabiliyor insan. Ne demek istediğimi yakında anlayacağınızı sanıyorum, hayırlısıyla inşallah.

Saygılarımla,

Güncel resimler bekliyoruz :)
Güneş Bey merhaba,

Güncelleme yapmanın zamanı gelmiş aslında ama biraz daha renklenmesini bekliyorum akvaryumun. Şu an çok fazla yeşil ve kahve ağırlıklı, müsade ederseniz biraz daha zamana ihtiyacım var yeni resimler için.

Saygılarımla,

Uğur Bey merhaba,

İlginiz ve güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Çocuklar büyüyünce bu gibi işlere biraz daha fazla zaman ayırabiliyor insan. Ne demek istediğimi yakında anlayacağınızı sanıyorum, hayırlısıyla inşallah.

Saygılarımla,
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim :D

Bir de sabah akşam dolaştırmak zorunda olduğum Arya kızımız var (golden) hepsine yetecek sevgiyi ayarlayacaz artık :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar