Keşfet

Hangi Tuzu Kullanıyorsunuz

Red Sea Coral Pro diyorum kovasında bile profesyonellik kalite fışkırıyor tortusuz ,çabuk eriyen içinde barındırdığı eser elementler vs. herşeyiyle çoğu markaya açık ara fark atar benim için. Elos durduğu yerde renk değiştiren yeşilimsi mavimsi saçma sapan renklere bürünen saatlerce erimek bilmeyen ilginç bir tuz diğer markalar için yorum yapamam kullanmadığım için.
Redsea coral proda tortu konusuna katılmıyorum :)

Kurulumuda yaptım önceki tankımdaki aynı sorun vardı tortu fazla bırakıyor Reefcrystal ile karşılaştırdım çok çabuk eridi ve tortu sıfır

Tehlikeli konu. Ticaretini yapan var, bir ürünü A firması, diğerini B firması, C firması, D firması... satıyor. Hobici için de zor bir konu. Beğendiği- beğenmediği tuzu söylese firma taraftarı, yada düşmanı olarak algılanacak. 2 ucu çiçekli değnek. Aradan konu dışında birileri çıkacak, olay kişisel tartışmaya dönecek vs.. Keşke ülke olarak seviyeli tartışma kültürünü geliştirebilsek. Daha 'tartışma' kelimesinin anlamını bile tam kavrayamadık. Herkes birbirini kırmadan, tecrübelerini paylaşsa..

Ama görüldüğü gibi düzgün fikir paylaşımında bulunmamanın bedelini yine bizler ödüyoruz. Fikirlerimizi paylaşamadığımız için mecburen tuz bittikçe her defasında farklı bir markayı tecrübe edeceğiz.  
Gerçi az çok bu işe gönül vermiş bir hobici zaten hangi tuzun daha iyi olduğunu canlıların sağlığından ve su değerlerinden ve dengesinden anlar. En fazla 1 defa kötü tuzu satarlar. Ben de geçen seneye kadar içime sinmeyen bir tuz kullanıyordum. Yaşadığım bazı olumsuzlukları tuza bağlıyordum. Tuzu değiştirdim. Şimdi yeni tuzumdan çok  memnunum. Yeni kurulum yapacağım. Yine aynı tuzdan kullanacağım. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben bu kadar çok değişkenin olduğu bir ortamda bir kişinin iyi tuzu anlayabilecegini sanmıyorum. Kolay ve tam erime iyi bir ozellik olarak one çıkıyor. Bence cok kolay eriyen bir tuz her zaman iyi olmayabilir. İçeriği agirlikli olarak NaCl ve iyonik dengeden uzak bir tuzda çok iyi erir ve tortu birakmaz.

Şu tuz çok iyi bu kötü ifadeleri cok subjektif. Hangi ölçümlere hangi oranlara göre iyi yada kötü.

Ben bu kadar çok değişkenin olduğu bir ortamda bir kişinin iyi tuzu anlayabilecegini sanmıyorum. Kolay ve tam erime iyi bir ozellik olarak one çıkıyor. Bence cok kolay eriyen bir tuz her zaman iyi olmayabilir. İçeriği agirlikli olarak NaCl ve iyonik dengeden uzak bir tuzda çok iyi erir ve tortu birakmaz.

Şu tuz çok iyi bu kötü ifadeleri cok subjektif. Hangi ölçümlere hangi oranlara göre iyi yada kötü.
Kendi adıma, nano tankta katkı girmeden sadece su değişimiyle gittiğim için tuzdan başka bir değişken yoktu.  

En son preis kovası bitirdim, sorun şu ki başta mükemmel görünen tuz son kalan kısımda canlıları kapatır hale getirdi. Mesele tuz kalitesinden ziyade karışma sorunu olmalı diye düşünüyorum ve şöyle bir kullandığım tuzların tarihçesine baktığımda, canlıların en mutlu olduğu dönemler ufak kovalarla (7kg civarı) alıp bitirdiğim tuzlara denk geliyor, büyük kovalar bekledikçe kalite düşüyor olabilir, maddeler zamanla birbirini bozuyor olabilir...

Benim ilk kullandigim kova preiss ti ve aninda erime sagliyordu fakat kh ve mg cok dusuktu.[kh:4 mg:1100] daha sonra coralx saltmix aldim. Bu tuzun değerleri çok iyiydi fakat katilasma sorunu yasadim.sinirim yaninda gelen katki elementleri kargoda biraz döküldüğü için. O zaman sorun olmaz denmişti ama tuz taş gibi oldu. Yüzüm gulmedi su tuz konusunda anlayacaginiz :/

red sea coral pro kullanıyorum memnunum.

coralx saltx aldım. henuz kurulum yapmadım

red sea coral pro kullanıyordum bu hafta sonu bitirdim. Tankım sps ağırlıklı olduğu için ve istediğim değerleri yakalayamadığım için memnun kalmadım. Aquarium system reef crystal aldım ve yakında başlayacağım. 

Bu arada memnun olan ve olmayan arkadaşlar besledikleri canlıları da yazarlarsa karşılaştırma kıstasımız belli olsun. Red Sea Coral pro belki soft ve lps için yeterli iken ben sps'lerden dolayı memnun kalmadım. Sadece su değişimi ile sps bakılabilen bir tuz varsa bilmekte fayda var.

İlker Abi seninle aynı yerden 25kg çuval alıyoruz, değil mi biz Red Sea Coral Pro tuzu? Ben daha önce aldığım 2 çuvaldan çok memnundum ama en son aldığımın içinde bir gece motor çalıştırıyorum yine de sabah baktığımda su hala bulanık oluyor. Tuz çözünüyor bence, partikül yok akvaryuma döktüğümde ama su bulanık. Sen de yaşıyor musun bunu?

red sea coral pro kullanıyordum bu hafta sonu bitirdim. Tankım sps ağırlıklı olduğu için ve istediğim değerleri yakalayamadığım için memnun kalmadım. Aquarium system reef crystal aldım ve yakında başlayacağım. 

Bu arada memnun olan ve olmayan arkadaşlar besledikleri canlıları da yazarlarsa karşılaştırma kıstasımız belli olsun. Red Sea Coral pro belki soft ve lps için yeterli iken ben sps'lerden dolayı memnun kalmadım. Sadece su değişimi ile sps bakılabilen bir tuz varsa bilmekte fayda var.
Sadece su değişimi ile sps bakılabilir. ANCAK sadece frag boyutlarında alınmış az adette olup ve SADECE Sps olan bir tankta GEÇİCİ süre uygulanabilir HAFTALIK su değişimi ile.

Zamanla büyüyen Spslerin günlük kh ihtiyaçları suyun gidereceğinden fazla olabilmekte. Örneğin 9 kh ile başlayan bir tankın zamanla günde 1 kh tükettiğini varsayarsak çok yakın bir zamanda o Spslerin kh düşmesi nedeni ile sıkıntılar yaşayacağını söyleyebiliriz.

İlker kardeş senin tank bu zaman dilimini çoktan aştı :) İstirahat edenlerin uyanma ve sana yardım etme vakitleri geliyor :)

İlker Abi seninle aynı yerden 25kg çuval alıyoruz, değil mi biz Red Sea Coral Pro tuzu? Ben daha önce aldığım 2 çuvaldan çok memnundum ama en son aldığımın içinde bir gece motor çalıştırıyorum yine de sabah baktığımda su hala bulanık oluyor. Tuz çözünüyor bence, partikül yok akvaryuma döktüğümde ama su bulanık. Sen de yaşıyor musun bunu?
Tuzu aldığımız yer aynı değil  Eser :) , tuzlar farklı partilerdir muhtemelen ama bende bulanıklık olmadı son 25 kg pakette.

Ama yazdığım gibi benim tankın tüketimine hitabetmediği için memnun kalmadım. Gerçi bir başka arkadaş benim tuzum ile belki soft veya lps bakabilir. O nedenle de düzenli katkı giriyorum.

Piyasa da en tepede bir ürün olmaması ne kötü. Ekipmanda en iyisini biliyoruz herşeyin ama tuz tam bir muamma ne kötü.

herkese selam

ben bu işte yeniyim, Coral x tuz kullanmaya başladıktan sonra calsium değerleri hep 410-450 arasında kaldı yani haftalık su değişiminden sonra artık calsium eklememe gerek kalmıyor (seachemin test kitini alıp ölçümleri tekrar yapmayı düşünüyorum tropic marin de sıkıntı olma ihtimaline karşı

daha önce  Aguarium Systems - Reef Crystals, Red sea coral pro ve Tropic marine pro reef kullandım bu tuzların hepsinde de su değişiminden sonra ki ölçümlerimde

calsium 350-390 arasındaydı

Aquarium Systems Reef Cristal iyi bir tuz bence hem çok çabuk çözünüyor hemde 7,5 kg 15 kg lık kovaları var 25 kg tuzu birkerede almak zorunda bırakmıyor kaliteli olmasıda cabası en son kullandığım marka hatta 4 kgmı falan kaldı ben memnundum canlılarda bunu onaylıyorlardı,tavsiye ederim.

Reef crystali denemek istedim ve bugün geldi. 23 kg mı yoksa deneme amaçlı 7,5kg mı alayım dedim, 7,5 kg sipariş verdim. Tuzu henüz kullanmadım ama kutusuyla ilgili negatif bir gözlemim ve deneyimim oldu. Kargoyu teslim alıp, arabaya doğru giderken, burnuma B vitamini kokusu gibi bir koku geldi. Kargoyu incelediğimde kutunun boydan boya kırılmış ve bir miktar tuzun boşalmış, hatta boşalmakta olduğunu farkettim:)  Kutunun alt tarafı köşeli  yani bizim kargocuların elinde kırılmaya müsait. Ürünü aldığım firma önlem almış, darbe emici baloncuklu poşete sarmış ama nafile. Tam köşeden kırıldığı için, baloncuklu poşette yırtılmış. Üretici firma tuzu kutulamadan önce kalın bir balık poşetinin içine sokabilirmiş. Böylece kırılma durumlarına karşı bir güvenlik önlemi alınmış olurdu. Ayrıca nem alıp ıslanmasının önüne geçilirdi. 

Kent marine...çok memnunum.

Red sea coral Pro

Reef crystal

Ati

Instant ocean

Bu dördünü rastgele alıp kullanıyorum sırası yok karışık..

Red sea coral tuz satan bir yer varmı (internetten değilde dükkandan alabileceğim)

Sent my iPhone using Tapatalk

Konu görüntüleyen kullanıcılar