Son 10 aydır sadece CORALX Saltmix kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır. beraberinde XXL dozluyordum. ancak değerleri sabit tutmak oldukça zorluyordu iş tempomdan dolayı bende reaktör nedir nasıl çalışıra yoğunlaştım ve yine cihan bey'in desteği ile reaktöre karar kıldım. son 5 aydır reaktör ile CoralX AIO dozluyorum 2 güne bir 5ml Coral XXL girişi yapıyorum.
Uğrur bey 800LT tankım var 200*70*55(h) bir heves değil benimkisi Chiclet maceralarımı saymıyorum bile son 5 yıldır akvaryumla uğraşıyorum bitkili Discus tankımı kaldırıp yerine duvara gömme bu tankı kendi ellerimle yapmış birisiyim. Tropic marin, Red sea, tuzları kullanıyordum ancak KH ayrı gir Ca ayrı gir Mg ayrı gir aman dozlamaya dikkat o fazla oldu bu eksik kaldı her daim test test test hakikatten hanımın dediği gibi ek iş olmuştu bize hatta bi ara vazgeçecek hale gelmiştik ikimizde dönelim dedik discuslara oturup seyri sefa edelim bu nedir arkadaş. Dünya kadar kişi tanıdım bi ton bedelle dünya canlı kaybettim, bunda tecrübesizliğinde payı var elbette ama daha çok gerekli geri destekten yoksun olur olmaz tecrübelerin yanlış yönlendirmelerin hezimetiyle dolanırken forumdan başka bir arkadaşın "Abi ne uğraşıyorsun al coralx ürünlerini bitti gitti inanılmaz pratik, cihan beyden destek iste yeter" demesiyle ulan dedim bu son! oldu oldu olmadı biter bu iş deyip cihan beye ulaştım.ben hiç tanımam kendilerini, forumdaki arkadaşın kankisi olmadığınıda biliyorum. ben derdimi anlatınca benden ilk 2,5 LT numune isteyince bile şaşırdım, gönderdim ölçtü biçti şöyle yapıyoruz dedi ve başladık. benden sadece bir ay boyunca hergün Ca, KH, Mg, No3, Nh3, Po4 testlerinin sonuçlarını takip etmemi ve not etmemi istedi. elimde testlerim de vardı şunuda al demedi sadece Po4 yoktu onuda kendisinden aldım. birçok ürünü var şunu kullanayım dedim karışma sen dedi, bunu ver alayım dedim karışma dedi, şöyle yapayım böyle yapayım yok arkadaş hiçbirşey yapmama izin vermedi ben eminim daha önce tanıdığım kimselere bu denli son nefes yaslanması yapsam sağmal inek gibi sağarlardı o yapmadı. 1 ay içinde tank dikildi ayağa, canlılarım renklendi balon gibi şişti bunlar üremez dediğim canlılar bölünüp yayılmaya başladı inanılmaz heyecan duyduk eşimle birlikte çünki bu güzelliklere bu derece yakın olabileceğimiz aklımızın ucundan geçmezdi. 5'er kafa moushrumlar resimde görüyorsunuz ne halde, 2 kafa hairymoushrum vardı şu an 25 kafadan fazla onlarla kayalara yama yapıyorum artık 3'er 3'er bölünüyorlar maaşallah, candyler 8 kafaydı 13 kafaya ulaştı torchlar aynı şekilde zoalar aynı leatherler aynı disc coral keza sps gir artık diyor cihan bey ona ben cesaret edemediğimden girmiyorum su şartlarım ısı (26,5 - 28 arası seyrediyor ne yapsamda) dışında mükemmel. eminim sorunsuz yaşarlar ama en büyük handikapım iskenderunda sıcaklık kışın bile 20'lerde. CoralX ürünlerine başladığımdan bu yana daha küsen bozulan açmayan gelişmeyen canlı görmedim ben.
Balıklarım çok mutlu 2 ayrı çift perculalar, kardinaller, tomatolar ve Marrown Clovnlarve bicolor cromisler sürekli yumurtluyorlar ama yavruları çıkınca gece yem oluveriyorlar, karidesler kabuk değiştirdikçe öldü diyip üzülüyor evdekiler canlıyı görünce 2 tane olmuş diyorlar
)) hala alışamadı hanım bu pisikolojiye;
Purple, yellow, 2 blue, desjanardin salifing tangler, Blue/Green cromis 4lü sürü, solar, sixline, doctor wrasse, royal dotyback, 2 bangai kardinal, fire, boxer, 4 cleaner, 2 pepermint shrimp, daha önce kumdan çıkmayan şimdilerde kayalardan inmeyen 36 Counch, 24 firari snail var kuru yem yemeyen yok
ilave olarak bu hafta balık olarak ;Sohal tang, yelow fin naso tang, purple fire goby, mandarin ve Chelmon mercan olarak; 2 anemon ve 2 güzel ricordea daha giriyorum tanka birde henüz bulamadığım iri bir Moris İdol ekleyince kapatıyorum artık tankı.
Sonuçmu;
Günde en az 4-5 saat uğraştığım tankıma elim bile değmiyor artık, Haftada %10 su değişimi beraberinde PS temizliği (bazan tembellik ediyorum 2 haftada bir yapıyorum 1 saat'imi alıyor), 10-12 günde bir su tamamlama takviyesi (15-20 Dk.) 2 güne bir gece ışıklar kapanınca 5ml XXL dozlama ve elyaf değişimi (2-3 Dk.), haftada bir sadece KH testi (3-4 Dk.) ayda bir de diğer tüm testler (20 Dk.). 1,5 - 2 ay da bir TDS değerine göre reaktör medya yenilemesi (30 Dk.) bu kadar. yemlemeyi yazmıyorum o işi hanım kızlar hallediyor
)
Ben kendi fikrimi söylüyorum, kimseyi yermiyor veya övmüyorum "Aynası İştir İnsanın Lafa Bakılmaz" diyorum. İyiki vesile olunmuş İyiki cihan gibi bir insan'a denk gelmişim diyorum. Hobimiydi ek işmiydi beni yıldıran çabaya tekrar şevkle bağlanmamı sağladı ben buradan birdaha teşekkürü bir borç biliyorum kendilerine. Emek ettiği, ürettiği ve geliştirdiği her ürün için de hayırlı satışlar bol kazançlar diliyorum, ve yineliyorum
YERLİ MALI YURDUN MALI, diğerleri kaş göz çıkartmıyorsa bu ürünlerinde diğerlerinden aşağı kalır yanı yok, bence fazlası var.
10 aylık test değerlendirme aralıklarım şöyle; (ilk etapta elimde Tropic marin test kitleri vardı bi süre karşılaştırma imkanıda buldum cihan bey'in testleri ile neredeyse bire bir sonuç alıyordum artık Amonyak dışında Tropic Marinleri'de kullanmıyorum, cihan beyde yok.markayı kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın piyasadaki en iyi testlerden biri diye biliyorum yok satılıyor zaten cihan bey'in testleri ile aldığım sonuçlarla neredeyse birebir sonuç verdiği için ekonomik anlamda CoralX ürünleri daha avantajlı olduğundan tercihim bu yönde.)
Tuz : 1025 (25 °c'de 35gr ile ölçüm refracto+hydrometer) sabit
PH : 8,5 - 8,2 (Macheret-Nagel strip kit)
KH : 9 - 10 (Coral X - Tropic Marin)
Ca : 480 - 440 (Coral X - Tropic Marin)
Mg : 1380 - 1320 (Coral X - Tropic Marin)
Po4 : 0,05 - 0,03 (Coral X)
No3 : 10 - 5 (Coral X - Tropic Marin)
NH3 : 0,5 - 0,2 (Tropic Marin)